Oma juttu Yhteystiedot

Turussa näytetään mallia säästämisestä

21.03.2017 - 04:00

Turun Sanomien Paikallisuutiset-palstalta pari asiaa:

Näin kalliina aikana on meidän kaikkien säästettävä energiaa. Siksi turkulaiset näyttävät muille Suomen kaupungeille ylpeänä mallia. Turun kaupunginvaltuusto on päättänyt purkaa Samppalinnan mäellä olevan tuulimyllyn.

– Mitä se siellä turhaan yksikseen pyörii, purkuun vain, ettei mene energiaa hukkaan, oli jopa yksi vihreä valtuutettukin puheenvuorossaan sanonut.

(Ei valtuusto sitä pura, vaan valtuusto on antanut luvan purulle, ”Latojan” iki-oma huomautus.)

Suuret säästötoimet alkavat myös kaikissa rakennushankkeissa. 50 prosenttia rakennushankkeista laitetaan niin sanotusti jäihin. Muun muassa Aurajoen siltoja ei enää peruskorjata, vaan ylitys on nykyään omalla vastuulla. Liukuportaita ei enää tehdä, vaan pelkät rappuset. Rappusten ylimmälle tasolle asetetaan banaaninkuori. Näin saamme toimivan liukuportaan, ainakin alaspäin. Tähän banaanitehtävään palkataan myös vuorotyöntekijöitä, joten työllisyyskin saadaan kohoamaan, ja täten saamme Turkuun myös uusia veroeuroja.

(Ehkä yksityiset ja kunnalliset sairaalatkin saavat nyt lisää töitä? ”Latojan” huomautus tämäkin.)

Nuoremmille lukijoille vielä selvennys: Latoja=henkilö, joka latoo kirja/lehtipainossa. Mm. laulaja Kari Tapio oli ammatiltaan myös latoja.

 

Kaiho

Kommentit (1 kpl)

  1. 1
    Olli says:

    Latoja oli ennen paljon Pohjanmaan pelloilla. Lato ja myös tuotiin aikanaan paljon Neuvostoliitosta.

Jätä kommentti