Oma juttu Yhteystiedot
Eteläpuiston laululava

Moron kuvapari: Tunnistatko paikan vanhasta valokuvasta?

16.03.2017 - 05:40

Moron kuvaparissa tutkitaan Tampereen muuttumista vanhojen valokuvien avulla.

Anneli Rikala lähetti kuvan, joka voisi hyvin osallistua nyt ajankohtaiseen Eteläpuisto-keskusteluun. Tällainenkin hieno laululava siellä on ollut joskus 1920-luvun lopussa, varmaan se oli näillä sijoilla nykyisin samalla paikalla olevan patsaan pystytykseen asti. Kuvan pikkutyttö Kirsti syntyi vuonna 1922. Kuvan otti tytön äiti Signe Koski.

Muistomerkki pystytettiin Tampereelle vuonna 1900 perustetun Suomen ensimmäisen osuuskaupan 50-vuotisjuhlien kunniaksi.

Osuuskauppojen keskusjärjestö Kulutusosuuskuntain Keskusliitto järjesti muistomerkkikilpailun, jonka Wäinö Aaltonen voitti luonnoksellaan Pato. Teos paljastettiin Osuuskauppaliikkeen 50-vuotisjuhlien yhteydessä 17.6.1950. Muistomerkin tieltä purettiin 1920-luvulla rakennettu laululava.

Moro

 

Jätä kommentti