Oma juttu Yhteystiedot
Ruuska (7)/sisäsivulle pää

Hilla Ruuska maalasi yksin Ihmeabin, joka iski Moron raatiin

23.02.2017 - 04:20

Tästä pääset äänestämään suosikkijulistettasi.

Moron penkkarijulistekisan raatiosuuden voitto oli tällä kertaa yksilösuoritus, sillä Hilla Ruuska suunnitteli ja maalasi Ihmeabin ilman auttavia käsiä.
Ideasta hän keskusteli ruokalassa muiden abien kanssa.
– Halusin ehdottomasti päästä maalaamaan otuksia ja jotain hienoa, kun siihen ei ole ollut lukiovuosina mahdollisuutta.

Voitokkaalla maalarilla on kovan tason koulutus maalaamiseen, sillä hän on käynyt 13 vuotta Sara Hildénin kuvataidekoulua. Sinne hän teki päättötyön viime vuonna. Mukaan tähän koulutukseen hän pääsi arvalla eskari-ikäisenä.

Hyvä lukio
Tamperelainen Hilla Ruuska on viihtynyt mainiosti Tampereen yhteiskoulun lukiossa, jossa vallitsee kuuluisa TYKin yhteishenki. Maanantaina lukulomallakin Hilla otti osaa nukketeatterikurssiin, koska ei ollut aikaisemmin ehtinyt.
– En kadu yhtään sitä, että hain Tykkiin. Tämä on ollut minulle hyvä. Toinen vaihtoehto olisi ollut Tammerkosken lukion pitkä kuvislinja.

Voittojulistetta Hilla maalasi pari päivää. Yksi päivistä venyi yli yhdeksään illalla. TYKissä näinkin voi tehdä, eikä kukaan kummastele.

Uusin Potter
Ihmeabi viittaa uusimpaan Harry Potter -elokuvaan, joka tuli joulun alla. Ennen kaikkea Hilla Ruuska halusi maalata hauskoja ja outoja otuksia. Ja voihan abi olla vähän ihmeotus, kun hänkään ei tulevaisuudesta suuria tiedä. Pakko kysyä, suunnitteleeko Hilla elämänuraa taiteilijana.
– Jos kaikki suunnitelmat kaatuvat, niin voi olla, että löydän itseni Lapin erämaasta erakkotaitelijana, joka tekee yhteiskunnallisesti kantaa ottavia tauluja ja syö mustikoita. Ensisijaisesti suunnittelen kuvataiteista itselleni harrastusta.

Käyntimme TYKissä oli Hillalle yllätys, sillä hänet tavoitti Wilma-viesti, jossa pyydettiin Ihmeabin tekijää ilmoittautumaan välittömästi. Toisin kuin useimmat TYKin abit Hilla oli abiristeilyllä. Siitä tuli jalkaan vekki, joten kävely menee nilkuttaen hetken aikaa. Toivottavasti voitto lohduttaa.
– Yleensä meidän koulun abit käy risteilyllä kirjoitusten jälkeen, mutta minä olin sillä reissulla jo viime vuonna kaverien kanssa.

Koska penkkariauto teki vain kaksi kierrosta Hämeenkadulla, eikä kolme, kuten Hilla odotti, jäi hänelle paljon karkkeja, joita voi syödä ruotsin lukemisen virkistykseksi.

Päivi Vasara
paivi.vasara@aamulehti.fi
Moro, TYK

Yleisöäänestys
Kansa saa äänestää parasta julistetta lomakkeella. Lomake on auki kello 24:ään asti ensi sunnuntaina.

Tästä pääset äänestämään suosikkijulistettasi.

Kaikki voittajat:
2017 TYK,
2016 TYK,
2015 Kalevan lukio
2014 Kalevan lukio, 2013 Kalevan lukio, 2012 Kalevan lukio, 2011 Kalevan lukio, 2010 Kalevan lukio, 2009 Tammerkosken lukio, 2008 Kalevan lukio, 2007 Tammerkosken lukio, 2006 TYK, 2005 TYK, 2004 TYK, 2003 TYK, 2002 Tammerkosken lukio, 2001 Tammerkosken lukio, 2000 Tammerkosken lukio, 1999 TYK, 1998 Klassillinen lukio, 1997 Hatanpään lukio, 1996 Tammerkosken lukio, 1995 Tammerkosken lukio.

Jätä kommentti