Oma juttu Yhteystiedot
palatsi

Osta tästä näppärä kaupunkiasunto pikkurahalla. Nyt on miljoonakämpissä hyvä tarjonta Tampereella

16.03.2017 - 05:50

Remonttitaitoiselle miljonäärille olisi tarjolla harvinainen kohde Tampereen Pyynkikiltä, vuonna 1929 valmistunut Haapasen palatsi ja liki 900 neliömetriä. Sille on kuitenkin nyt tarjolla poikkeuksellisen paljon kilpailijoita samassa korkeassa hintaluokassa.

Jos remontointi ei kiinnosta, niin keskustaan nousevasta Luminary-tornista irtoaisi esimeriksi enemmän kuin tuliterä eli vuonna 2019 valmistuva seitsemännen kerroksen kattoterassihuoneisto 2,1 miljoonalla. Tämä oli myös Moron selvityksen kallein julkisesti myynnissä oleva asunto tällä hetkellä Tampereella. Vertailu tehtiin Etuovi.comissa.

Miljoonalla eurolla tai kalliimmalla on myynnissä 17 asuntoa, kallein niistä 2,1 miljoonaa euroa. Rautatieaseman viereen nousevan Luminaryn ja Ranta-Tampellan osuus on merkittävä, Luminarystä listalla on seitsemän asuntoa ja Ranta-Tampellasta neljä.
Yli 1,5 miljoonaa euroa maksaa neljä asuntoa.

Kalliiden kohteiden myyjät myöntävät, että nyt on monta miljoonakohdetta kaupan. Selityksiä on monta.
– Tampereella on myynnissä poikkeuksellisen paljon arvoasuntoja uudiskohteissa. Ihmiset haluavat muuttaa palveluiden ja pöhinän ääreen keskustaan, mutta uudisrakentamiseen soveltuvia paikkoja on ollut niukasti. Luminary toi kerralla lukuisia asuntoja tähän tarpeeseen. Jatkoakin toivotaan eli esimerkiksi Eteläpuisto on paikka, jonne asiakkaat toivovat uutta asumista, sanoo yksikönjohtaja Toni Tuomola Skanska Talonrakennus Oy:stä.

Tuomola toteaa, että Luminary edustaa uudenlaista asumista, jossa keskusta-asuminen yhdistyy Pyhäjärvi ja Näsijärvi-näkymiin sekä kaukomaisemiin yli Pirkanmaan.
– Asuntojen suunnittelussa on kaavavaiheesta lähtien ollut mukana sisustusarkkitehti Mikko Vesanen. Asunnot on tarkkaan suunniteltu pienintä piirtoa myöden upeiden näkymien maksimoimiseksi asunnoissa.

Kauppa on virkistynyt
– Kalliita asuntoja on nyt tarjolla reilusti johtuen pääosin siitä, että huippupaikoille rakennetaan tällä hetkellä normaalia enemmän uusia upeita koteja, arvioi toimitusjohtaja Jari Mäki Rooma LKV:stä.

Huoneistokeskuksen myyntipäällikön Teija Koskisen mukaan asuntomarkkinat ovat elpyneet, ja asiakkaat uskaltavat tehdä päätöksiä ja hankkia sen unelmiensa kodin, on se sitten hintava omakotitalo tai kallis kerrostalohuoneisto.
– Tampereelle muuttaa ja on muuttanut hyvin toimeentulevia aikuisia pariskuntia ja myös lapsiperheitä, joilla on varaa sijoittaa asumisen tasoon ja laatuun. Näin ollen kysyntää on ollut ja on myös näille arvokkaammille kohteille.

– Myös hintavien omakotitalojen kysyntä on parantunut ja edelleen tuo sijainti, sijainti, sijainti on ensiarvoisen tärkeässä asemassa, kun päätöksiä tehdään. Toki kuitenkin kun hintataso on yli miljoonan luokkaa, ostajakunta edelleen on rajallinen.

Jukka Manninen
jukka.manninen@aamulehti.fi
Moro, Siperia

 

Tampereen huiput

Moron otanta on Etuovi.comista tiistailta 14.3.2017.

Keskiviikkona havaittiin, että kiinteistövälitysyrityksen omille sivuille on ilmeisesti tiistaina lisätty Ranta-Kaarilasta 3,4 miljoonan euron luksusomakotitalo Pyhäjärven rannalla. Sanomattakin on selvää, että kyse on Tampereella erittäin harvinaisesta kohteesta.

1. 2 101 000 euroa
Mikä: Kerrostalo 5h+k+s,
198,5 m²
Missä: Keskusta, Itsenäisyydenkatu 3 A 025
Mitä myydään: Kattohuoneisto 7-kerroksisessa Luminary I
-rakennuksessa. Kaksi isoa terassia. Talon alakerrassa autohalli.
Viereen nousee toistaiseksi kaupungin korkein asuinrakennus, 21-kerroksinen Luminary II.
Myyjän arvio, Toni Tuomola, Skanska: Poikkeuksellinen pohjaratkaisu, tuulahdus ison maailman asuntosuunnittelusta, hissillä suoraan asuntoon parkkihallista ja aulasta, monen suuntaan aukeavat terassit: koko asunnon levyinen terassi ja lisäksi iso erillinen kattoterassi.
Moron kommentti: Tämän kodin terassilla on melko hulpeaa nauttia Tammelantorilta haettua höyrymakkaraa.

2. 1 750 000 euroa
Mikä: Omakotitalo 16h+3k+
3 kph+6wc+3 aulaa+at+ak,
889 m².
Missä: Pyynikki, Palomäentie 23.
Mitä myydään: Vuonna 1929 valmistunut Haapasen palatsi, jonka tyyli jäljittelee italialaista renessanssia.
Välittäjän arvio, Jari Mäki, Rooma LKV: Osta palatsi omaksi ja asustele herroiksi tai toteuta unelmiesi business.
Moron kommentti: Tämän palatsin kutsuminen omakotitaloksi on sama kuin sanoisi mustaamakkaraa vain ruoaksi.

3. 1 680 000 euroa
Mikä: Omakotitalo 1. krs: 3h+halli+k+kh, 2.krs: 4h+khh+
2 wc+kh, alak: sa, 321 m².
Missä: Pyynikki, Palomäentie 3.
Mitä myydään: Birger Federleyn suunnittelema vuonna 1919 rakennettu omakotitalo Pyynikin Palomäentiellä. Peruskorjattu vuosina 2000–2001.
Välittäjän arvio, Teija Koskinen, Huoneistokeskus: Toiveiden koti Palomäentiellä. Vanhaa kunnioittaen, kuitenkin nykyajan tekniikalla kokonaisuudessaan v. 2000–2001 peruskorjattu oman aikakautensa helmi. Upeat kaakeliuunit henkivät kauneudellaan vanhan ajan loistoa.
Moron kommentti: Tätä kaunista taloa on ihaillut ohikulkiessaan jokainen tamperelainen, nyt sen voi vihdoin ostaa omaksi ja hakea kävellen näkötornilta aamumunkit.

4. 1 501 000 euroa
Mikä: Kerrostalo 4h+k+s,
151,5 m².
Missä: Keskusta, Itsenäisyydenkatu 3 C 176.
Mitä myydään: Huoneisto vuonna 2019 valmistuvasta Luminary II:sta eli Tampereen korkeimmaksi nousevasta asuintalosta.
Myyjän arvio, Toni Tuomola, Skanska: Kolmeen ilman suuntaan aukeava, upeat näkymät yli kaupungin, hissillä suoraan asuntoon parkkihallista ja aulasta, erillinen privaattipuoli ja julkinen puoli asunnossa, pesutiloissa näkymä ammeesta etelään, näkymät molemmille isoille järville.
Moron kommentti: Tämän kodin lasitetulla terassilla on mukava miettiä, hakisiko mustaamakkaraa Tammelantorilta vai jaksaisiko kävellä Laukontorille saakka.

5. 1 450 000 euroa: Kerrostalo, 4h+kt+s, 161 m², Ranta-Tampella.

6. 1 421 000 euroa: Kerrostalo, Luminary, 4h+k+s, 151 m², Tammela.

7. 1 399 000 euroa: Kerrostalo, 4h+k+s, 153 m², Ranta-Tampella.

8. 1 391 000 euroa: Kerrostalo, Luminary, 4h+k+s, 151 m², Tammela.

9. 1 390 000 euroa: Kerrostalo, 4–5h+k+s+terassi, 140 m², keskusta, Rongankatu 2–4.

10. 1 361 000 euroa: Kerrostalo, Luminary, 4h+k+s, 151 m², Tammela.

11. 1 290 000 euroa: Omakotitalo 7h+k+s+at, 241 m², Pispala.

12. 1 270 000 euroa: Omakotitalo, 4 mh+oh+ruokh+k+biljardi/tkh+pukuh+2xkph+s, 319 m², Varala.

13. 1 170 000 euroa: Omakotitalo, 5h+aamiaish.+työh.+k+ruokh+s+ph+3wc/s+khh+wc, 274 m², Tampellan Herrainmäki.

14. 1 100 000 euroa: Kerrostalo, 3–4h+kt+s, 136 m², Ranta-Tampella.

15. 1 041 000 euroa: Kerrostalo, Luminary, 3h+kt+s, 116,5 m², Tammela.

16. 1 011 000 euroa: Kerrostalo, Luminary, 3h+kt+s, 116,5 m², Tammela.

17. 1 000 000 euroa: Kerrostalo 3–4h+kt+s, 136 m², Ranta-Tampella.

Lähde: Etuovi.com, tilanne 14. maaliskuuta

 

Kommentit (9 kpl)

 1. 9
  Anne says:

  Ei sitä nyt mihinkään kävellä, jos yllä olevissa lukaaleissa asutaan. Kyllä se tarttee valtaisa egonjatke hommata vielä persiin alle ja sillä hakea ne munkit ja makkarat.

 2. 8
  Viipperä says:

  Onpa siinä kuudella klosetilla mahtipontinen ulkokuori! Kukahan miljardööri menisi ja ostaisi Haapasen palatsin pois, ennen kuin se omasta painostaan romahtaa kasaan?

  1,75 miljoonaa? Ovatko ne klosetit kultaa vai platinaa?!

  Ihan oikeesti, miettikää tota hintaa. Pyynti on yhtä utopistinen kuin toivomus, että palatsin pihalle puhkeaisi öljylähde.

  Olkaamme realisteja. Talo on seissyt vuosia tyhjillään. Tuon homekolossin pelkkä lämpimänä pitäminen maksaa kaupungille kuukaudessa sellaisen summan, että sillä joku köyhä saisi loppuelämänsä mustatmakkarat – kotiin kannettuina!

 3. 7
  Jaakko says:

  Luminaryn, koska kerrostalosta en poistu.

 4. 6
  Mustaamakkaraa vai Laukontorille? says:

  Pakko sanoa, että hauska ja humoristinen artikkeli. Epäselväksi jää vain, onko tuon hintaluokan asunnon ostajilla mielessä esim. artikkelissa esitetyt mustanmakkaran haku, tammelantorille kävely vai ihan jotkin muut asiat.

 5. 5
  Nimetön says:

  Kerrankin ovat kämppien hinnat kohdallaan niin ettei tarvitse aina kolikoiden kanssa vähdätä. Ihan oikealla paperirahalla noi voi maksella!

 6. 4
  Nimetön says:

  ”Jatkoakin toivotaan eli esimerkiksi Eteläpuisto on paikka, jonne asiakkaat toivovat uutta asumista, sanoo yksikönjohtaja Toni Tuomola Skanska Talonrakennus Oy:stä.”

  Siis ainoastaan rakentajat haluavat Eteläpuistoon asuntoja. Eteläpuisto tulee säilyttää ulkoilualueena ja kehittää sitä edelleen. En ymmärrä miksi Suomessa ja Tampereella halutaan viimeisetkin viheralueet kaupunkien keskustoissa muuttaa epäviihtyisiksi betonialueiksi. Toivottavasti Tampereen päättäjillä on järkeä päässä.

 7. 3
  Nimetön says:

  Kaupunki voisi linjansa mukaisesti ostaa nämä kaikki, tilata arkkitehtisuunnnittelun, ja rakentaa jokaisen paikalle 22 kerroksisen tornitalon.

 8. 2
  Nimetön says:

  Krumeluuri, joka ei ole kaikkien makuun. Tuolla hinnalla saisi jo hulppean omannäköisensä talon. Toisaalta, miksi neliötä pitää olla niin, että osa tiloista jää vain juhlakäyttöön?

 9. 1
  Nimetön says:

  Kiitos että laitoitte noin hyvän luettelon näistä asunnoista! Siitä on jo helppo meikäläisenkin valita vähällä vaivalla oma kämppä.

Jätä kommentti