Oma juttu Yhteystiedot
paakari

Ranska asuu vanhassa postissa

29.01.2016 - 15:26

Paakari on Pirkanmaan paras paikka nauttia pitkä sunnuntailounas.

Ranskalais-skandinaavista ruokaa tarjoava Paakari avautui Kangasalan keskustaan sata vuotta vanhaan postitaloon seitsemän vuotta sitten. Tuolloin ravintoloitsijapariskunta Ilpo Vainio ja Kikka Leimu palasi pitkältä kierrokseltaan Leimun kotimaisemiin.

Vanha postitalo on mitä tunnelmallisin paikka ravintolalle. Alakerrasta löytyy lisäksi leipomo ja konditoria. Paakarin leivät ovat siis taatusti tuoreita.

Ravintola Paakari
Ruutanantie 3, Kangasala, p. 03 377 0914.
• Avoinna ti–ke 11–15, to–pe 11–21, su 13–16.
• Hinnat: Alkuruoat 9–14, pääruoat 26,50–32, jälkiruoat 6–9. Hinnat vaihtelevat listan mukaan.
• Tuomio: Paakari ei petä koskaan. Taas tuli olo, että olimme huippuammattilaisten huomassa: ★★★★

Vesa Laitinen
Kuva Timo Marttila
Koko arvostelu on julkaistu Aamulehdessä 28.2.2014.

Tarkistuskäynti, koko arvio on julkaistu Aamulehdessä 17.3.2017

Kun kaikki on niin hyvin kuin toivoa voi, Paakari ansaitsee kruununsa

Vuonna 1912 rakennetussa entisessä postitalossa sijaitseva Paakari on ollut kangasalalaisten ylpeydenaihe jo kymmenen vuoden ajan. Alan arvostettu konkari Ilpo Vainio vastaa keittiöstä ja vaimo Kirsti Leimu salista.

Jos Paakari sijaitsisi Tampereen keskustassa, se olisi seudun tunnetuimpia ravintoloita.
Äyriäisterriini on erinomainen esimerkki keittiömestari Vainion ajatusmaailmasta. Moni ravintola vierastaa terriinejä todennäköisesti siitä syystä, että ne tuoksahtavat menneeltä maailmalta. Mutta kun mestari Vainio yhdistelee salaiseen reseptiinsä kampasimpukkaa, tiikerirapua ja vongolea, lopputulos on kaikkea muuta kuin mennyttä. Koostumus on mehevä ja äyriäisten konsensus kerrassaan herkullinen.

Olen arvioinut Paakarin aiemmin kahdesti, vuosina 2011 ja 2014. Molemmilla kerroilla se sai kirkkaat neljä tähteä, mutta näin jälkikäteen ajatellen ravintolan ammattitaito ja poikkeuksellisen korkea taso on ollut koko ajan nähtävillä. Kun Paakaria arvioi sen omassa kategoriassa, selkeää suomalais-ranskalaista ruokaa valmistavana ravintolana, ei ole muuta vaihtoehtoa kuin nostaa se korkeimpaan mahdolliseen luokkaan.
★★★★★

Jätä kommentti