Oma juttu Yhteystiedot
grönroos4/TÄÄ

Kommentit (11 kpl)

 1. 11
  Jormalainen says:

  Hyviä havaintoja. Jostain syystä kuitenkin kaikille niille ”Tamperelaisille” lähtijöillekin on se ajokortti siunaantunut. Eiköhän lähestulkoon kaikki liikenteen ongelmat olisi poistettavissa, jos ajokortti ei olisi kansalaisoikeus, vaan niissä autokouluissa ja inssiajoissa sitä korttia ei annettaisi kuin vain niille jotka sitä autoa kykenevät sujuvasti ja turvallisesti kuljettamaan. Varmaankin 70% kuskeista menettäisi tällä tavoin korttinsa,ja juuri niin pitäisi ollakin. Homautan vielä, että ongelma ei ole niiden tumpulakuskien, vaan ainoastaan niiden, jotka sen kortin ovat tumpuloille myöntäneet.

 2. 10
  ciapatta says:

  Autokoulussa 80-luvulla opetettiin jo että keltaisella aletaan hakea kytkintä tuntumaan niin että vihreällä ollaan jo liikkeellä. Olen tällä lailla ajanut jo yli 30 vuotta ja moni on jäänyt ”viivalle” ihmettelemään vaikka itsellä ei mitään tykkiä alla olisikaan. Jos vasta vihreällä hankitaan lähtöä, on pari sekuntia valoista hukattu. Nykyään ihmiset kattelee vaan kateellisena naapurin autoa ja ollaan vissiin niin epävarmoja että lähdetään vasta kun naapuri lähtee.

 3. 9
  Kyllä lähtee says:

  Gröönroos, täyttä asiaa joka sana! Näitä nutaajia tässä kaupungissa riittää. Muistelevat ilmeisesti vieläkin Esko Riivatun nutausoppeja.

 4. 8
  Nimetön says:

  Vai auttaisiko et avattaisiin vaan Hämeenkatu kaikille

 5. 7
  Nimetön says:

  Mitä kieltä on ”nutailla”???

 6. 6
  Yellow Submarine says:

  Tamperelaiselle autoilijalle tulee täytenä yllätyksenä että liikennevaloissa saattaa punainen vaihtua vihreäksi – tai päinvastoin.

 7. 5
  LJK says:

  ”Nimetön
  17.11.2016 09:05
  LJK taitaa muistella Espanjaa, siellä voisi noin käydäkin.

  Liikennevalot toimivat eri lailla eri maissa Euroopassakin, mikä pitää muistaa vertailuissa. Suomessa on käytössä pitkät väliajat, pitkä keltainen ja punainen ennen toisen suunnan vihreää eli voi hyvin lähteä heti vihreällä kunhan on katsonut risteyksen vapaanaolon. Espanjassa ja joissakin toisissa maissa ei väliaikaa ole, toisen punainen ja toisen vihreä syttyvät samanaikaisesti, joten formulalähtö vihreällä aiheuttaisi kolarin.”

  Et tainnut ymmärtää lukemaasi, kirjoitin päin punaisia ajamisesta. Tiedän vallan hyvin tuon viiveen, siitä huolimatta ajaessani esim. Voimakadulta Tampereen Valtatielle vihreän sytyttyä itselleni Valtatieltä tulee vähintään kolme autoa päin punaisia. Paikassa saisi helposti uusittua autonsa kylkeä tai keulaa.

 8. 4
  Nimetön says:

  LJK taitaa muistella Espanjaa, siellä voisi noin käydäkin.

  Liikennevalot toimivat eri lailla eri maissa Euroopassakin, mikä pitää muistaa vertailuissa. Suomessa on käytössä pitkät väliajat, pitkä keltainen ja punainen ennen toisen suunnan vihreää eli voi hyvin lähteä heti vihreällä kunhan on katsonut risteyksen vapaanaolon. Espanjassa ja joissakin toisissa maissa ei väliaikaa ole, toisen punainen ja toisen vihreä syttyvät samanaikaisesti, joten formulalähtö vihreällä aiheuttaisi kolarin.

 9. 3
  Nimetön says:

  No kappas, teitte jutun kuin suoraan kommentistani Liikenne-Tohtorille.

  ”Tamperelaisten lähtönopeus on jo vanha vitsi. Valon vaihduttua vihreäksi 1. autoilija saa alkaa kytkinpolkimen ja vaihdekepin etsimisen. Kun eka auto on liikkeellä, lupa siirtyy seuraavalle ja varsinkin kääntyvien nuolivihreällä jo kolmas auto on liikkeellä vasta keltaisilla. Ja kääntyähän ei voi, jos se vihreä nuoli ei pala, vaikka punaista nuolta ei olisikaan ja katu olisi vapaa.

  Uusi vitsi on kääntyvät autoilijat. Kääntyvä antaa tietä risteävän kadun jalankulkijoille, joten ei voi lähteä liikkeelle ennen kuin suojatie on tyhjä. Yksi kääntyvä blokkaa samalla myös suoraan ajavien matkan. Ja jotta tukos olisi täydellinen, ryhmittyminen tehdään kaistan väärään reunaan, nykyajan isot autot kun kääntyvät niin kankeasti. Niin, taitaa olla sallittua siirtää se auto sille risteävälle kadulle ja odotella siinä.

  Ei Tampereella mitään vihreää aaltoa tarvita, kun autot eivät liiku vihreällä.”

 10. 2
  LJK says:

  Tampereella saa takuulla jonkun kylkeensä lähtiessään heti vihreän sytyttyä. Ensin pitää väistellä 3-4 päin punaisia ajanutta, jotka vielä tukkivat risteyksen.

 11. 1
  kuljettaja says:

  Lisäksi jos esim suoraan meneville on kaksi kaistaa niin risteyksen ylitykseen kannattaa käyttää molempia, jotta maksimi määrä autoja ylittää risteyksen vihreillä valoilla.

Jätä kommentti