Oma juttu Yhteystiedot
bus 1

Kommentit (20 kpl)

 1. 20
  Minä vaan says:

  Tulipa tämä Moron juttu mieleen aamulla, kun linjan 5 kuski piti tiukasti katseen eteenpäin ja suun supussa, kun kyytiin nousevat matkustajat sanovat huomenta :)

 2. 19
  liika tuttavallisuus ärsyttää says:

  Kuljettajakin voi loukkaantua jos matkustaja on liian tuttavallinen, ”moi” ikäihmiselle on alentavaa, oli sitten kuljettaja tai asiakas.

 3. 18
  liika tuttavallisuus ärsyttää says:

  Vastaan, jos kuljettaja sanoo ”hyvää päivää”. Mutta jos sanoo ”moro” tai ”terve”, en vastaa. Ei olla tuttuja eikä kavereita.

 4. 17
  Nimetön says:

  Nuorimpaan ikäryhmään kuuuvat matkustajat joutuvat keskittymään useimmiten siihen bussin kyytiin nousemiseen. Varsinkin jos pysäkki on hieman vino ja lattia on näin ollen suhteellisen korkealla. Ei siinä silloin 4-vuotiaalla ole ensimmäisenä mielessä tervehtiminen vaikka siitä olisi kuinka kotona puhuttu etukäteen.

 5. 16
  mummu vuosimallia -49 says:

  Moikkaan aina autoon noustessa ja jokainen kuski on vastannut, käytän 1,8 ja 33 -busseja! Bussista poistuessani vilkaisen kuskin peiliin ja huikkaan ääneen KIITOS! Käytöstavat on opetettu jo aikoinaan kotona ja koulussa, ja minusta ne kuuluvat myöskin tähän päivään. Ei ole suuri vaiva avata suutansa tervehtiäkseen ja kiittääkseen! Samoin toimin niin kaupan kassalla kuin missä tahansa muuallakin asioidessani. Jos ei vastapuoli reakoi mitenkään se on sitten hänen oma valinta jos haluaa olla epäkohtelias mörökölli!!

 6. 15
  Nopa says:

  ”Jos asiakas tervehtii ensin, bussikuski morjestaa aina takaisin.” Ei muuten todellakaan pidä paikkaansa. TKL:llä on lukuisia kuskeja, jotka eivät tervehdi, vaikka kuinka kuuluvasti ja kauniisti morjestaisi. Etenkin Lentävänniemessä asuessani silloista linjaa 16 ajoi useampikin mörökölli, jolta oli tervehdystä turha odottaa. Monesti kuskin vastaus hyvän huomenen toivotukseen oli inhoa täynnä oleva vilkaisu ja katseen kääntäminen pois. Nyt, asuessani muualla Länsilinjan reitin varrella, on toisin.

 7. 14
  Artsi says:

  Loppulisäys: Toiset kuskit ottavat viime hetken säntääjiä paikoista, joita toiset ei ota. Lisäksi arkipäivisin tapahtuva mummojen ja vaarien kaatumiset keskikäytävällä bussin kiihdyttäessä.En usko, että pikaratikka on nimensä mukainen moniin vuosiin toteutuessaan. Pitäisi viilata monta asiaa. Helsingissä on sen verran pitkä perinne.
  Sen verran maaltatulleiden valloittama kaupunkipahanen tämä on.

 8. 13
  Artsi says:

  jatkoa…
  Pitäisi parantaa maailmaa vähän laajemmin. Miksi osa kuskeista/ matkustajista ovat sellaisia kuin ovat. Osasyy on yksinkertaisesti Tampereen jälkijunassa pärskivässä joukkoliikenteessä. Joka vuosi tehdään muutoksia bussilinjoihin ja bussit änkeää peräkanaa yhdelle pysäkille. Loukkasin vasemman olkavarteni astuessani ulos bussista pysäkillä viime talvena. Kaaduin olkavarteni varaan. Kolme bussia änkeää samalle stokkan pysäkille ja perimmäiseksi jäänyt jättää matkustajia hiekoittamalle, polanteiselle kohdalle.
  Olisi pitänyt tehdä tapauksesta tapaturmailmoitus. Kuulemma saan nuolla haavani, jos vaiva ei parane, koska ensinnäkin todistajia tapauksella olisi pitänyt olla.
  Ruuhka-pysäkeille ehdottaisin täten ulkopuolisia kuvaajia onnettomuustilanteiden varalle.

 9. 12
  Artsi says:

  Entäs me, joita kaikki kuskit ei edes tervehdi. Katsovat vastaan kuin seipäännielleet muumiot.
  Välillä hyvä, että pääsee edes kyytiin.
  Ketä tällaiset ns ”Nysse-tutkimukset” palvelevat? Sanotaan ettei koiraa karvoihin katsominen, mutta ei se tähän tutkimukseen päde.
  Lisäksi parina viime vuotena ovat yleistyneet nämä ”kiitos”-kimakkaat kiljaisut asiakkaan poistuessa nyssestä-> eli toisinsanoen toinen äärilaita-käyttäytyminen maalta kaupunkiin muuttaneilta.
  Siellä kiitoksen aiheeksi riittää, että sikäläinen nysse edes kulkee.

 10. 11
  Mummo, joka moikkaa kuskia says:

  Pojantyttäreni joutui juoksemaan ehtiäkseen bussiin Linnainmaalla ja samalla vauhdilla tuli sanoneeksi kuskille kovalla äänellä moi! Kuski ei vastannut mitään ja viidesluokkalaista harmitti vielä illallakin tilanne, vaikka me kaikki aikuiset hoettiin, että kuski oli tyhmä eikä osannut käyttäytyä etkä sinä. Tämä tapahtui tänä vuonna lopputalvesta.

 11. 10
  arska says:

  Ei pidä paikkaansa, että kuljettaja vastaisi aina tervehdykseen.

 12. 9
  PinkLady Toivion pysäkiltä says:

  Toivio-Keskustori-Toivio (11).
  Hyvin harva tervehtii kuljettajaa noustessaan bussiin ja ei kukaan poistuessaan autosta.
  Itse olen Porista ja tervehdin mennen tullen.
  Kuljettajat ovat iloisia ja hymyileviä…jopa vilkuttavat peilin kautta poistuessani :D

 13. 8
  ainna says:

  Kyllä mä joka kerta moikkaan kuskia

 14. 7
  Vakimatkustaja says:

  Tervehdin aina kuskia ihan senkin takia, että hän on vastuussa turvallisuudestani, ja tietysti ihan kohteliaisuudestakin! Kaikille tulee hyvä mieli kun ollaan positiivisia.

 15. 6
  Sauli says:

  Ei kyllä tervehdi läheskään kaikki kuskit takaisin. Ehkä 20 prosenttia ei tervehdi.

 16. 5
  Mää says:

  Luulisi, että tervehtiminen vie huomion keskittymiseltä työhön. Esim. sen seuraamiselta, että matkustajat poistuvat turvallisesti.

 17. 4
  Bussi on paras kulkuneuvo Hesassa :) says:

  Toinen asia vaikuttaa myös asiakkaan tervehtimiseen. Iso osa Helsingin bussikuskeista katsoo muualle asiakkaan noustessa kyytiin. He eivät käännä päätään saatikka vastaa tervehdykseen, vaikka asiakas tervehtisikin. Ikävä kyllä suuri osa näistä kuskeista on Suomalaisia ;)
  Itse tervehdin kuljettajaa aina noustessani autoon.

 18. 3
  Nemi says:

  Tutkimus kyllä meni pieleen. Päivittäin bussilla matkustavana tiedän, että n. 50% kuljettajista ei vastaa tervehdykseen.

  Yksi oman linjani kuljettajista tervehtii poikkeuksetta itse ensin. Se on mukavaa.

  Sitten on niitä, jotka eivät vilkaisekaan, kun astuu bussiin. En tervehdi, kun edessä on pelkkä profiili.

  Sitten on niitä, jotka vastaavat tervehdykseen ja todella, n. puolet kuskeista ei viitsi edes nyökätä, vaikka selvästi moikkaan.

  Käytän eniten linjaa 3.

 19. 2
  Ei nimimerkkiä says:

  Ennustan että morjestuksia tapahtuu eniten silloin kun bussi lähtee tyhjänä päätepysäkiltä kohti toista. Tukeeko data ennustettani?

 20. 1
  Anne says:

  Empiirisiä tutkimuksia, mutu-tuntumaa ja mitä näitä nyt on, mutta sen vaan sanon, että nyssekuskit on ruvenneet olemaan kovin happamia nykyään ja harvoinpa minua on tervehditty kuskin toimesta.

Jätä kommentti