Oma juttu Yhteystiedot
tavara-asema 01

Kommentit (4 kpl)

 1. 4
  Järjen ääni says:

  Rakennus on vanha ja siihen liittyy paljon muistoja ja historiaa. Toisaalta rakennus on huonokuntoinen: se on homeessa, tyhjillään, eikä sille löydy järkevää käyttöä.

  En näe mitään muuta järkevää ratkaisua kuin rakennuksen purkaminen. Tuolla summalla, mikä menee tuon homeisen antiikkirakennuksen siirtämiseen, saataisiin paikalle moderni rakennus, jossa ihmiset voisivat oleskella sisällä ilman terveyshaittoja.

 2. 3
  Nimetön says:

  Hyvät on perustelut purkamiselle: ”Miksi yksi huonokuntoinen hökkeli väärässä paikassa pitäisi säästää?”

  Ei se ole huonokuntoinen hökkeli eikä väärässä paikassa; voidaanko se näillä perusteilla säästää?

 3. 2
  Missä elämän arvo says:

  Homerakennukset sairastuttavat ihmisiä. Tämäkin vanha rötiskö on aiheuttanut ihmisille sairauksia. On järjetöntä suojella miljoonilla euroilla ihmisille haitallisia ja vaarallisia rakenteita.

  Jos rakennus olisi koira, tuokin olisi lopetettu jo aikapäiviä sitten. Mikä on, ettei ihmisiä purevaa rakennusta saa purkaa?

 4. 1
  Viipperä says:

  Osta omaksesi pala Tavara-asemaa!

  Reipas purkuyrittäjä ostaa/saa urakkasopimuksessa tiilet ja muun purkujätteen itselleen. Siinä tulee olemaan materiaalia monelle Peräkonttikirppikselle ja Huuto-nettiin ja mitä niitä Toreja nyt onkaan. Ja Tavara-aseman innokkaimmat fanit voivat ostaa niin monta tiiltä kuin haluavat ja viedä kotiinsa muistohyllylle!

  Turun Linnansillan purkaja teki hyvän tilin, kun sai romun neuvottelemalla ilmaiseksi. Saatu metalli oli arvossaan, niin kai myös ne betonimöykyt, joita taidetaan vieläkin myydä Turun kirpputoreilla!

  Berliinin muurin palasia on monessa kodissa täälläkin talismaaneina ja pyhäinjäännöksinä, joten siitä vain Tavara-asemaakin, ystävät, hankkimaan! Tavara on häipynyt kauan sitten, mutta Asema on ehta ja aito, paljon nähnyt, paljon todistanut.

  Eisevväliä jos pala on pieni. ”Pars pro toto”. Pyhyys on niissä yhtä läsnä kuin Rooman rauniokivissä, joista turistit yrittävät muistopaloja itselleen salavihkaa ryöstellä.

  Moni vähät välittää Roomasta, jos kerran on Tampere ja siellä TAVARA-ASEMA. Ostakoon jokainen halukas osansa tästä aarteeksi julistetusta röttelöstä, kun se kaupungin onneksi vihdoin puretaan. Se siitä.

  PS. Jos rakennus häviää, niin sen story ei mihinkään häviä. Muistutan PIENOISMALLISTA: se on pala paikallista kaansallista rautatiekulttuuria, ja siinä tarjoutuisi arkkitehtiopiskelijoille oiva harjoitustyö! Kuka ryhtyy hankkeen primus motoriksi?

Jätä kommentti