Oma juttu Yhteystiedot
kenttäjohto37PÄÄKUVA

Kommentit (14 kpl)

 1. 14
  Aidot asiantuntijat kehiin says:

  Kommentoijista löytyy aika monta pelastusalan erikoisasiantuntijaa, jotka silkasta kohtalon oikusta eivät ole päässeet töihin alalle ylivertaisesta osaamisestaan huolimatta. Mitä toimenpiteitä voimme tehdä, jotta nämä ainoat oikealla tavalla asiat tekevät henkilöt pääsisivät arvoiseensa asemaan pelastustoimintaa kehittämään?

 2. 13
  Kenttishän miekii says:

  Pari entistä eh yrittäjää siinä yrittää perustella käsistä lähtenyttä mopon hankintaa. Hoh Hoh. Kenttäjohtajan paikka olisi omassa toimistossa tilannekuvaa ylläpitämässä, eikä liikenteessä. Kenttää johdetaan oikeasti ja kokonaisvaltaisesti skriineiltä Virve yhteyden kanssa. Niihin harvoihin keikkoihin joissa toinen yksikkö tarvitsee esim. lääkintäapua, olisi riittänyt vaikkapa se Skoda Octavia. Tämä porsastelu tarkoittaa a)raha on poissa muusta toiminnasta ja b)antaa sitä hälläväliä kuvaa.

 3. 12
  outo hankinta says:

  Nuo perustelut pienemmistä kustannuksista ovat potaskaa. Tällaisen huoltokulut ovat huomattavasti kalliimmat kuin pakun ja ei tämän jälleenmyyntiarvokaan tuon viiden vuoden kuluttua ole kuin n. 20 000e johtuen rasittavasta käytöstä sekä ajoneuvon rakenteeseen tehdyistä muutostöistä.
  Löytyyköhän jostain nettisivuilta tätä hankintaa koskevat kilpailutusasiakirjat? Sillä jos lähtökohtaisesti on jo suosittu tätä automerkkiä ja mallia, niin kilpailutuslain mukaan täytyy olla hyvät perustelut, jos on speksattu jotain tiettyä ominaisuutta ajoneuvoon jota ei kilpailevalla merkillä ole.

 4. 11
  Viipperä says:

  Että ihan 16 antennia… Voi, pojat! Nyt ei tarvitse Virvenkään enää syödä lettujaan yksin.

 5. 10
  Rehtori says:

  Varmaan ihan laskelmat kohdillaan, koska Helsingin kaupungin pelastuslaitoskin on valinnut johtoautoikseen Mersun GLS:t. Niitä on siellä kuitenkin useita käytössä.

 6. 9
  kk says:

  Niin tuo kaukovalojen vilkuttelu on käsittämätöntä toimintaa jolla häikäistään vastaantulijat sokeaksi. Kaikenlisäksi laiton viritys niin miksi tieten tahtoen virkavastuulla olevat rikkovat lakia tilatessaan tuollaisen vilkkuvien kaukovalojen ratkaisun? Joku viranomainen saisi puuttua tähän laittomaan toimintaan!!

 7. 8
  Ihmeissään says:

  39 ambulanssia johdettavana, sidosryhmä yhteistyö, ensihoitoalueiden valvonta. Millä ihmeellä ne voi tuolta johtokekuksesta mihinkään lähteä mersullaan ajelemaan? Eihän liikkuvasta autosta voi seurata tilannekuvaa ja johtaa yhtään mitään. Tuo auto varustuksineen ja tehtävänkuvaus ei oikein sovi yhteen?

 8. 7
  juuei says:

  Ei ole terveydenhuollossa rahasta pulaa, kun pelkkästä alustasta voidaan maksaa yli 100 000 €. Pakettiautoja olisi saanut samaan rahaa kolme, mutta ei tietysti sellaisella voi mouhottaa liikenteessä. Onneksi olkoon sinä perushoitaja, neljän vuoden palkallasi ajellaan ympäriinsä näyttäytymässä.

 9. 6
  Tapsa says:

  Käsittämätöntä että tavallisen autonkuljettan on pidettävä kädet kaukana laitteista, jotka häiritsevät ajoa ja ajoon keskittymistä. Mutta näyttää että tässä autossa kuljettaja ajaa hälytysajoa, seuraa ja johtaa toimintaa jo paikalla olevien kanssa ja vielä sormeilee kahta kosketusnäyttöä ja puhelimia lain vastaisesti. Ensimmäinen kolari kun tälle autolle tulee niin olis hyvä kun olis kamera autossa sisällä todistamassa huomion keskittymistä muualle kuin ajoon. mm poliisin kenttäjohtajalla näyttää olevan aina kuljettaja.

 10. 5
  Pertsa says:

  Parhaat työkalut ovat potilaan etu ja mahdollistavat luotettavasti kohteen tavoittamisen nopeasti.

 11. 4
  Pakusanda says:

  Sakupandan kanssa samaa mietin, miten kauan menee ennenkuin tuo uusi mersu on lunastukseen ajettu?

  Ja olisihan se kiva tietää että montako ”läheltä piti”-tilannetta on jo tullut eteen…?

 12. 3
  Oikeasti Järjetöntä ! says:

  No nyt ei jää nappaskenkäpääliköt kiinni lumihankeen kun on oikein neliveto. Rämpikööt ambulanssiväki rahapulan takia nietoksissa.
  Ei ole pelastuslaitoksella rahasta pulaa, kaikki on vain tahdosta ja siitä kiinni, kenelle laitteita hankitaan. Että on oikein osattu laittaa katkaismet ja kytkimetkin oikeille kohdille. Siitä varmaan muodostuu hintakin.

 13. 2
  Sakupanda says:

  Aika käsittämätöntä ettei ole erillistä kuljettajaa, Melkoinen turvalisuusriski ajaa hälytysajoa ja yrittää johtaa kenttää samalla, Niin kauan tätä tehdään kun oikeesti jotain sattuu,
  Auto itsessään on hieno ja alansa viimeisintä huutoa, Peukku siitä

 14. 1
  Katsastusinsinööri says:

  Tämä tuli eilen vastaan moottoritiellä. Hyvin näkyi kaukaa joskin luulin ensin poliisiautoksi värityksen takia. Mutta kun kaukovalot vilkkui vastoin lain määritystä hälytysvilkkujen kanssa niin oivalsin ettei ole. Hieno auto kuitenkin!

Jätä kommentti