Oma juttu Yhteystiedot
hanuri1

Viihteellinen harmonikkakonsertti Lempäälässä

11.03.2017 - 09:00

Harmonikkaviihteen taiturit Seppo Soittila ja Seppo Lankinen vetäisevät palkeet suoriksi keskiviikkona 15.3. Lempäälän Manttaalitalolla klo 19 Vuosalmelta Petsamoon -konsertissaan. Luvassa on ikivihreitä sävelmiä kahdella harmonikalla soitettuna ja laulettuna. Voi olla, että muutama mukava juttukin näiltä pojilta kappaleiden lomassa kuullaan.

Seppo Lankinen on kotoisin Lopelta ja hän on tehnyt päivätyönsä harmonikansoiton opettajana Riihimäen ja Hyvinkään seuduilla. Hän on myös Suomen Harmonikkaliiton varapuheenjohtaja.
Seppo Soittila on kotoisin Hauholta. Hänet tunnetaan loistavana laulajana ja sanavalmiina hanuristina, jonka jutut saavat paatuneimmankin kuulijan nauruhermot herkistymään. Soittila on suosittu esiintyjä harjannostajaisissa, messuilla ja perhejuhlissa.

Sepot tekivät ensimmäisen yhteisen keikkansa yli viisitoista vuotta sitten erään pankin ja metsäyhtiön järjestämällä Metsäristeilyllä. Heti ensimmäisistä sävelistä lähtien soitto tuntui luontevalta ja loksahtavan kohdalleen, joten vuosien saatossa yhteisiä esiintymisiä on kertynyt vuosittain noin 10–15 kappaletta mitä erilaisimmissa tilaisuuksissa.

Seppojen harmonikat ovat soineet yhdessä niin hirvipeijaisissa ja syntymäpäivillä, kuin yritysjuhlissa, harmonikkafestivaaleilla ja laivakeikoillakin. Ja aina esiintymisiin ovat liittyneet myös laulut ja hauskat huumorijutut.

Muutama vuosi sitten tältä duolta alettiin kysellä äänitettä. Lopulta, yleisön painostuksesta, kuten he itse sanovat, Sepot astuivat viime vuoden toukokuussa studion ovesta sisään ja niin syntyi tämän duon ensimmäinen äänilevy Vuosalmelta Petsamoon. Levy julkaistiin seponpäivänä, kesäkuun 10. päivä.

CD:llä on kaksitoista ikivihreää vanhan tanssimusiikin helmeä kahdella harmonikalla soitettuna ja kymmenen niistä myös laulettuna. Levyltä voisi poimia pari erikoisuuttakin: karjalaisesta Vuosalmen kylästä kertova harvoin kuultu Vuosalmivalssi ja loppilaisten Tapio Rannanmaan ja Esko Lindin tekemä humppa Lapin kultaa.
Vuosalmelta Petsamoon -levy on myynnissä tiistain konsertissa ja osa levyn kappaleista myös kuullaan tuolloin.
Konsertissa esiintyy myös Tammer-Hanurit Eerik Mäkisen johdolla.

Konsertin lipun hinta on 10 euroa. Väliajalla on puffetti.
Tervetuloa!

Seppo

 

Jätä kommentti