Oma juttu Yhteystiedot
Kuppila1

Kummat kuppilat: Murea nyhtöpossu vie nälän – Aitoleivästä saa edullista kotiruokalounasta myös sunnuntaisin

20.04.2017 - 05:05

Tammelassa on sellainen harvinaisuus viikonloppuruokailuun, että mukavalla hinnalla saa syödä kotiruokalounaan myös sunnuntaina.

Yleisesti ottaen kohtuullisella hinnalla pyhäpäivinä voi nauttia pitsaa, kebabbia tai muuta sellaista. Moro kävi huhtikuun ensimmäisenä sunnuntaina testaamassa Tammelan Aitoleivän kahvilaa. Saimme valokuvaaja Emil Bobyrevin kanssa syödäksemme vallan maukasta nyhtöpossua.

Aitoleivän sunnuntain pääruoka on astetta parempaa esimerkiksi lohta tai kokolihaa. Sunnuntaipuhvetin hinta on vain 9,90 euroa eli sitä voi sanoa jopa halvaksi.

Kunnon ruuan perässä

Tupa oli täynnä käyntipäivänämme. Vilkasta on etenkin sunnuntaisin ja aamiaisaikaan. Naapuripöydässä oli pinaattikeiton ääressä Kaisu Sarkkinen Kalajoelta. Hän oli opiskelemassa tanssia Tampereella ja osui Aitoleipään kolmatta kertaa. Kunnon ruoka houkutteli paikalle.

– Keitto on ihan hyvää, kommentoi Kaisu.

Kaisu on kasvisruokailija, joten hän päätyy useimmiten keittoon. Hän pitää sunnuntaista aukioloa mainiona asiana. Paikkakin on mukava. Tammelan Aitoleipä on kuin tuulahdus 1970-luvulta, sillä kalusteet ovat tummaksi petsattua puuta ja miljöö on pelkistetty.

Edullinen tarjous

Aitoleivän tarjouskampanja jatkuu huhtikuun, ja se mainostaa itseään Tampereen halvimmaksi lounaspaikaksi. Kekäleen kahvio on kuitenkin pikkiriikkisen edullisempi.

Aitoleivän Tammelan myymälässä lounas maksaa huhtikuussa 7,50 euroa, mukaan 6,50 euroa. Keittolounas maksaa tämän kuun 6,50 euroa, mukaan 5,50 euroa.

Meidän käydessämme töissä oli yksin myymäläpäällikkö Johanna Jokinen, jolla piti kiirettä tiskin takana ja keittiön puolella.

Kakkuja tilauksesta

Aitoleivästä voi tilata kermakakkuja. Ne tehdään paikan päällä. Aitoleipä välittää myös Prassenin konditorian kakkuja. Kahvilan tuotteista näkyvät kauppansa tekevän komeankokoiset sämpylät. Kakkuvitriini on houkutteleva.

Minä ja Emil totesimme lounaan runsaaksi. Mikä tietysti onkin ideana, koska annoksena saa ottaa sen kokoisena kuin mikä on nälkä. Lounaaseen kuului kahvi ja salaattipöytä, jossa oli monta pastapohjaista eli ruokaisampaa vaihtoehtoa.

Nyhtöpossu oli nimensä mukaisesti mureaa. Leipäpöytä oli runsaantuntuinen. Ruokajuomaksi oli myös kotikaljaa, mistä plussaa.

 

Tiatoo
Aitoleipä

Osoite on Tammelan puistokatu 30.
Aukioloajat: ma–pe kello 7–18, lauantaisin kello 7–17 ja sunnuntaisin kello 9–17.
Aamiainen 6,90 euroa ma-la kello 7–10.30 ja su kello 9–11.
Joka päivä ennen kello 9:ää aamukahvi santsilla maksaa euron ja sämpylä- ja kahvitarjous on 4,50 euroa kello 9:ään asti.
Lounas 8,90 euroa (huhtikuussa lounastarjous arkisin 7,50 euroa), sunnuntaisin lounas kello 11.30–15.30 9,90 euroa. Keittolounas (sisältää salaattipöydän) maksaa arkisin huhtikuun tarjoushinnalla 6,50 euroa. Jos ostaa ruuan mukaan saa euron alennuksen.
Opiskelijat ja eläkeläiset saavat kaikista tuotteista 15 prosenttia alennusta.
Leipä on tuoretta, sillä Aitoleipä on myös leipomo.
Jos sinulla on tiedossasi kiva Kumma kuppila, vinkkaa siitä toimitukselle: paivi.vasara@aamulehti.fi.

 

Kaikki Moron Kummat kuppilat ja Aamulehden arvostelemat ravintolat löydät Tampereen seudun herkkukartalta.

 

Päivi Vasara
paivi.vasara@aamulehti.fi
Kuvat: Emil Bobyrev
Moro, Tammela

 

 

Jätä kommentti