Oma juttu Yhteystiedot
ABC_2

Kommentit (25 kpl)

 1. 25
  Iän tuomia muutoksia näkökyvyssä says:

  ”Kortti pois autoilijoilta, jotka ei katso ajaessaan tietä eikä liikennettä vaan äärettömän korkealla keikkuvia Matrixin valoja!”

  … voisiko toimitus myös jotenkin puuttua näihin vihakommentteihin meitä kohtaan, joilla suorituskyky iiriksessä ei ole ihan tip top paras mahdollinen. Kun teille tulee ikää niin osa teistä kyllä alkaa ymmärtää. Osa ei.

 2. 24
  Iän tuomia muutoksia näkökyvyssä says:

  ”Palo-oja ei ole aiemmin kuullut kielteistä palautetta valoista. ”

  Ei varmaan. Me joita valot häikäisevät tai häiritsevät, emme paljon ääntämme saa kuuluviin. Jos lainsäädäntö ei puutu halvan valon tuottamiin ongelmiin (nykyään on todella helppoa ja halpaa asentaa valot jotka oikeasti häiritsevät terveitäkin silmiä), niin sitten mennään näiden palo-ojien ehdoilla, jotka ”eivät koskaan ole kuulleet palautetta”.

  Täällä Helsingin suunnalla on kanssa innostuttu värivaloista. Silloissa olevan kirkkaat spektriviivat eivät kumminkaan varsinaisesti helpota ajamiseen keskittymistä, vaikka varmaan tuulipukukansa iloitseekin riemunkirjavista ideoista.

 3. 23
  hese says:

  Mörkökulmilla asumaan tottuneet muuttakaa lappiin siellä ei ole katuvaloja. Ai niin perskeles siellähän revontulet loimottaa ainakin yhtä kirkkaasti mitä nuo ABC:n valot. Ja aivan missä sattuu. Noi on vielä niin alhaallakin että todella paikallinen ilmiö. Toisin kuin tänne Pirkkalaan ajellessa ne Baukkarin korkeiden pylonien päässä olevat oli aivan potenssiin kolme pahemmat. Vaiken tasan varmaan olisi sielläkään Toiviolaisena pistänyt adressiin nimeäni missä vastustettiin niitä.

 4. 22
  Juu ei says:

  Voi jesta! Ei todellakaan häiritse!

 5. 21
  kato nääs says:

  kun tuo turha valojen poltto on energian tuhlausta. Asiakas maksaa tuonkin valon polttamisen. Lopetan ABC:llä tankkaamisen.

 6. 20
  Saara says:

  No ei näytä hämääville. Jos on niin puusilmä ettei erota liikennevaloja ja rakennuksen valaistusta toisistaan, niin kannattais ehkä kulkea vaan julkisilla.

 7. 19
  Oma mielipide says:

  Vali vali: ”Ihanat valot. Ei häiritse tippaakaan, vihreä värihän rauhoittaa.
  Jos väri olisi punainen siinä tulisi helposti peräänajoja.”

  Niinpä, itse aina oikeassa. Punaisen sekoittaisi, vihreää ei. Kunhan ei tulisi kylkeenajoja.

 8. 18
  peku says:

  Ei häiritte.. Hohhoijaa itkiälle..

 9. 17
  Vali vali says:

  Ihanat valot. Ei häiritse tippaakaan, vihreä värihän rauhoittaa.
  Jos väri olisi punainen siinä tulisi helposti peräänajoja.

 10. 16
  Nimetön says:

  Voi ei. Häiritseekö tuo vihreä valo jotain? Minusta on hienoa, että pimeyden keskellä on iloinen vihreä valo.

 11. 15
  Nimetön says:

  Teivon valot ovat riittävän etäällä tiestä. Samassa tolpassa voi olla punaisia ja vihreitä, suoraan ajaville ja kääntyville eri valot?????

 12. 14
  Nimetön says:

  Ei noi vihreät valot häiritse mitenkään on hienot valot miten ne voi ketään häiritä

 13. 13
  nähty on ja migreenin kanssa says:

  Näin eilen ensimmäistä kertaa nuo abc:n valot. Olivat tyylikkäät ja jos ne sekoittaa vihreisiin liikennevaloihin, on tarve käydä optikolla. Mitä tulee Hervannan Solariksen valoihin, minä ja migreenini ajamme päivittäin ohitse ilman ongelmia. Silmälasien hankinta auttaa myös valoherkkään migreeniin, omakohtaista kokemusta löytyy.

 14. 12
  Aurinko sokaisema says:

  Mielestäni auringolle pitäisi tehdä jotain. Kun katselen sitä, se sokaisee ja näen pilkkuja koko loppupäivän. Tämä haittaa erityisesti kesällä minun jokapäiväistä elämääni. Suurin vaikutus sillä on ajaessani autoa tai muuta kulkuneuvoa kun katselen vain aurinkoa.

  Katulamputkin olen havainnut häikäiseväksi. Pysähdyn myös jokaiseen risteykseen sillä palaahan jokaisessa valotaulussa keltainen. Mitä me siis teemme tämän auringon ja muiden valonlähteiden kanssa.

 15. 11
  Voi ei! says:

  Ei todellakaan häiritse.

 16. 10
  Nimetön says:

  Jos teivon suunnasta ajaa kohti Siivikkalaa niin silloin kyllä liikennevalot ja huoltoaseman valot ovat samassa linjassa. Huoltoaseman suunnittelija ei kyllä ole ajattelua harrastanut.

 17. 9
  Katsokaa tietä älkääkä niitä valoja! says:

  Kortti pois autoilijoilta, jotka ei katso ajaessaan tietä eikä liikennettä vaan äärettömän korkealla keikkuvia Matrixin valoja!

  Tällaiset autoilijat ovat muutenkin vaaraksi liikenteelle kun tapaavan myös räpsytellä pitkiä monien satojen metrien päästä, vaatiakseen turvallisuuden riskeeratakseen toiselta pitkät pois ennen aikojaan koska tuijottavat niihin valoihin. Ei ne valot häikäise, jos niitä ei tuijata. Niitä ei kuulu tuijottaa, ei niitä Matrixinkaan!

  Milloinkas on käyty autokoulussa?

 18. 8
  Tarkennusta says:

  Kolmostie ei mene läheltäkään tuota paikkaa, kyseessä on Kt-65, toimittajalle tiedoksi.

 19. 7
  Eri lait? says:

  Miten on mahdollista, että Suomessa valitetaan kaikesta? Aivan käsittämättömiä ihmisiä!

 20. 6
  blabla says:

  No onhan tuo valopytinki ruma ku perkele. Ihan rikoksena maailman kauneutta vastaan se pitäis repiä alas. Ja vielä ABC mafian, enough said..

 21. 5
  Tulkoot valo. -Jumala says:

  Lopettakaa se pimeässä istuminen ja valittaminen.

  Se mitä Suomessa kaivataan, on just lisää valoa.

  Hervannan Solariksen valot on upeat ja parhaimmillaan juuri aamusta Hervantaan ajaessa pimeässä ja loskaisessa talviaamussa.

  Jos ette omaa autoa ajaan pysty, niin suosittelen lääkärikäyntiä lähimmällä terveysasemalla, jossa arvioidaan uusiksi ajokykynne ja mietitään oletteko tarpeeksi terve omaamaan autoiluun tarvittavan ajokortin lompakossanne.

 22. 4
  Muutto edessä..? says:

  Suomalaiset, maailman tylsin kansa! Ei voi häiritä! Lisää valoa ja väriä!

 23. 3
  Rekkanainen says:

  Jo on elämä vaikeaa jos tollaset valot häirittee? Ei pitäs todellakaan olla mitään asiaa liikenteeseen jos noi valot liikennevaloihin sekoittaa. Miks pitää aina valittaa?

 24. 2
  Nimetön says:

  Ollaan me kummallista porukkaa Suomessa.

  Pimeetä pitäisi olla aamusta iltaan ja jos vahingossakaan valoa lisätään, niin heti valitetaan.

  ABC:n valoja en ole nähnyt, mutta Hervannan Solariksen valot on hienot !!

  Ihaillutkin niitä jo monena pimeänä talviaamuna.

 25. 1
  Vihreät valaisimet on ok says:

  Mikäli joku tulkitsee Teivon ABC:n katoksen vihreät valaisimet liikennevalopylvään vihreäksi valoksi niin kyseisen henkilön olisi syytä käydä näöntarkastuksessa tai luovuttaa ajokorttinsa pois. Katos on selkeästi sivussa risteyksestä.

Jätä kommentti