Oma juttu Yhteystiedot

Pääkirjoitus: Tervetullut parannus

20.04.2017 - 09:30

Tamperetta ei onneksi suunnitella vain muualta kaupunkiin matkustavien näkymiä varten. Silti usein harmittaa, miten rumia reittejä kaupunkiin tulevat joutuvat matkustamaan.

Usein teollisuusalueiden, meluaitojen ja pusikkojen reunustamia reittejä. Tässä sarjassa omaa luokkaansa on ollut lännen suunnasta tulevia tervehtivä Santalahden alue. Rujot tehtaiden rauniot, tulipaloissa kärsineet rakennukset ja tyhjyyttään ammottavat ikkuna-aukot ovat ruma näky, joka nyt onneksi muuttuu.

Santalahden pitkään valmisteltu asemakaava ja muutos asuinalueeksi on vihdoin alkamassa, kun kaava tuli lainvoimaiseksi. Hyvällä paikalla keskustan lähellä oleva alue kiinnostaa rakentajia, joten työt alkavat jopa yllättävän nopeasti. Syksyllä alkavat maanpuhdistaminen ja purettavaksi tulevien vanhojen rakennusten kaataminen.

Ensimmäisten uusien asuinrakennusten rakentaminen saattaa alkaa jo tämän vuoden lopulla, mutta viimeistään ensi vuoden aikana uusia asuntoja rakennetaan useassa kohtaa aluetta. Ensimmäiset uudet asukkaat muuttavat Näsijärven rantamaisemiin vuonna 2019. Onneksi kaavassa myös suojellaan tärkeimmät alueen vanhat rakennukset ja mahdollistetaan niiden uusi käyttö. Kaikkea vanhaa ei pidä purkaa.

 

Jukka Manninen
jukka.manninen@aamulehti.fi

Jätä kommentti