Oma juttu Yhteystiedot
Piano001

Nyt tarvitaan riskiä apua: Ho-hoi! Löytyisikö pianokuskeja?

16.02.2017 - 04:30

Morosta tuli yllättäen varsinainen pianojobbari. Lahjapianoja olisi koossa kymmenkunta. Tarvitsijoita on liki seitsemänkymmentä.
Nyt kiikastaa vain yhdestä asiasta eli siitä, kuka kuskaisi pianot ilmaiseksi antajalta saajalle. Siihenkin on löytynyt yksi auttava käsi.

Toimitukseen otti yhteyttä  muutaman vuoden eläkkeellä ollut  entinen kuljetusyrittäjä. Kokemusta löytyy, sillä hän kuljetti 18 vuotta pianoja ja flyygeleitä. Mutta nyt hän ei pysty kantamaan, koska takana on yksi lonkkaleikkaus ja toinen vielä edessä.

Kuljetusavun tarjoajalla on vielä tarvittavat välineet pianonsiirtoihin ja hän tarjoaa kantamiseen konsulttiapua ja mahdollista kuljetusapua. Kantamaan hän ei lonkan vuoksi pysty, mutta neuvoa hän voi. Jos kyseessä on normaalin kokoinen piano, hän voi kuljettaakin.

Nyt tarvittaisiin talkoomiehiä.
Pianon tarvitsijat ovat vähävaraisia perheitä tai yhdistyksiä, joten heillä ei ole mahdollisuutta maksaa kuljetusta.

Hannu Wiss luopuu
Entinen Saludin ravintoloitsija Hannu Wiss on yksi niistä, joilta piano joutaisi hyvään tarkoitukseen. Kävimme kylässä katsomassa Hellas-soitinta. Se on laatupeli ja mattamusta, etteivät sormenjäljet näy.
– Minä en osaa soittaa. Lapsi tällä aikanaan soitti, mutta nyt hän on Itävallassa, joten soitin on minulle tarpeeton. Ikää soittimella on noin kolmekymmentä vuotta.

Hannu Wiss olisi mielissään, jos pianosta olisi iloa monelle eli hän suosii yhdistystä tai muuta yleishyödyllistä tahoa. Ensin pitäisi vain ratkaista tämä kuljetuspuoli. Wissin talossa on monet portaat, joten taitoa ja kokemusta pianon kuljettamisesta kaivataan.

Heitetäänpä pallo palomiehille! Olisiko teillä halua auttaa tässä ongelmassa?
Wissin piano tarvitsee ehdottomasti virittämisen, sillä se on ollut pitkään käyttämättä. Kuvaaja Emil Bobyrev kokeili soitinta, ja totesi saman.

Palomiehet ovat sen tuoneet Wissin taloonkin aikanaan. Painoa on nelisen sataa kiloa, sillä sisuskalut ovat umpirautaa.

Pianohyväntekeväisyys sai alkunsa Tampereen Teatterin näyttelijän Jukka Leistin alias Tuttiritarin lahjapianosta syksyllä. Sille löytyi uusi koti musiikkiterapeuttien luota Sammonkadulta. Toinen Antero Luonsin lahjoittama piano on saatu toimitettua perille omaishoitajille. Toivottavasti voimme jatkaa pianojenvälitysliikkeenä olemista.

Päivi Vasara
paivi.vasara@aamulehti.fi
Kuvat Emil Bobyrev
Moro, Olkahinen

Ota yhteyttä:
Jos jokin kuljetusliike syttyy hyvälle asialla, niin ota yhteyttä Moron toimitukseen sähköpostilla moro@aamulehti.fi. Sovittelemme sitten toimituksessa asiat antajan ja saajan kesken.

Kommentit (3 kpl)

 1. 3
  Nimetön says:

  10 000 tunnin treenausta vaatii että oppii. Asia kuin asia. Harjoittelu ei ole saman virheen toistamista. Normitreeniä pitää kerrostaloski kestää. Meillä tupakkiäijä naapuris. Ei voi mitää…. Ikeensä kullaki.

 2. 2
  Piano yläkerrrassa says:

  Toivottavasti vähävaraiset perheet asuvat omakotitaloissa! Kerrostaloihin pianot eivät kuulu kuten eivät rumpusetitkään, ihan asialliseenkin aikaan tapahtuva soitonharjoittelu ja toistuva saman pätkän soittaminen vie naapureilta hermot.

 3. 1
  Viipperä says:

  Kutsu myös paini- ja nyrkkeilykerholaisille ja kehonrakentajaklubeille! Raamikkaat miehet, näyttäytykää! ☺

Jätä kommentti