Oma juttu Yhteystiedot
moro pullat 04

Äänestys: Valitse Moron peräkonttikirppikselle paras pulla ja voit voittaa niitä pussillisen

20.04.2017 - 04:11

Tästä linkistä pääset pullaäänestykseen.
Mikä näistä kolmesta herkusta on sinun suosikkisi Moron peräkonttikirppiksellä myytäväksi? Seuraava Moron peräkonttikirppis on Keskustorilla sunnuntaina 7. toukokuuta, ja tärkeä osa kirppispäivää ovat torilla myytävät Tredun leipuri-kondiittoriopiskelijoiden leipomat pullat.

Tredun leipuri-kondiittoriopiskelijat kurssilta 15ETLK02 ovat Hepolamminkatu 10:n leipomossa kehitelleet kolme herkullista vaihtoehtoa, joista Moron lukijat saavat nyt äänestää suosikin kirppiksellä myytäväksi.

Peräkonttikirppispullat myydään ev. lut. seurakuntien pyörittämässä Tapulikahvilassa. Myös kahvilan henkilöstö koostuu vapaaehtoisista. Kahvilan tuotto ohjataan samaan kohteeseen kuin kirppispaikkojen vuokrauksesta kertyvät rahat eli Ruokanyssen tilille. Se jakaa ruoka-apua vähävaraisille tamperelaisille.
Pullaehdokkaat ovat vadelmavaniljapulla, omenakanelipulla ja sokerilla huurrutettu voipulla.

Moro kävi kuvaamassa pullat ja jututtamassa opiskelijoita viime viikolla ja pullamaistiaisiakin saatiin. Jokainen ehdokas on lisäaineeton, herkullinen ja kelpo kirppikselle, mutta tässä äänestämistä helpottamaan opiskelijoiden arviot ehdokkaista:

– Vadelmavaniljapulla on wiener-taikinaan tehty ja kardemummaa löytyy mausta. Täytteenä on vaniljakreemiä ja vadelmaa. On todella hyvää kyllä, lupaa Erin Patala.
– Omenakanelipulla on runsaalla voilla leivottu ja kardemumman makuinen. On hyvää, ja suutuntuma on pehmeä, arvioi Pinja Ojanen.
– Sokerilla huurrutettu voipulla on runsaasti voin ja kardemumman makuinen ja lisäksi tosi pehmeä, Pinja Ojanen lisää.

Opetusleipomon opettaja Esa Salo toteaa, että nämä pullat ovat suussa sulavia. Äänestä siis suosikkisi Keskustorille.

Äänestysaikaa on sunnuntaihin 23. huhtikuuta kello 24:ään saakka. Äänestäjien kesken arvotaan kolme pussillista pullia, jotka saa kirppispäivänä noutaa Tapulikahvilasta.

Apua vanhuksille
Kahvion ja paikkavuokrien tuotto menee Ruokanysselle, mutta kirppiksellä autetaan myös yksinäisiä vanhuksia. Moron peräkonttikirppiksen teemana on tänä keväänä nuorten työllistäminen yksinäisten vanhusten ulkoiluttajiksi.

Yritykset voivat auttaa euroilla haastekampanjassa, yksityishenkilöt ostamalla sukkia. Mummon Kammarin kutojien tekemiä villasukkia on talven aikana valmistunut noin 1 400 paria.

Yritykset voivat haastaa toisiaan haluamallaan summalla mukaan auttamaan. Kampanjan käytännön töistä vastaavat Tampereen ammattikorkeakoulun eli Tamkin liiketalouden ensimmäisen vuoden opiskelijat, jotka samalla tekevät opintoihinsa kuuluvaa harjoitustyötä. Haastekampanjaan pääsee osallistumaan Moron nettisivulta Kilpailut & kyselyt -lehdeltä löytyvän lomakkeen kautta.

Jukka Manninen
jukka.manninen@aamulehti.fi
Kuvat Timo Marttila
Moro, Hervanta

Tästä linkistä pääset pullaäänestykseen.

 

 

Kommentit (7 kpl)

 1. 7
  Anne says:

  Kyllä se toi voipulla on. Peräkonttikirppiksellä pitää olla simppeli pulla, ei mitään hifistelyä.

 2. 6
  Liisa says:

  Herkullinen voipulla

 3. 5
  Liisa says:

  voipulla

 4. 4
  koulutuspäällikkö says:

  Eri tilanteisiin ja ympäristöihin tarvitaan sopiva pulla. Nyt on mentävä tunteella.

 5. 3
  Minttu says:

  Herkullisen näköinen viineri. Syötävän hyvää.

 6. 2
  Taikku says:

  Pikku pulla päivässä, pitää pojat pihalla…

 7. 1
  Pullasta päivä paranee!! says:

  On vaan niin maukas pulla!

Jätä kommentti