Oma juttu Yhteystiedot
pulla2

Kommentit (5 kpl)

 1. 5
  Nekalan Marru says:

  Mistä moinen älytön nimi ”raakamaito”? Kyllä se oli ihan kypsää ja lehmänlämmintä kun sitä lypsettiin suoraan äpylistä. Ei hössötetty liiallisesta hygieniasta, se turhuus on tullut EU:n myötä ja siksi muksut sairastelevatkin heti vauvasta alkaen kaikenmailman korvataudit sun muut. Vrt. sanonta Terve kuin teurastajan piski. ”Raakamaitoa” olen lapsena juonut ja hengissä olen edelleen.

 2. 4
  Leena says:

  Raakamaidosta leivottuja pullia syönyt ja raakamaitoa juonut lapsuudessani ja yhä olen hengissä:D

 3. 3
  Anne says:

  Muistan pikkutyttönä, kun mummulla vielä oli lehmä, ja hänen tullessaan lypsyltä tykkäsin juoda sitä juuri lypsettyä, vielä lämpöistä maitoa. Siinä on aika herttainen lapsuusmuisto.

 4. 2
  Mie kans says:

  Hyvällä tuurilla, hyvällä hygienialla, oikeilla säilytysolosuhteilla ja oikean vastustuskyvyn omaavilla raakamaitokin on käytössä ihan jees. Mutta jos joku edellä mainituista asioista krakaa, voi seuraukset olla todella pahojakin. Jokainen siis tehköön riskinarviointinsa itse. Minä henk.koht. olen myös maalla kasvaneena juonut naapuritilan raakamaitoa usein, saamatta mitään negatiivisia vaikutuksia siitä, mutta nyt kaupunkilaistuttuani en omille lapsilleni sitä antaisi, koska nykyinen elämämme bakteeriympäristö on hyvin toisenlainen eikä luontaista vastustuskykyä ole samalla tavalla kuin navetan vieressä asuneena. Myöskään en voi tietää täällä sijaitsevien tilojen hygieniakäytäntöjä, onko kaikki hoidettu niin kuin pitäisi, vai onko asiat hoidettu vähän vain sinne päin (se on varmaa, että kaikilla tiloissa ei todellakaan hygieniataso ole niin korkea kuin pitäisi). Raakamaidosta pullan ja ruokien valmistus on toki sitten eri asia, kun maito käy läpi kuumennuksen. Eli hei ihan oikeasti, järkeä tähän hommaan ja tästä uutisointiin kiitos!

 5. 1
  Mie says:

  Itse laktoosi intolerantikkona pystyn juomaan raakamaitoa ilman minkäänlaisia oireita. Siitä voi päätellä miten hengenvaarallista se todellisuudessa on…

Jätä kommentti