Oma juttu Yhteystiedot

Tunteiden täyteinen taideteos

09.03.2017 - 14:17

J. Cole julkaisi odotetun uuden levynsä 9. joulukuuta 2016 nimeltään 4 Your Eyez Only. Tämä lisäys hänen diskografiaansa tuli tasan kaksi vuotta viimeisimmän levyn (2014 Forest Hills Drive) jälkeen. Tämä vuonna 2014 julkaistu levy tulee olemaan uuden levyn niskassa ensimmäiset viikot tai jopa kuukaudet. Miten tämän vuoden uutuuslevy pärjää, kun niskassa huohottaa ”isoveli”?

Colelle tuttuun tapaan albumilta ei julkaistu yhtään singleä, eikä edes ilmoitusta albumin julkaisupäivästä. ITunesiin ponnahti yhtenä päivänä mahdollisuus ennakkotilaukseen tälle levylle, ja niin saatiin tietää levystä. Itse levyllä on 10 kappaletta, ja kuten ennenkään, sillä ei ole yhtään vierailijaa. Myös tuttuun tapaan Cole on itse ollut tuottamassa jokaista kappaletta. Se ei ole huono asia, sillä viime levyltäkin löytyi musiikillisesti todella hyviä kappaleita.

Projektin ehdottomasti paras kappale on Immortal, joka kertoo James McMillan Jr:n elämästä kaduilla kauppaamassa huumeita selvitäkseen. Tämä koko albumi on kerrottu puoliksi Colen näkökulmasta ja puoliksi McMillan Jr:n näkökulmasta.

Levy on tarkoitettu McMillan Jr:n tyttärelle, joka jäi puoliksi orvoksi hänen isänsä kuoltua. Jos tämä ei tullut vielä selväksi kaikista muista kappaleista, se selviää ainakin albumin viimeisessä kappaleessa 4 Your Eyez Only. Tämä kahdeksan minuutin rakkaudenosoitus tyttärelle on koskettavin kappale koko levyltä. Vaikka ei tietäisi asiasta mitään, tarina on kerrottu niin että jokainen ymmärtää.

Omasta mielestäni tämä on paras kaikista Colen neljästä levyistä. Levy on tarkoitettu tarinaksi ja on parhaimmillaan, kun on kuunneltu alusta loppuun.  Immortal on aika lailla ainoa kappale, jonka tahdissa voisi tanssia; muut taas ovat hyvin tunteellisia ja yksityisiä tarinoita täynnä. Itse tein virheen, kun kuuntelin tämän ensin ilman lukematta sanoja samalla. Ja tämä on suositukseni kaikille jotka kuuntelevat tätä levyä ensimmäistä kertaa.

Aleksi Hiivala, Sammon keskuslukion viestintälinjan toimitus

Jätä kommentti