Oma juttu Yhteystiedot
Kirsikka kolumnikuva 2

Kommentit (46 kpl)

 1. 46
  Minä tiedän says:

  Nämä kurittomat kakarat, jotka muka luulevat osaavansa ajaa maantiellä liikennesääntöjen mukaan leikkivät omalla ja muiden tienkäyttäjien hengellä kaahaillessaan heiverönnäköisillä kotteroillaan ylimielisesti. Ja eivät osaa puhua suomea puhumattakaan suomen kielen kirjoitustaidosta. Mopoauto on mopoauto eikä mikään MIUMAU!

 2. 45
  mönkiä says:

  jos nelipyörän haluat ja sallitun ajaa 15v, osta rattorimönkiä. saa tielle, neljä pyörää, sallittu nopeus 45 mutta rajoittimen ottaminen pois ylihelppoa ja sitten vauhtia piisaa vaativammallekkin, kunnioitetumpi muiden liikenteessäkulkijoiden keskuudessa, käytännöllisempi, traktorikortti maksaa paljon vähemmän kuin mautokortti, jos tarvii lämmintä koppia ni laittaa tuulilasin ja VAATTEITA PÄÄLLE SAATANA OLLAAN SUOMESSA! nelivetoja suurin osa, ja vielä pitkä lista plussia joita en jaksa enää luetella.

  kiitos

 3. 44
  Tino says:

  Luulis, että edes ammattiautoilijat näyttäis ammattimaisia eleitä, ja mallia tyhmemmille autoilijoille liikenteessä pitämällä turvavälit kunnossa, ja olemaan vittuilematta liikennevaloissa. Kiinnostaisi tietää mikä kyseisen jutun ammattiautoilijan työpaikka on, jotta voisi jatkossa tarkkailla kyseisen firman kuljettajien ajotapaa. Vois ajotavat muuttua kun vietäisiin muutamaksi kuukaudeksi toimeentulo, eli ajokortti hyllylle. Ei se tee sinusta teiden kuningasta, vaikka ajaisitkin kuinka isolla autolla!

 4. 43
  Herätkää Suomalaiset!! says:

  Ovatko suomalaiset anti-mopoauto autoilijat hulluja tai tämä on unta, jopa jenkeis osataan enemmän kun täällä.

 5. 42
  30vuotias mautoilija. says:

  Terveppä terve kaikille! Itse asun pk-seudulla ja olen todennut varsinkin helsingin keskustassa pyöriessäni mauton parhaaksi mahdolliseksi kulkuvälineeksi. Nopeusrajoitukset kun on pääosin 40kmh niin mautolla harvemmin jää jalkoihin. Tottakai silti välillä tulee niitä audeilla ja bemareilla ajavia impotenssiongelmaisia herroja tööttäilemään perään kun en aja ylinopeutta niin kuin stadin kirjoittamaton sääntö määrää mutta itse en niistä välitä. Tööttäilköön rauhassa. Kerran yksi taksikuski tuli oikein jututtamaan että eikö teinirääpälä pääse sardiinipurkillaan yhtään nopeampaa ja käski painua v*****n tukkimasta liikennettä. Asenne muuttui kummasti kun autosta nousikin ulos 30-vuotias, 185-senttinen, 115-kiloinen lakitietoa opiskellut yh-isä joka hieman muistutti taksikuskiparkaa nopeusrajoituksesta alueella :)

 6. 41
  Nuori mopoautoilija says:

  Olen itse 15v ja omistan mopoauton, ja ylpeä siitä. Olen toiminut puhelinmyyjänä vuoden verran ja siihen päälle tein viellä 2kk kesällä töitä jotta voisin kulkea talvella -20 asteessa reeneihin ja takaisin jotta vanhemmiltakin säästyisi aikaa. On järkyttävää lukea tuota paskanjauhantaa jossa sanotaan, että mopoautot ovat turhia! Vaikka insin olemme suorittaneetkin olemme kokemattomia niinkuin te kaikki kun ensikertaa liikenteeseen menitte, joten älkää jaksako! Mitä me sille voimme kun ne eivät kulje kun sen 45km tunnissa? Ja ihan hyvä vaan että eivät sen enempää kuljekkaan.

 7. 40
  joopajoo says:

  Kuka ees ostaa lapselleen 10k maksavan muovikopin… jos ei tavallinen mopo kelepaa nii siinäkö polokekoo pyörällä…

 8. 39
  ammattikuljettaja says:

  Kun on liikenteessä oikea asenne, liikkumaan mahtuvat niin jalankulkijat, rullaluistelijat, mopoilija, kevyet nelipyörät (mopoautot), moottoripyörät, rekat, autot, pakut, bussit. Ihan sulassa sovussa.
  Ennemminkin pitäisi miettiä, että otetaan niltä kortti pois, joilla pinna palaa liikenteessä. Ne ovat paljon paljon mopoautoja vaarallisempia…

 9. 38
  Ukki says:

  Kummallista tämä nykypäivän suvaitsemattomuus ja vihamielisyys, joka pukkaa esiin liikenteessä. Kotosalla nynnyilevät tossukalevit puhkuvat vihaa kotteroissaan ja heristelevät keskisormiansa muille autoilijoille. En itse aja mautolla mutta silti todistan tätä keskenkasvuista käytöstä liian usein.

 10. 37
  Irmeli says:

  On tasan yksi syy, miksi mopoautot sapettaa minua. Tieliikennelaki sanoo: ”Hitaasti kulkevan ajoneuvon kuljettajan on kapealla tai mutkikkaalla ajoradalla tai vastaan tulevan liikenteen ollessa vilkasta OHITUKSEN HELPOTTAMISEKSI vähennettävä nopeutta ja mahdollisuuksien mukaan ANNETTAVA TIETÄ.” Tätä lain kohtaa m-autoilijoista 99 % ei tunne/noudata, vaan he keräävät peräänsä tolkutonta autoletkaa. Ei ihme jos verenpaine nousee.

 11. 36
  Mauno soittaa stereoo says:

  Musta tää naivi artikkeli vain pilaa kaikkien kunnon mautokuskien maineen.

 12. 35
  twinkie says:

  Jorse;
  onneksi olkoon sinulle, kun ajelet ei muoviosilla varustetulla autollasi tien paalla nopeusrajoitusten mukaisesti asut ilmeisesti todella vilkkaasti asutetulla mopo autojen alueella. turvallista loppukesaa toivotellen

 13. 34
  Mauto says:

  Kaikille vaan mauto, kielletään muut liian vaarallisina. Eipä olis ”suuria” ylinopeuksiakaan, mitä nyt joku ”hiukan virittelee”.

 14. 33
  ikärajan nosto says:

  Mollaus loppuu kun laitetaan mopoauton ikärajaksi 18-vuotta ja auton ajokortin rajaksi 21-vuotta

 15. 32
  satokorvauksilla trakoreita says:

  Sinnehän uppoot suohos sen 12 000 kiloa painavan traktoris kanssa. Älä pelkää, laita vaan hakemus tulemaan, kyllä me taas maksetaan.

 16. 31
  trakoripirua ihmetyttää says:

  pelottaako teitä kaupunkilaisia ja muuten vaa oikeasta elämästä erakoituneita mopoautot ja niiden vaarallisuus liikenteessä? täällä meillä päin hoidetaan asiat miehenmallilla. ketään ei edes pelota edessä tai takana, kun 15-v. ajelee reilun 12 000 kiloa painavalla traktorilla jossa lisäksi monen tonnin painava kärry perässä. oltiin sitten vaikka kaupungilla tai kylillä. menkäähän nyt sitten jo itseenne ja varokaa niitä jännitystä luovia muovikoppeja. :D mihin maailma on menossa..?

 17. 30
  Volvolla says:

  ”Oma koppini kulkee 60 ja pysyy hyvin normi liikenteen mukana myös kaupungin ulkopuolella.”

  Ymmärräthän, että koppisi perässä on kolmio, joka viittaa takana tulevalle autoilijalle, että edessä on hitaampi ajoneuvo. Autoilija saattaa lähteä ohittamaan sellaisessa paikassa, jossa 45km/h kulkevan ohi pääsee turvallisesti. Kopin kulkiessa 60km/h syntyy vaaratilanteita. Idiootti.

 18. 29
  poliisiasia says:

  Miten liikennevaloissa voi keskustella mautosta rekkaan kun kuskit on eri puolilla ja toinen kaks metriä korkeamalla?

 19. 28
  Äiti minäkin says:

  miten niin mauto on aivan turha. Meillä maalla se on ainoa kulkuneuvo jolla pääsee kotoa johonkin. Kesäaikaan kun ei kulje yhtäkään linja-autoa. Talvella sentää pääsee koululaisvuorolla. Matkaa jokapaikkaan on yli 20km”

  Sinua ymmärrän ja mopo-autolusikin on olosuhteiden pakosta ok.
  Kaupukilaiskakarat, omani mukaanlukien, pärjäävät vallan mainiosti julkisilla kulkuneuvoilla ja polkupyörällä.

  Kysehän on asenteesta, ei kulkuvälineestä.

 20. 27
  Äiti minäkin says:

  Kaikella ystävyydellä.
  Mopoautot ovat ok haja-asututusalueille, jossa ei ole julkista liikennettä.
  Kaupunki-alueella täysin turhanpäiväistä.

  Olen äiti, jolle lapset ovat elämän tärkein asia ja en osta heille mopo-autoja kinuamisista huolimatta, vaan TKL:n kuukausikortin.

 21. 26
  Positiivista elokuuta says:

  Kiitokset Kirsikka Arkimiehelle ajatuksia herättävästä ja hyvin kirjoitetusta kolumnista ”Mautolla mustikkaan”. Ammattikuntia ja automerkkejä erikseen toistamatta, taitaa täälläkin se koira älähtää, mihin kalikka kalahtaa. Yksi parhaista elämänohjeista on omalta autokoulunopettajaltani 80-luvulla saamani ohje ”Kukin ajaa omaa autoaan kuljettaen sitä liikennesääntöjen ja nopeusrajoitusten mukaisesti. Ei tarvitse vilkuilla takana, edessä tai sivulla ajavia, eikä heistä hermostua.” Tässähän tätä ohjetta itsekullekin.

  Itse reagoin mopoautoon ottamalla liioitellun pitkän turvavälin ja muutenkin seuraamalla tavallista tarkkaavaisemmin mauton liikkeitä.
  Mutta en hermostu vähääkään. Joogafilosofiaa voisin suositella muillekin jotka kärsivät arjessaan vihantunteista ja negatiivisista tunnetiloista. Itseään (vain) voi kasvattaa vielä aikuisenakin.

 22. 25
  Mitä.. says:

  On totta, että osa mopoautoilijoista tekevät tinkiä ja pelleilevät mutta samaa tekee myös osa autoilijoista. Liikennesäännöistä sen verran että mopoautoilla on samat liikennesäännöt kuin mopollakin että miksi niihin vedotaan? Menkää nyt herranjumala itseenne ja miettikää mitä soopaa tänne puhutte. Vaaratilanteet syntyvät autoilijoiden typeryydestä esim kun on pakko mennä ohitse pienessäkin välissä koska mopoauton takana ei millään voi ajaa..

 23. 24
  niih says:

  autoilijoissahan ei ikinä ole mitään vikaa,se on aina se mopoauto mikä on ongelma kaikkeen ja itse olen omistanut mopoauton muutamanvuoden ja on ollut hyödyksi moneenkin asiaan…Mutta voiko olla itse menettämättä hermojaan kun takana ollaan metrinpäässä takapuskurista pitkät päällä ja ohitukset niin että kiilataan eteen ja aiheutetaan toiselle vaaratilanteita ja sitten kirjoitellaan kun mopoautoilijat ajavat miten sattuu, kun itse vaikeutetaan tahallaan joten järkikäteen ja eiköhän jokaisella liikenteessä ajavalla jotain parannettavaa ole liikkumisessaan

 24. 23
  Poissa Silmistä, Poissa Mielestä says:

  ”3.8.2013 05:15
  Jos ja kun täällä joku tosissaan väittää ettei mopokoppikuskit osaa liikennesääntöjä ja esim. oikealta tulevaa ei väistetä niin ihan sama meno on mopokuskeilla, mopoJiomönkijäkuskeilla jne.”

  Tämän me muutkin olemme huomanneet!

  Jos siis et itse ole se ainoa kuski (toistaiseksi, luojan kiitos), joka ajaa Treella säännöllisesti yleisen liikenteen seassa mönkijällä (tai mopoJiomönkijällä ;), niin turha ruikuttaa mopoauton ratin takaa sitä ’ettei ne muutkaan osaa’, vaan ovat yhtä lailla vaaraksi kaikille tiellä liikkujille.

  Mars, kotiin kasvamaan.

 25. 22
  Suomi...... says:

  Miksei sitä mopoautojen ja mopojen vauhtia voisi olla 60km/h 45km/h sijaan?.. Olisi varmana turvallisempaa liikkua murokipolla kun autoilijoiden ei tarvitsisi ajaa perseessä kiinni ja lähteä ohittelemaan niin usein.

 26. 21
  oottekyltyhmiä says:

  Akkaan päätäni tääl pöytään teidän jutuil? Oletteko noin pövästejä oikeesti. Luulen et homma menee nii ” toiki vihaa mopoautoi ni määki vihaan”. Kakspyörösillä harva se kuukaus joku juolee ja mopoautol viimeks 2005. Problem? Rauhottukaa ja miettikää uudestaan. Te ootte kainki niit 14v vihaajii jotka 1.ei saa ajaa viel mopol/mopoautol 2.isi ei ostanukkaa mopoautoo 3. Sit lyön pääni seinästä läpi niil jutuil ”ne on iha älyttömän kalliita”.. siis 2-3 tonnia niin saat toimivan jo. On niitä mopojaki 3-4 tonnia uutena. Mikä ongelma? Oottevaan kateellisii ku kkaveri saa men lämpimäs kopis kouluu ja oopettelee ajamaan autokorttia ja te lyykkäätte derbejänne 25 asteen pakkases? Ja lyön vaikka mitä vetoa että syyt jotka mopoautoilija saa niskaansa on 85% autoilijan virheitä (keltainen viiva, autoilijan ylinopeus yms..). Kun tässämaailmassa kaikilla on niin helevetin kiire jokapaikkaa ettei voida edessäolevan mopoautoilijan ajaa turvallisesti. Autoilijat Miettikääs kun teil tulee joku vamma yms ja joudutteki ajaa mopoautol? Sit ne entiset mopoauto kuskit tulee teitä kiilaa niin mietis mitä siyten. Tee ihmisille niinjui tekin haluatte niiden tekevän teille. Uskon noihin vihaajiin vasta kun uskaltaa naaman eteen tulla sanomaan HYVÄN syyn vihata mopoautoja. Niitä ei ole. Kiitos ja kuitti.

 27. 20
  Suvaitsevaisuutta says:

  Mielestäni mopoautoilijoita mollataan ihan turhaan. Miten luulette nuorten oppivan oikeita asenteita ja suvaitsevaisuutta, kun he saavat lehdistä lukea tällaista törkyä. Varmaa on, että mopoautolla ei lähdetä hengenvaarallisesti ohittamaan ylämäessä tai keltaisella viivalla, kun vauhti ei riitä. Sen sijaan tuollaiset ohitukset ovat maantiellä ihan arkipäivää ja silloin kyseessä ovat ”oikeat” autot ja ah niin hyvät kuskit! Mopoautoilijoissa on taitavia ja taitamattomia kuskeja ihan siinä kuin oikeillakin autoilla ajavissa eikä mopoauton ratissa välttämättä aja nuori ja kokematon kuski, vaan kokenut, joka jostain syystä haluaa ajaa mopoautolla. Itse olen joutunut rekkakuskin ”kouluttamaksi” normaalilla autolla. En ollut tientukkona, vaan ajoin hieman yli nopeusrajoituksen ja ainoa mitä pelottavasti näin peruutuspeilissä, oli rekan etusäleikkö. Silloin se olin minä, joka näytin keskisormea!

 28. 19
  ajatuksia suoraan muovikulhon kuskilta says:

  Itse mopokopin omaavana tyttönä voisin valaista muutamalla lauseella.
  Lähetään vaikkka siitä, että montako nuorta on näillä mopokopeilla on menettänyt henkensä? Kaksi, ja täysin omasta harkitsemattomuudestaan. En väittäisi, etteikö näillä koppikuskeilla harkintakyky välillä (ja vähän useamminkin) pettäisi, mutta jostain kumman syystä nämä kuolonkolarit ovat pysyneet vähäisinä. Miten se tuntuu olevan kamalan vaikea asia teille aikuisille, että nuoren harkintakyky pettää, kun se teillä itselläkin on hakusessa?
  Itse koen joka ikinen päivä jo aiemmin mainitun v*ttuilun näiltä ?aikuisilta?, jotka autoillansa tekee mm. seuraavia asioita (vaarantaen sitä liikennettä useimmiten): Ensimmäisenä kansainväliset sormimerkit, ne eivät ketään tapa, mutta saavat aikaan nopeasti myös ärsyyntymistä mopoautokuskeissa. Ei sen väliä, vilautelkaa vain sitä keskimmäistä. Toinen paljon käytetty tapa on tietysti ahdistaa mopokoppi ajovirheeseen kiilaten ojaan, rotvalliin, katulamppuihin.. Ymmärrän kyllä, jossei omat myrskylyhtynne riitä lyhyillä takana ajamiseen ja on pakko laittaa ne pitkät päälle. Arkipäiväistä on siivota kulho kananmunista ja siirapista. Hyvää heittotaitoa on myös nähty, ja munat on löytynyt sisältä asti. Sinne meni kesärahat kun liikkeeseen vietiin sisäpesuun, kun kotikonsteilla ei lähteny munat alcantarapenkeistä. Potkitaan, räitään päälle, kaadetaan koko laitos ja hakataan rautaputkilla vielä muovit säpäleiksi ja lasit sisään. Teet saman sille pojilla lainassa olevalle Petterin isän mersulle, niin turpaan tulee niin että tukka lähtee päästä. Tai kun otat rekkarin ylös ja huomautat tämän kultamussun tekemisistä isukille niin ” ei meidän lapset. ”–ja lopuksi haistatetaan pitkät. Kenenkäs sitten, vai lainaako isukki sitä mersua koko kylän katraalle niin ettei tiedä millon on oma mussu ratissa?
  Hassun hauskaahan on se, että omilla vanhemmillani on pokkaa lähteä kokeilemaan miltä tuntuu olla liikenteessä niin Tampereen kaupungin kaduilla kuin syrjemmässäkin tuolla kopperolla. Ja näinhän kävikin. Puskurissa oli ajettu kiinni ja kiilailtu pitkin pientareita. Oli tullut pojilla kiirus kun huomasivat ettei siellä ratin takana ollutkaan se hentoinen viisitoista kesänen kakara, vaan ei-niin-hentoinen iskä. Suosittelen muidenkin vanhempien kokeilevan tuota, jos mauto on pihassa. On siinä nimittäin kokemusta kerrakseen.
  Jos ja kun täällä joku tosissaan väittää ettei mopokoppikuskit osaa liikennesääntöjä ja esim. oikealta tulevaa ei väistetä niin ihan sama meno on mopokuskeilla, mopomönkijäkuskeilla jne. Unohtuiko mainita nuo ja myös ne aikuiset autoilijat listasta?
  Kaupungissa harvemmin tukkivat tietä, kun kulkevat siinä missä rajotukset sallii. Useasti tuntuu mm. Tampereella, että Hämeenkatu on tukossa ja jos siitä pitää syyllinen hakea (minkä suomalaiset aina hakevat), niin kiinnittäkäähän hyvät kanssaliikennöitsijät huomiota amerikanrautoihin.
  Oma koppini kulkee 60 ja pysyy hyvin normi liikenteen mukana myös kaupungin ulkopuolella. Suuremmat rajotukset kun alkavat niin itse ainakin siirryn oikeaan reunaan ja mahdollisuuksien mukaan myös pientareelle (eikä se ole edes laillista kevyellä nelipyörällä, mutta jos saan sakot siitä että olen mukava, niin olkoot niin.)
  Sitä paitsi (niin tyhmältä kun se kuulostaakin) eikö sekin ole monesti todettu asia että kateus on perisuomalainen kansantauti..
  Siinä muutamat jutut ihmisille mietittäviksi. Peukkua nostan autoilijoille jotka hoitavat liikennöitsemisen asiallisesti, kiitän ja kumarran!

 29. 18
  Future Matters says:

  Mitä jos nuori liikkuisi, eikä päätyisi keski-ikäisenä sairaalaan huonokuntoisuudensa vuoksi, muoden elätettäväksi?

 30. 17
  Äiti says:

  Minua eniten ihmetyttää miksi kukaan ostaa teinilleen tuollaista?

  Nuo pikkupissikset ja teinipojat ovat ihan itse sotkunsa aiheuttaneet. ollaan muiden tientukkoja, tahallaan rikotaan liikennesääntöjä toistuvasti ja toistuvasti. pitää esittää liikenteessä ja tehdä hallaa autoilijoille. mopoautot pitäisi kieltää kokonaan. Omille pojille on tehty selväksi että mopoautot ovat naurettavia, säälittäviä ja sellaisia ei meille ole tulossa.

 31. 16
  Piikki kuski says:

  Itse ajan kevarilla ja ei paljo vittuiluja tule kun ei jää jalkoihin. Onhan ne muovipurkit rasittavia mutta niin on ne audikuskit jotka tulevat kiilailemaan mopoja ja kevareita. Keskarilla vilkuttelee ja tuppinurin 180kmh

 32. 15
  Rekkakuski says:

  Tää on vähä niin kuin Pohjois-Koreassa kun toimittajat yrittää halveksia muita lastensa etujen takia.

 33. 14
  hohhoijaa says:

  miten niin mauto on aivan turha. Meillä maalla se on ainoa kulkuneuvo jolla pääsee kotoa johonkin. Kesäaikaan kun ei kulje yhtäkään linja-autoa. Talvella sentää pääsee koululaisvuorolla. Matkaa jokapaikkaan on yli 20km

 34. 13
  JJ says:

  Nokialla osa mopoautoilijoista ajelee kävelyteillä ja huutelee jalankulkijoille että pitäisi kuulemma väistyä. Isänmaantoivot… Voi, voi…

 35. 12
  Pahaa karmaa says:

  Todella hyvä kuvaus siitä, että miksi mopoautot tulee saada pois taajamaliikenteestä.
  Eivät näytä muuta aiheuttavan kuin vaaratilanteita ja kiihtymystä.

  Mutta ei, Kreikkalaisten hyvinvointi on meidän lainsäätäjien mielestä tärkeämpää kuin kotimaan pahoinvointi.

 36. 11
  mansen mies says:

  Ikävä kyllä se mautojen ”vihaaminen” on saanut alkunsa näistä muusta liikenteestä piittaamattomista idiooteista,jotka tahallaan terrorisoivat muita hidastellen ja keskiviivan vieressä roikkuen.On tietysti väärin kostaa sitä kaikille mautoilijoille,koska kuitenkin osa heistä käyttäytyy liikenteessä asiallisesti.Mutta turhan usein mautot aiheuttavat vaarallisia tilanteita juuri kuljettajan ymmärtämättömyyden tai välinpitämättömyyden vuoksi!Siksi olisikin ehkä hyvä vielä harkita ajoluvan ikärajan nostoa (esim. 17 v),nykyisellään se on turhan alhainen sillä tuon ikäisistä harva on riittävän kypsä kuljettaakseen liikenteessä lähes ”oikean auton” kokoista kulkuvälinettä…

 37. 10
  Mautot kielletttävä. says:

  Ei osaa liikenne sääntöjä, ajelee miten sattuu. Kaikki Mauton kuskit samanlaisia. Kukaan kunnon vanhempi ei anna lapsensa ajaa mautolla. pitäs hävittää kaikki.

 38. 9
  Onko näin ? says:

  Taitaa olla suurimmalla osalla asenneongelma näitä mautoja kohtaan ?
  Omille muksuille en autoa ostanut rahan ja autopaikan puuttumisen takia, mutta ihan normaalisti nuo tuntuvat liikkuvan liikenteen mukana !

 39. 8
  Pellet.. says:

  Ette ymmärrä että ihan sama onko kyseessä mopo vai mopoauto… ajoneuvo ei merkkaa yhtään mitään.

 40. 7
  kyllästynyt says:

  liikennesääntöjä ei osata,,,meilläkin tuos menee kävely/pyörätie niin johan naapurin poika päästelee mopoautollaan päivin öin ja varsinkin öin.

 41. 6
  kapuloita rattaisiin says:

  käykeepä viikonloppuna vaikkapa illalla 21-00 linnainmaan cm parkkipaikalla yms… katsomassa mopoautoilua ja muutenkin niillä leikitään. kerran kun tulin saarenmaantietä oli 3 mopoautoa j tossu mppoja yms letkassa. eräs mopoautoilia (kuski) oli puoliksi ulkona ikkunasta liilluvassa kopissa.

 42. 5
  Apostoli says:

  > hassunkurisen mopoauton sisällä on yleensä jonkun lapsi.
  > Elämänsä kesää ajava, omiin taitoihinsa lapsellisesti luottava,
  > piponsa alta toiveikkaasti maailmaa katsova, hontelokoipinen lapsi?

  Mopoauto ei ole hassunkurinen. Se on turha, hidas, vaarallinen ja lapset laiskistuttava kottero.

  Listasit ansiokkaasti syitä sille, miksi ne pikku pullamussukat kuuluvat vielä muutamaksi vuodeksi linja-autoon ja polkunpyörän selkään katsomaan maailmaa toiveikkaasti.

 43. 4
  Jorse says:

  Nuo muovipurkit tukkii tiet ja aiheuttaa vaaratilanteita jatkuvasti. Suurin osa mopoautoilijoista ei edes osaa liikennesääntöjä. Oikealta tulevaa ei väistetä. Kolmion takaakin voidaan ampaista suoraan alle. Pitäisi kieltää lailla heti.

 44. 3
  Ottakaa kuvia says:

  Otetaan reilusti videokuvaa näistä valopäistä ja heidän tekemisistään. Toimitetaan poliisille ja annetaan heidän ottaa yhteys näihin viisaisiin ammattimunapäihin.

 45. 2
  Kerno says:

  Itse ajan Tampereella nopeusrajoitusten mukaan vanhalla aasialaisella henkilöautolla ja kanssa-autoilijoiden reaktio on täysin sama. Eivät ole mopoautoilijat yksin.

 46. 1
  Kertaus says:

  Humanismia pahimmillaan…

Jätä kommentti