Oma juttu Yhteystiedot
Tampereen kuusi 2

Lukijaäänestys: Tampereen kuusi on ylivoimaisesti kaunein

15.12.2016 - 04:20

Tampereen Keskustorin joulukuusi voitti ylivoimaisesti Moron perinteisen kuusiäänestyksen. Se keräsi yli 1 500 äänen potista peräti 1 203 ääntä.

Toiseksi kisassa, joka ei todellakaan ollut tiukka, sijoittui Turun virallinen joulukuusi Tuomiokirkon edessä 256 äänellä ja kauas kolmanneksi jäi Helsingin Senaatintorin kuusi 45 äänellä.

Tampereen Keskustorin tämän vuoden kuusi on peräisin Vehmaisten ja Holvastin suunnalta, Vestonkadun varrelta. Siellä kuusi on seissyt Lohja Ruduksen tyhjällä tontilla, ja kaupunki sai sen lahjoituksena.

Kuusella on korkeutta noin 20 metriä, ja muodoltaan se on tasapainoinen. Ainoastaan oranssit tukinauhat aiheuttavat vuodesta toiseen harmistusta, ensi vuodeksi ne voisi vaikka yläosastaan päällystää jollakin vihreällä.

Ökyvaloja ja liikaa
Tampereen kuusesta pidettiin erityisesti sen tyylikkyyden takia. Moni kommentoi kaikkia kuusia, vaikka äänesti suosikkiaan:
– Turun kuusessa ihan ökyvalot. Niitä on liikaa eikä kuusi näy. Helsingin kuusi näyttää ruskeelta eikä niin elinvoimaiselta ja valot ovat omituisen väriset. Tampereen kuusi näkyy valonkin takaa ja on vehreän vihreä, kuului yhden äänestäjän arvio.

Tampereen kuusi sai mukavaa palautetta: ”No eihän tässä oo muita vaihtoehtoja ku Keskustorin joulukuusi. Se on vaan paras, vuodesta toiseen. Hyvä Tampere!”, ”Kuusi näyttää todella aidolta joulukuuselta onnistuneen valaistuksen takia.”, ”Nyt on kyllä tosi komee kuusi ihana.”, ”Tyylikäs. Kauniisti laitetut lamput. Ja lamppuja ei liikaa, joten kaunis kuusi tulee esiin.” ja ”Selkeä koristelu ja perinteisen näköinen joulukuusi!”

Turun kuusikin sai muutamia kehuja, esimerkiksi: ”Kuusi on tuuhea, melko symmetrinen ja valaistu kauniisti.” ja ”Tasainen sopivan kokoinen.”

Helsingin kuusen kauneus on katsojan silmässä: ”Luonnollisimman oloinen ja näköinen.” ja ”Helsingin joulukuusessa on hienot värilliset valot ja muutenkin hienon mallinen.” Palkinnot on arvottu ja lähetetään voittajille.

Jukka Manninen
jukka.manninen@aamulehti.fi
Moro, Siperia

Tiatoo
Voittajat
Onni suosi seuraavasti:
Pirkanmaan Osuuskaupan 100 euron lahjakortin voitti Jari Mäkinen. Pirkanmaan Osuuskaupan 50 euron lahjakortin voittivat Luca Santala ja Pauli Pynnönen.
Tampereen S-ryhmän hotelleissa kelpaavaa viinipullon arvoisen lahjakortin voittivat Nina Vuori, Sari Toivola ja Tuukka Ristimäki.

 

 

 

Kommentit (2 kpl)

  1. 2
    Anne says:

    No yllättävä käänne taas. Tietenkin tamperelaiset innolla äänestävät oman kuusensa voittoon, olipa se millainen roisko tahansa. Turussa ihan paikan päällä katsomassa käyneenä voin sanoa, että kyllä siellä vaan on se komein kuusi, tänäkin vuonna!

  2. 1
    Terveissi Turuust says:

    Säästäkää kuusi ensi jouluun, silloin se voittaa kisan sisäisesti kauneimpana, niinkuin männa vuonna.

Jätä kommentti