Oma juttu Yhteystiedot
Ollila01

Kommentit (327 kpl)

 1. 327
  ellu says:

  Eiköhän tää Ollilan tilapuodin juttu nyt jo ole käsitelty.

 2. 326
  sikamaista!!!! says:

  skandaalimaista että maalaiskaupunki joka myy jo 16 vuotta itse tehtyä pullaa ja leivoksia, ei sitä enää saa myydä?? taitaa kaikki supermarketit laittaa käskystä jalan oven väliin, koska pelkäävät että tuo ihana maalaiskaupunki vie asiakkaat!!

 3. 325
  Järki käteen says:

  Taitaa noi isot meijerit pelätä, et jokunen pientuottaja vie niitten asiakkaat. Sieltä on sitten ohjeistettu elintarvikeviranomaisia ankeuttamaan pienyrittäjien arkea.

 4. 324
  Paikallinen says:

  Allerginen poikani pystyi juomaan kyseisestä Ollilan maalaiskaupasta ostettua tilamaitoa ilman minkäänlaisia allergiaoireita – ei tullut vatsanväänteitä, ihottumaa, huonoa oloa.. Ne joilla on allergisia lapsia tietävät tunteen, kun lapsi pystyykin yllättäen iloisena ja hymyillen juomaan/syömään jotain mitä normaalisti ei ole pystynyt. Ulkomailla käydessämme lapsi pystyy myös juomaan maitoa ja syömään maitotuotteita ilman ongelmia – mitähän tuohon suomen teolliseen maitotuotemoskaan oikein tungetaan? Joka tapauksessa Ollilan maalaiskaupan sulkeminen on naurettava päätös terveysviranomaisilta. Evira ja THL taitavat olla hyvää pataa lääke- ja elintarviketeollisuuden kanssa, surullista.

 5. 323
  PERKELE says:

  Suomi on Virkamiesten hallitsema maa ja mitä enemmän Virkamiesten valtaa parannetaan ja kiristetään sitä pahempi on ihmisten olla täällä ja tehdä yhtään mitään. Mitä tarkemmin isoveli valvoo ja kyttää tavallisia ihmisiä sitä suuremmaksi sisäinen virkakoneiston korruptio ja väärinkäytökset ja valta kasvavat sitä lähemmäs Suomi ajautuu kolmatta valtakuntaa…kuten on ennustettukin jossain…

 6. 322
  Maalta kotoosin says:

  Voi ristus notta tämä Suami täys tollojen maa. Toinen yrittäjä ei saa myyrä munia autosta, tai oikiastaan toimittaa niitä tilaajille. ja toinen ei saa myyrä pullaa sisätiloos. Johan meille nauraa naurismaan airakkin!!! Onko tämä tosiaan totta vai viinien huumaa!!! Tehkää ny ihimiset jotakin, ennen ku kuallahan näläkähän. Olisko aika nousta parrikaariille??

 7. 321
  trance says:

  minkätakia yrittäjiä kyykytetään tällätavalla saisitte hävetä konnat antakaa ihmisten tehdä sitä duunii johon sydän on tehty veroja alemas että jää yritäjille ennemän rahaakin tekemästään duunista ja tälläset lapseliset touhut jättää pois että pulla terveysriski lopettakaa pelleily

 8. 320
  cartsa says:

  Tarkkahan pitää olla mutta kyllä tässä mennään jo pilkunviilaamisen uusille ulottuvuksille. Ei voi muuta sanoa kun voi hyvänen aika sentään!!!!!!!!!!!!! Voimia ja kaikkea hyvää sinulle Anja jatkossa :)

 9. 319
  kaupan maitoa jee jee says:

  ”Eikös niitä pullia vois tehdä ihan normaalista kaupan kulutusmaidosta? Täytyykö kaikessa leikkiä niin “luomua”?”

  voi jestas sentään Repe, leikkiä luomua..? jos navetassa rakkaat lehmät lypsää maailman parasta maitoo ni meepä ite hakee kaupast paskaa maitoo yli euron purkki..

 10. 318
  Isinööri says:

  Olen 97 prosenttisesti samaa mieltä.

 11. 317
  Onks sulla nyt kaikki ok? says:

  ”Omaan tarpeeseen voi jokainen kotonaan leipoa. Hyvä, että pidetään huoli yhteiskunnan taholta hygieenisyysasioista. Jos ei mitään kontrollia olisi, niin tässä yhteiskunnassa leviäisi jos minkälaista tautia hyvänsä, kun kuka tahansa voisi millaisissa tiloissa hyvänsä leipoa ja laittaa ruokaa myyntitarkoituksessa. Kyllä valvontaa pitää.”

  Voi jeesus! Kirjouttajalla ei taida olla ihan kaikki muumit laaksossa

 12. 316
  Kyynikko says:

  Jos kauppaa käyttäneet ihmiset todella haluaisivat, että se jatkaa, olisiko mahdotonta jonkun kävijöistä kootun ryhmän ottaa asia ajaakseen ja painostaa hieman noita virkamiestahoja. Seistä tuon myyjättären tukena. Tuollaisessa väännössä tosiaan usein heittää pyyhkeen kehään eikä jaksa tapella… Täällä Suomessa tämä nk ”yhteisöllisyys” on hieman sitä että sitten voivotellaan täällä keskustelupalstoilla… Jos tosiaan joku ryhmä kaivaisi nuo nimet esille ja painostaisi painavat perustelut esille, luulisi että noita ”Mutu-päätöksiä” pikkuhiljaa hieman mietittäisiin… Aina kaikissa on hieman joustovaraa…

 13. 315
  T says:

  ”Vuosina 1997–2012 on raportoitu yhteensä 10 elintarvikevälitteistä epidemiaa, joissa välittäjäksi on todettu pastöroimaton maito tai siitä tehty tuote.” Montako sataatuhatta ihmistä sairastaa pastöroinnin takia Suomessa? Montako laktoosi-intoleranssipotilasta on Suomessa? Allergiat ja keliakiat lisääntyy mitä enemmän ruokaa jalostetaan ja kemikaaleja siihen lisätään. Ties mitä syöpää ja sairauksia vielä se tuottaa. Miksi euroopan muissa maissa sietää syödä maitotuotteita, mutta ei Suomessa? Oiskohan siellä vähemmän käsiteltyä maitoa?

 14. 314
  mummi -62 says:

  Mikä jumalauta tätä maata vaivaa??? Kaikki terveellinen lopetetaan sillä meille pumpataan jo nyt kaikenmailman teollista moskaa missä ei ole omia vitamiinejä,ei suoja-aineita ja ravintoaineet tuhotaan.Kun maito kuumennetaan siitä tuhotaan myös omat vitamiinit ja sitten laitetaan teollisesti tuotettua moskaa tilalle.Lukeeko kukaan koskaan mitä suuhunsa laittaa,voi herran pieksut.Aiemmin luin noiden koululaisten koti leipomuksista ja olen kirjoittajan kanssa samaa mieltä.SYYNIIN ja isoon,aivan luvatonta ja terveysriski altista hommaa.Montakohan klönttiä niihinkin menee nenästä ja muusta yäk….. Taistelu käyntiin pientilojen puolesta vaan,älkää antako periksi.Ternimaito paras maito <3

 15. 313
  pullaa syövä says:

  idiootien homma kyllä ne minusta on tervlisiä ja parenmpaa kun jo fasupull

 16. 312
  Maalta kotoisin, yrittäjä says:

  Virkamiesten nimet esille julkisesti, ei pitäs olla mitään peiteltävää.

 17. 311
  Raakamaito on riski (pullista nyt en niin tiedä) says:

  Lajatavaravalmistaja : Aika moni on sairastunut raakamaidosta Suomessa(kin) valitettavasti :
  http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/alkutuotanto/elaimista+saatavat+elintarvikkeet/maito/raakamaito+ja+ruokamyrkytykset/

 18. 310
  Skippari says:

  Tympeä olisi jos olisimme vapaita, olisi helppoa, rentoa ja mukavaa kuten keskieuroopan maissa. Valvonta kunniaan, harmaa massa tykkää!

 19. 309
  hä? says:

  Tulee töiden johdosta kierrettyä ravintoloiden keittiöissä ja elintarviketehtaissa. Ja en ole tarkastaja!! :D Niin eihän missään ole niin paskaista kuin ravintoloiden keittiöissä. Kaikki mikä tippuu lattialle potkaistaan pöydän alle niitä koskaan siivoamatta. Koska sehän ei kuulu siivoojan sopimukseen, hän tyhjentää vain roskikset ja pyyhkii lattiat. Saatikka keittiöhenkilökunnan toimenkuvaan. Työpöytien yms aluksia ei siivoa kukaan. Sielä sitten homeiset ja mätänevät elintarvikkeet pitää omaa juhlaansa ja kansa vetää salinpuolella onnellisena oikein menetelmin ja hygienisesti valmistettua ruokaa. Poikkeuksia tietenkin näissäkin on, mutta ne yleensä itsenäisiä yrittäjiä/ravintolan pitäjiä, joita oikeesti kiinnostaa nämä asiat ja pitävät oma-aloitteisesti paikat kunnossa. Tosin kuin siellä s-ryhmän ravintolan keittiössä, vittuako se ketää siellä kiinnostaa, töissähän ne vaan siellä on. En vaan ymmärrä miten tälläiset paikat saavat terveystarkastajilta moitteettomat paperit, vai ovatko suurien ketjuen palkkalistoilla hekin?

 20. 308
  tarkastaja says:

  Nyt kymmenkunta tarkastajaa kokoontukaa yhteen, sitten yllätys hyökkäys vuoronperään joka ruokateollisuus laitokselle, Atria, Hk, Saarioinen, ym: Täydellinen tarkastus joka paikkaan laitoksen sisällä, koskien myös työntekijöiden käsiä sekä uloshengitysilmaa, aivastuksia työmaalla sekä wc käyntejä. Kysymys!!! Onko kaikki kunnossa vai laitatteko laput luukulle, vai maksaako isot kihot vaikenemisenne?????

 21. 307
  OMAAN TARPEESEEN... says:

  Omaan tarpeeseen voi jokainen kotonaan leipoa. Hyvä, että pidetään huoli yhteiskunnan taholta hygieenisyysasioista. Jos ei mitään kontrollia olisi, niin tässä yhteiskunnassa leviäisi jos minkälaista tautia hyvänsä, kun kuka tahansa voisi millaisissa tiloissa hyvänsä leipoa ja laittaa ruokaa myyntitarkoituksessa. Kyllä valvontaa pitää olla.

 22. 306
  Ihka oikee vääryys says:

  Ӏly hoi
  21.8.2014 13:31
  Mitenkähän sitä on ennen teollista tuotantoa pysytty hengissä? Voi herra mun jee, anna kaikki kestää!”

  Ei ne olekaan enää hengissä, kaikki on kuolleet… ;-)

  Käsittelemätön maito, se on se ainoa oikea maito, mitä ihminen pystyy sulattamaan – teollisesti muunnellut eivät kuulu ihmisen ruokavalioon. Kyllä tuoreissa elintarvikkeissa on jotain pielessä, jos ne säilyvät viikkotolkulla, kun niihin ei edes bakterit pysty.
  Nyt kyllä voitaisiin vähitellen tutkia oikeasti, mitkä instanssit on todella tarpeen ja lopettaa loput – säästyneet rahat vaikka tienparannukseen – niiden kunto alkaa olla samaa luokkaa kuin ennen Venäjällä!

 23. 305
  Repe Kaupparatsu says:

  Eikös niitä pullia vois tehdä ihan normaalista kaupan kulutusmaidosta? Täytyykö kaikessa leikkiä niin ”luomua”?

  Terveystarkastaja Outi Lepistö on viisas nainen. Jos hän näkee asiassa ongelmia, niin todennäköisesti niitä on. Voisiko yrittäjäkin vähän värittää omaa totuuttaan? Ei maailma ole mustavalkoinen.

 24. 304
  ms donaldsiin kaikki says:

  Nyt vitty mäkkäriin syömään kaikkiea teollista paskaa. Ei ole lihaa, mutta perkuujätettä ja lisäaineita. Se on hyväksi ihmisille.

  Jos joku leipoo lehmästä lypsetystä maidosta pullia niin onhan se nyt kuolettavaa.
  Sen sijaan kun lähetämme kiinaan perkuujätettä ja se tulee käsiteltynä takaisin ja syömme sen niin jo on oikein!

 25. 303
  Käsittämätöntä touhua! says:

  Jälleen yksi hyvä esimerkki miksi oikeasti alkaa miettimään onko tällä kansalla enää mitään tulevaisuutta. Tämän maan kansalaiset tukehtuvat näihin jatkuviin kieltoihin ja määräyksiin. Onneksi maailmassa on paljon sellaisia paikkoja, joissa eläminen on vielä sallittua. Suomessa se ei enää ole. Surullista, että lyhyessä ajassa oikeasti maailman parhaasta maasta on tullut yksi maailman ahdistavimmista paikoista. Sääli. Itse aion olosuhteiden pakosta vielä joitain vuosia kestää tätä sääntö-, kielto-, rajoitus- ja byrokratiahelvettiä, mutta heti kuin mahdollista, nostan kytkintä ja niin paljon, että pääsen täältä mahdollisimman kauas.

 26. 302
  Leipuri says:

  Kuka tarkistaa tilat, raaka-aineet ja tekijät noiden koululaisten kakkumyyjäisissä? Ennen joulua ja kevään aikana markettien ja kauppakeskusten auloihin ilmestyy pöytiä joiden ääressä ala- ja yläasteikäisiä nuoria myy kotona tai koulussa leivottuja leivonnaisia kartuttaen näin luokkaretkirahastojaan. He tuskin ovat elintarvikealan ammattilaisia. Tätä ei kukaan valvo, vaikka myyntimäärä vuositasolla koko suomen kattavasti on varmasti suurempi kuin tällä polvilleen painetulla yrittäjällä. Ja yksi lukunsa on toreilla ja kesätapahtumissa makkaraa tai muuta ruokaa myyvät. Paistetut muikut ei liene kenellekkään outo näky kesätapahtumissa, mutta varmasti kesähelteellä sähköttömässä pihakeittiössä helpommin pilaantuvaa tavaraa kuin jäähdytetyssä tankissa oleva käsittelemätön maito. Miettikää jokainen tahollanne oletteko koskaan esim. kuljettaneet lämpimässä autossa pitkiä matkoja maitotuotteita, lihaa tai kalaa ja miettikää sitten onko tämän yrittäjän tuotteet todellinen terveysriski, vai löytyykö jokaisen omasta kesäpöydästä vaarallisempia herkkuja.

 27. 301
  vs. eri kentältä says:

  Täst edes hankin pullat vain marketista. Hyvä, että nyt tiedän tästäkin vaarasta. Tiedä, vaikka olisi voinut saada jopa ripulin. Voisin myös kauhistuttaa terveysviranomaisia, että lapsuuteni join naapuritilan KÄSITTELEMÄTÖNTÄ maitoa eli oikeata maitoa eikä mitään kurria.

  Terveysviranomaisten tulee valvoa Arkadianmäellä säädetyn elintarvikelain noudattamista. Lain toteuttamiseen ja tulkintaan viranomainen tietenkin vaikuttaa paljon jos laki antaa myöten.

 28. 300
  Maalaisjärjen käyttö sallittua says:

  Kotona leipominenhan se vasta vaarallista onkin, kun suurimmalla osalla kansasta ei ole hygieanipassia tai lainmukaisia teollisuustiloja. Kiellettävä sekin on nyt pikaisesti ja opastettava kansa ostamaan kaikki pullansa ja leipänsä kaupasta.

 29. 299
  jaahas says:

  Hyvää työtä terveysviranomaisilta. Eihän normaali kansalainen osaa itse päättää mitä suuhunsa laittaa. Hienoa, että elämästämme tehdään helppoa ja yksinkertaista, jotta meidän ei tarvitse sortua käyttämään lähes olematonta päättelykykyämme.

  On ihanaa asua maailman hienoimmassa valtiossa, jossa viranomaiset todella ajattelevat kansalaisten parasta.

 30. 298
  ei hyvää päivää says:

  ”Tämä voi tuntua kuluttajasta ja yrittäjästä epätasa-arvoiselta, mutta kaiken taustalla on tieteellinen tutkimus ja tilastot. Turhaan ei rajoiteta.”

  Kyllä nämä Suomen tieteelliset tutkimukset ja tilastot koskien terveysasioita on niin nähty. THL:n voisi mm. lakkauttaa samantien, turha rakareikä Suomen taloudessa.

 31. 297
  Äly hoi says:

  Mitenkähän sitä on ennen teollista tuotantoa pysytty hengissä? Voi herra mun jee, anna kaikki kestää!

 32. 296
  Pasi Kuikka says:

  Tämä maa on hyvää vauhtia tuhoamassa itsensä. Mikään ei kannata, ja jos joku siitä huolimatta jaksaa yrittää niin se varmuuden vuoksi kielletään. Mutta milläpä se suunta enää tässä vaiheessa korjattaisiin. En jaksa edes barrikadeille nousua ehdottaa, turhaahan sekin olisi. Ja ihan varmasti kiellettyä.

 33. 295
  Tuomari says:

  Haastettava Evira oikeuteen typeryydestä! Koko sakki linnaan ja uudet selväjärkiset työntekijät tilalle!

 34. 294
  Pirkkalandia-meininkiä... says:

  Tässä on taas yksi esimerkki siitä, miten pää puhuu ja käsi tekee. Halutaanko tämä maa tyhjentää selväjärkisistä? Ei täällä enää tällä menolla huvita asua, vaikka kuinka isänmaallinen tuntisi olevansa.

 35. 293
  Leija says:

  Olisi siis niin mahtava sellainen viranomainen, joka tajuaisi, että veromarkoista tulee palkkansa. Ja jos vielä niin välkky olisi, että tajuaisi, että kaikkien etu olisi, kun auttaisi ja neuvoisi tarkistuksen kohteita, pysyisi duunit ihmisillä, elättäisivät itse itsensä omalla työllänsä. No niin. Ehkä jossain muussa valtiossa. Onnea, taas yksi yrittäjä nurin. Saavatkohan jotain provikkaa…

 36. 292
  Manta says:

  ”Ihan hyvä että tämmöset likapesät suljetaan. Marketista saa lähes varmasti hyvää, tuoretta ja terveellistä tavaraa. Ääliöitä ne jotka tämmösiä puolustelevat.”

  Hmm, mietitäämpä tarkemmin näitä kaupan teollisia tuotteita:
  hyvää – EI
  tuoretta – EI
  terveellistä – EI

  Vain todella vähän asioista tietävä ihminen kommentoi tuollaisia. Fakta on että teolliset tuotteet ovat ihmiselle MYRKKYÄ!

 37. 291
  Jönssi says:

  ja suomalainen on vaan niin tyhmä että nielee kaikki eu-klovnien metkut koukkuineen siimoineen..täs maassa enää kannata tehä kuin pimeää työtä..paljon levollisempi yöunikin

 38. 290
  Hannukas says:

  Ruokatehtaiden hygienia on sitten ihan oma lukunsa.

  Voin vakuuttaa että sieltä näitä hygieniariskeja vasta löytyy. Siivoojilla on usein paljon työtä ja kova kiire. Sitten tehdään hutiloimalla ja palkkakin on pieni.

 39. 289
  vkal says:

  Eikö niitä Elviiroja saa kukaan kuriin?

 40. 288
  Voi voi tätä maailmaa.. says:

  Elintarviketeollisuuden valtava kasvu viimeisen viidenkymmenen vuoden aikana sekä samana aikana kasvanut erilaisten allerioiden määrä ei voi mielestäni olla pelkkää sattumaa. 60-luvulla tiesin yhden tuttavan joka oli allerginen kissoille, tänään 98% tutuistani on allerginen jollekin, eniten ruoka-aineille. Muistan joskus kauan kauan sitten kuulleeni ihmisen elimistössä toimivan tälläisen suojelumekanismin, joka tuhoaa elimistölle vaarallisia aineita pois. Siis bakteereja ja viruksia yms. migrobeja mitä tulee eniten juuri suun kautta, käsistä, kuumentamattomasta ruoasta ja kaikista kodin bakteereista eli ihan normaali juttu. Ja tuolla suojelumekanismilla oli töitä ja kaikki porskutteli eteenpäin tyytyväisenä. Siis oli ennen, kun ruokaa tehtiin kotona, nykyään kaikki mitä pistämme suuhumme on teollista ja hygienistä, ei mene sisuksiin vahingossakaan mitään pöpöä.(Tiedän sillä tein hygienapesuja teollisuudessa 10-vuoden ajan) Ei ole ihme että tuo meidän suojelumekanismimme työttömänä ja turhautuneena hyökkää minkä tahansa kimppuun ja niin saamme nauttia laktoosi, keliakia, hengitystie ym. allergioista ja ongelmista. Olisikin mielenkiintoista saada selville näiden ns. terveyttämme vaalivien viranomaisten ja lääketeollisuuden väliset yhteydet, sillä tämän viiden kymmenen vuoden aikana nuo tahot ovat saaneet elimistömme toimimaan, meille niin tärkeää asiaa kuin ruoka, vastaan. Kyse on siis raha virtojen ohjailusta, kuten aina on nyky yhteiskunnassa, ei meidän ihmisten ”terveydestä”. Vanha viisaus on unohdettu : ”Lapsi pysyy terveenä kun kerran päivässä nuolee kengän pohjat”

 41. 287
  typeryyksiin kyllästyt. says:

  olen 70v ja maalla syntynyt ja ikäni raakamaitoa,nauttinut,enkä koskaan minkään laista allerkiaa tai muutakaan tautia ole saanut, onneksi en ole tavannut silloin terveys tarkastajaa,silloin olisin varmaan saanut jonkin laisen raivotaudin ,vai miksikä tätä sanotaan ,kun toutuu tämäntyypisen henkilön läheisyyteen ,joka ei tiedä terveestä elämästä mitään ,koska on varmaankin syönyt kokoikänsä lisäaineilla kyllästettyä ruokaa, joka ei koskaan homehdu .eikä maito happane.????tällaiset virat saisi lopetta kokonaan ,ja antaa nekin rahat vaikka pakolaisille..

 42. 286
  Syga says:

  Muistan vielä ajan kun Suomessa naureskeltiin älyttömille amerikkalaisille laeille, mutta nykyään Suomesta on tullut maa, jonka oikeusjärjestelmä on täysi vitsi ja kaikkea normaalia elämää rajoitetaan naurettavilla rajoituksilla, määräyksillä ja verotuksella.

 43. 285
  Marja says:

  Seuraavaksi täytyy kieltää kaikenlaisten jauhojen ja raakalihan myynti kaupoissa. Ihmisethän saattavat leipoa pullaa paistaa lihaa samassa tilassa ja vielä syödä niitä! Millä ihmeellä Suomen kansa on pysynyt hengissä näin pitkään!

 44. 284
  vuosimallia -97 says:

  Surullista että tämä(KIN) söpö pieni maalaiskauppa lopettaa! :(
  Olen itse saman ikäinen kuin se ja olen käynyt siellä kaikissa lapsuuden ja nuoruuteni vaiheissa. On todella sääli että Suomeen päästetään kaiken maailman ituhippejä pilaamaan taloutemme ja latistamaan pienemmät yksityisyrittäjät! Unohtamatta kansan hupenevaa terveydentilaa.
  Kun synnyin 90 luvun lopussa kauhisteltiin sairaalassa ja neuvolassa sitä että perheessämme oli koira. Siitä kun tulee vaarallisia bakteereita ja viiruksia. Muutama vuosi etiepäin ja tiedemiehet osoittivat todeksi sen, että koiraperheissä esiintyi vähemmän allergioita ja lapsien immuniteetti oli korkeampi ja parempi. Syy = Lapset olivat pienestä asti altistuneet erillaisille pöpöille, jolloin keho oli oppinut sietämään enemmän.
  Itselleni ei ikinä tullut pullista tai muistakaan Ollilan kaupassa myydyistä elintarvikkeista mitän, jos nyt korkeintaankin hyvä mieli. Mutta ilmeisesti herra tai rouva terveys(natsi)tarkastajasta tämäkin on asia josta pitää naputtaa.
  Nykyään lapset ja nuoret ovat joka toiselle ruoka-aineelle vähintäänkin yliherkkiä. On se kumma että satavuotta sitten kansa oli terveempää kuin nykyään, ottaen huomioon että lapsukaisiin piikitellään tänäpäivänä kaikki mahdolliset markkinoilla olevat ihmelääkkeet. Jospa jätettäisiin ne sivuun ja annettaisiin luonnon tehdä tehtävänsä kuten jo miljoonia vuosia sitten?
  Ollilan pullat on parhaita ja voitte olla varmoja että minä alan diilaamaan niitä jossain salaa! Koettakoot turhaan estää isojen kihojen lahjomat kaiken maailman tarkastajat. Kai minä nyt saan sentään itse päättää haluanko korvikkeilla ja lisäaineilla vai terveellisellä aidolla maidolla valmistettua pullaa!

 45. 283
  maailman lokari says:

  Yksi hienoimmista asioista Suomessa on kansan korkea valistustaso.
  Meillä on perinteisesti alhaisin lapsikuolleisuus maailmassa,kiitos Arvo Ylpölle paljolti ja hyvälle terveydenhuollolle.
  Mutta,sitten on tullut taikauskoista toimintaa homeopatian nimissä,jolla pyritään kumoamaan tieteellinen kehitystyö ja valistus.
  Kotiruuan myynti ja valmistus,kun joku sitä jaksaa tehdä,pitäisi eroittaa kokonaan taikauskoisilta viranomaisilta omaksi luokakseen,jossa arvostettaisiin vanhaa hyvää tietämystä,jonka ansiosta ”Talvisotakansa” elää ja porskuttaa,vaikka EU;n intoilijat ovat saaneet kansamme hieman yskimään.Kyllä se vielä siitä..Yli 10vuoden ajan elin perheeni kanssa Afrikassa ym.syöden paikallista ruokaa ilman sen kummempia vaivoja,joten absurdilta tuo kuulostaa.

 46. 282
  Miniko sairastunut lehmänmaidosta? says:

  ”Tämä on jotenkin niin tyypillistä toimintaa Suomessa. Eikö esimerkiksi tässä tapauksessa myymälässä voitaisi kyltein antaa tietoa raakamaidon käytöstä ja mahdollisista riskeistä lapsille. Ja tämän jälkeen jätetään kuluttajan päätettäväksi ostaako pullaa vai ei?”

  Tupakkaa (joka sisältää 4000 erilaista haitallista kemikaalia) saa kyllä ihmisille myydä mutta pullia ei. Jo on aikoihin eletty.

 47. 281
  PullaPoika Vihtori says:

  Morokin järjestänyt eilen oikein kurssin (raakamaito)pullasta.
  http://moro.aamulehti.fi/2013/09/26/moro-jarjestaa-ilmaisen-kohukurssin-nain-leivot-pullaa-vaarallisesta-raakamaidosta/ Jäämme odottelemaan tuloksia…

 48. 280
  tapsa says:

  tätä menoa ei ole 20v.päästä mitään suomalaista lihaa,maitoa,munia.nytkin nämä s ja k ketjut syöttää ylijäämä eriä bonuskorttilaisille.selkokielellä muualla kaupaksi menemättömiä jäännöseriä niillä tehdään voittoa.kaikki pienet rehelliset yrittäjät tapetaan pois kiusaamasta tuloksentekoa.vetää vertoja orimattilan ympäristösihteerille joka lopetti urakalla karjatiloja pitkin pitäjää.isossa leipämainokseessa olevat hollolaiset veljekset lopettivat lammastilaa ja mullitilaa ollessaan luottamusmiehinä lautakunnissa.palvelee omaa etua ja intrenssejä.mitäs kun ei ole mitään mitä lopettaa,kohta viimeinen sammuttaa valot suomesta.kannattaa muuttaa kreikkaan.menisin pohjoiskoreaan siellä on loisto-olot suomeen nähden ja jopa vähemmän byrokratiaa.lypsävät loppuu viimeiset mohikaanit pitää karjaa.eiköhän tässäkin virkamies saanut palkkionsa kauppaketjuilta.sama juttu chinacenterin kanssa kouvolassa luvatussa smaassa tullitutki mutta ei ollutkaan mitään vikaa isoja vain peloitti kilpailu.osa lähti lontooseen kaupantekoon.mitään uutista oikaisua ei tullutkaan koskaan.venäläiset rikkaat pitää kauppoja pystyssä moni on hätää kärsimässä kun se ostaminen loppuu.täti tärkeä kun viran saa siitäkös se riemu alkaa.tätä touhua kannattaisi kokeilla italiassa,katolinen kko ja mafia palkitsisi ihan varmasti.

 49. 279
  serkele says:

  Tämä voi tuntua kuluttajasta ja yrittäjästä epätasa-arvoiselta, mutta kaiken taustalla on teollisuuden vahva ja röyhkeä lobbaus.

 50. 278
  Syökää pullia, se kasvattaa järkeä! says:

  Taas se nähtiin,jokin lyämäase pitää löytää millä mätkiä hyvä yritysidea suohon. Ylisuojeleva lainsäätäjä tyrehdyttää kaiken rehdin yritysmeiningin. Eihän pulla vaarallinen elintarvike ole, ellei rikota suoranaisesti hygienian perussääntöjä. Maalaisjärkikin jo sanoo että paitetut tuotteet pidetään erillään raaoista. Siinä se. Loppu vouhotus on terveystarkastajan ja lainsäätäjän tiukkapipoisuutta. Olisi sitä noilla peloilla kaikki esi-isämme kuolleet jo ajat sitten pullasyndroomaan.

 51. 277
  Terveisiä Teiskosta says:

  Meillä leivotaan jälleen kerran huomennakin omien lehmien aamulypsyn maidosta.
  Tervetuloa maistamaan makoisia korvapuustejamme.

  Näin on tehty viimeiset 50 vuotta ja kukaan ei ole pulliimme kuollut:)

  Kiitokset yrittäjälle, joka jaksoit näinkin kauan.

 52. 276
  Viivi46 says:

  Ulkona myyty pulla ei ole vaarallista, mutta sisällä myyty on?! 10 metrin matka lähipullalle muuttaa sen koostumuksen. Todella ihmeellistä. Jalostettu pekonisiivu matkaa n.6000 km Euroopan kautta takaisin Suomeen. Ja laatuhan siis vain paranee.

  Lopetetaan kaikki pienyrittäminen. Suomi kaatuu siihen kuukaudessa. Minä ainakin lopetan nyt, enkä työllistä enää ketään. Kortistossa jo kolme lisää..ja Haen asumistukea ja toimeentulotukea. Niinistö ja Katainen ovat kohta ilman virkaa. Varattomassa Suomessa!

 53. 275
  Lähiruuan ystävä. says:

  Mitä isompi on teollisuus sitä enemmän on likaa ja riskejä. Tällä menolla kielletään kohta kotona ruuanlaitto ja syöminen.

 54. 274
  Sairasta puuhaa says:

  Lehmän maito on tarkoitettu vasikoille, ei ihmisille!

  Ei mikään muu eläin juo enää vierotuksen jälkeen AIKUISENA maitoa. Piste.

 55. 273
  maslaistyttö says:

  Voi luoja, jos mulla on kaks vaihtoehto niin totta kai valitsen niistä sen alkuperäisen, ilman lisäaineita ja mitään ainesosia poistamatta enkä sitä teollisuus mössöä olisi se sitten joku rasvat on maito litku jota kehdataan kutsua maidoksi tai joku muu puoli valmis tai valmis tuote missä on niin paljon E-merkintöjä että ihme kun nimi ei oli E-jotain. En yhtään ihmettelee jos muutamien satojen vuosien päästä alkaa löytyä hyvin muumioituneita ruumiita, nimittäin sillä lisäaine ja säilyntäaine määrällä mitä nykyään ihmiset itseensä tankkaa eivät kuolleet maadu ikinä. Nykyään lapsilla on kaiken maailman allergioita ja sairauksia, miettikääpä mistäköhän se mahtaa johtua. Itse menen maatilalta hakemaan käsittelemätöntä maitoa, poimin vapaan kanan munat ja syön puhtaista raaka-aineista tehtyjä pulloa ja olen täysin terve, ei mitään allergioita eikä turhia sairastelu ja, viimeksi oolu kipeenä 3vuotta sitten ja sekin vaan pieni flunssa. Te jotka ostelette niitä kuuluisia E-tuotteita, niin miettikääpä mun esti ootte olleet kipeenä vaikka viimeisen vuoden aikana.

 56. 272
  Suomi on pulassa says:

  Ollessani nuori, suomessa sai tehdä töitä ja yrittää jos osasi ja käytti maalaisjärkeä. Neuvostoliitossa oli tuolloin direktiivejä ja valvojia sekä valvojien valvojia.

  Nyt Venäjällä saa yrittää ja tehdä jos osaa. Suomessa on direktiivejä ja valvojia ja valvojien valvojia. Maalaisjärjellä ei saa ajatella.

  Itse siirsin firman toiseen EU-maahan pienemmän paperisoun ja kevyemman verotuksen takia. Kaikki työntekijät ovat muualta kuin suomesta, ovat joustavampia ja puhaltavat yhteen hiileen. Suomeen siis maksetaan enään vain työn verot. Kaikki myynti ja yritystoiminnasta tuleva kate verotetaan muualla.

  Enkä ole ainoa, voisi jopa sanoa että lähes jokainen suomalainen yrittäjä joka tekee voittoa, on ainakin osittain siirtänyt toimintansa rajojen ulkopuolelle.

  Syynä järjetön pykälien ja määräysten tulkinta, helvetin korkea veroaste, joustamaton AY liike.

  Kiitos ja anteeks.

 57. 271
  T.Laajamäki says:

  Moro
  Tinkimaito, raakamaito, mitä mahtavat tarkoittaa?
  Aito maito tulee esim. lehmän nisästä.
  Puhtain menetelmin tuotettuna pullana ei ole vaaraa sairastua.
  Vain EU direktiivien hyväksymien jalostamisten ja lisäaineistamisen jälkeen tuotteista tulee yli-ikäisiä ja voivat olla vaaraksi lajien terveydelle.
  Mutta tämä järjestelmä palvelee kaikenlaista suurteollisuutta ja sen tarkoitus onkin kuihduttaa pois kaikki pientuotanto ja käsiteollisuus. Liian pienet tuotot.
  Mutta toivotaan että ahneilla on perinteen mukainen loppu.
  Toinen erittäin ärsyttävä epäkohta on ns. tilamyynti.
  Kun ostan tilalta suoraan vaikka kananmuna kilon joudun maksamaan siitä saman kun kaupassakin.
  Kuka ryöstää välistä säästyneet kuljetus- ja välivarastoinneista mahdollisesti aiheutuvat kulut?
  Tilamyynnissä käsitän ja hyväksyn kyllä verottajan vaatimat kulut, en muita.
  Siksi tuotteiden pitää olla tilamyynnissä edullullisempia kuin kaupassa.
  Kuka osaisi selvittää ja laittaa kohdalleen tämän?

 58. 270
  mieskuluttaja says:

  Olen lopettanut teollisten pullien ja vaaleiden leipien ja sämpylöiden ostamisen kuppiloista. Äänestän lompakolla teollisuuden lobbaamien määräysten ja niiden tulkintojen vuoksi. Tumman leivän saatan joskus ostaa, koska siinä ei käytetä niin paljon lisäaineita. Pyrin käymään paikoissa, jossa on omasta taikinasta tehdyt eväät – ei pakasteista tai puolivalmiista.

 59. 269
  Nimetön says:

  Tämä on jotenkin niin tyypillistä toimintaa Suomessa. Eikö esimerkiksi tässä tapauksessa myymälässä voitaisi kyltein antaa tietoa raakamaidon käytöstä ja mahdollisista riskeistä lapsille. Ja tämän jälkeen jätetään kuluttajan päätettäväksi ostaako pullaa vai ei? Suomi on holhouksen ja byrokratian maa, täällä ei saa olla mitään erilaista, eikä hauskaa. Tai jos on niin sen pitää ainakin maksaa x5 se mitä muualla maailmassa siitä maksetaan.

 60. 268
  Voi vitutuksen vitutus says:

  Sitä alko juuri tekemään ..kun todella tää suomalaisten kateus ja virkamiesten ja naisten ..älyttömät säännöt …jotka on asetettu pien yrittäjiä vastaan…. joita suomessa nimen omaan tarvittas…oliskohan kenties keskolla tms. joitain lahjuksia annettu joillekki viran omaisille ettei ole uhka muille ja heidän prismoilleen ja siwoille yms… ja miksi siellä myydään pullaaa ihan avoimesti…..ja ihan itse saa ottaa… siihenhän saattaa iskeä pakteeri oikein kunnon pöpö pitäs olla kumi hanskat ja avaruus puku kun otan hyllyltä itse vitriinistä pullat ne pitäs olla siinä vieressä jotta voi pukea päälle… nyt kyllä pitäs tulla sääntö ehdottomasti…..mieluiten euuuuuu…lta…. niinpä jos olisimme italiassa ranskassa espanjassa tms. maassa niin terveystarkastaja olisi toinen ihminen joka olisi käynyt kuussa… Hyvää Kesää..:-)

 61. 267
  Pirtevan toimintatavoista päättävät says:

  Ottakaa yhteyttä ja kysykää kuinka Pirtevan annatte toimia http://www.pirkkala.fi/kunta_ja_hallinto/toimielimet/ymparistolautakunta/

 62. 266
  Hunajan tuottaja says:

  Terveystarkastaja tarkasti hunajan linkoukseen ja pakkaukseen tarkoitetut tilamme, hän hyväksyi ne käyttökelpoisiksi ja hyviksi. Keskeustelimme tarkastuksen yhteydessä kaikista tiloihin kuuluvaan, tarkastaja oli oikein asiallinen ja tervehenkinen taustaltaan maalta lähtöisin. On isoja kuntakohtaisia eroja näissä tarkastuskäytännöissä, joitain kuntia joissa kaikki pelaa siellä neuvotaan- opastetaan jopa tuetaa,joisain kaikilla on jonkin laisia vaikeuksia saman terveystarkastajan kanssa. Mehiläishoitajat ovat ympäri Suomea ja joskus tulee keskusteluun nämä tarkastuasiatkin ja vaikeudet keskittyy samoihin kuntiin. Tarkastajilla on ISO valta ja jos sitä haluaa käytää jopa hankaloittamaan se kyllä onnostuu.

 63. 265
  Miten sitä ennen pärjättiin? says:

  Työnteko elintarvikealalla ja -teollisuudessa on tehty jo lähes mahdottomaksi. Ehkä olisi parempi korvata ihmiset roboteilla, niin ei ainakaan tarvitse pelätä ylimääräisiä taudinaiheuttajia…

 64. 264
  Haukku says:

  En mitenkään voi uskoa, että tää juttu on oikeasti mennyt näin, minkä käsityksen moron jutusta saa. Epäilen,että agronomi Ollila on joko tahallaan tai ymmärtämättömyyttään värittänyt tarinaa.

 65. 263
  Mansen Matti says:

  Ihan hyvä että tämmöset likapesät suljetaan. Marketista saa lähes varmasti hyvää, tuoretta ja terveellistä tavaraa. Ääliöitä ne jotka tämmösiä puolustelevat.

 66. 262
  Voisko agronomi selittää? says:

  Minkäs takia ihmiset kuoli ennen niin nuorena vaikka joivat tinkimaitoa ja söivät siitä leivottua pullaa?

 67. 261
  toni tapio says:

  Kirjoitan tämän vastauksen omalla nimelläni jotta sittemmin kaikki maan sivulliset siveyden sipulit ja sopulit ja niiden lakien vatvojat ja kyttääjän voivat lähestyä! -Tässä tämä TAAS nähtiin kuinka ajatetaan maatalouden harjoittajat ahdinkoon turhan päiväisillä säädöksillä kun EU edellyttää! Meillä alkaa loppua yrittäjyys ja kotipaikkani Rovaniemi on myöskin autioitunut maataloudesta jo 2000 luvun taitteessa! Kaikki näiden säädöksien takia ja tuet jotka eivät todellakaan kata näille yrittäjille edes sitä leipää pöytään! Suhtaudun tähän kyseiseen menettelyyn ja toiminta tapaan tuomitsevasti! Mikään ei ole peruste että ajetaan näillä säänöksillä yrittäjyys alas! Selväjärkinenkin tiedostaa että täysimaito on hyväksi ihmiselle ja liika pästöröintikin aiheuttaa jo terveydellisiä haittoja ja puutoksia. Jotain pöpöjä voi jäädä vielä sinne pesiytymään kun uuni on 225-asteessa? KUN vielä paistetaan tällä täydellä teholla vaaditvat 12min riipuen pullan koosta? Uskooko tarkastaja itsekkään omiin sanoihinsa! ITSE en suosittele mitään muutako kansaa parrikaadelle vaatimaan oikeuksiaan ja tulemista kuuluksi eduskunnan eteen. Ei tarvinne enää sittemmin paljon miettiä että täytyy tulevaisuudessa alkaa ottamaan se elanto sittemmin puoli väkisin näiltä päättäjiltä. Putsataan heidät paljaaksi rahoista ja kodin irtaimistosta! Hyvä esim ON meidän Päivi Räsänen joka vaikeuttaa jo yrittäjyyttä alkoholilain säädännöllään.

 68. 260
  ... says:

  Yksinkertasin homma varmaa koko touhus ois ollu se et siirtää sen käsittelemättömän maidon eri tilaan ku missä nää valmiit, kypsennetyt tuotteet ovat? Ja tottakai näistä pullista tai ihan sama mistä paistetusta tuotteesta (tämä koskee kaikkia isoja tehtaita ja pienyrittäjiä…) voi tulla riskialtis koska tuotteen pinta on aikalailla steriili uunista tultuaan koska korkea lämpötila tappaa bakteerit yms eli jos ny niillä paskasilla käsilläs kosket tuotteisiin nii se siitä sitte. Lisäksihän paistettuja tuotteita pitäisi käsitellä hygieniakäsineiden kanssa, jotta tämmöisiltä tartuntajutuilta (myöskin omat henk.kohtaset flunssat yms voi tarttuu siihe tuotteesee) vältyttäisiin. Kotioloissa se ny on iha eri asia et ei oo nii tarkkaa mut se ku sä myyt niitä tuotteita eteepäi nii asiakkaal pitää olla se varmuus siit et se on ”puhdas” tuote kaikilla osa-alueil eli raaka-aineide (enne ku joku valittaa nii kyl tota maitoo vois iha hyvi käyttää mut tarkistaa vaa eka et se on kelvollista plaaplaaplaa…) ja jälkikäsittelyn suhtee. Siitähä se paperisota yms syntyski jos joku ny sattuski saamaa jotain ongelmia tuotteista. Kiitti moro, tästä on paasattu tyylii koko opiskeluaika elintarvikealalla. Ei näitä asioita oo päätetty kenenkää kiusaks.
  T. keväällä valmistuva leipuri-kondiittori.

 69. 259
  Suomalainen lähiruokako terveellistä says:

  Kunka on terveystarkastien virkaintoisuudessa jäänyt huomaamatta, että Prismoissa, Citymarketeissa sekä kaikissa muissakin kaupoissa myydään multaisia juureksi, raakaa lihaa, pakkaamattomia leipätuotteita, pakkaamattomia viljatuotteita yms. ihan samassa myymälätilassa. Eiköhän se ole erittäin vaarallista terveystarkastajan näkövinkkelistä katsottuna.

  Terveystarkastajien järki on jäänyt sinne viraston narikkaan, kun on lähdetty tarkastuskäynnille. Tai sitten on vain saatu toimeksianto korkeammalta taholta, että kielto on tultava, eikä siihen mikään selittely auta.

 70. 258
  Hygieenikko says:

  Laitosleipomoissa on asianmukaiset tilat leipomotoimintaan ja varsinkin tälläistä villiä leipomoa tuskin on edes ko. toimintaan tarkastettu ja sen oloista ei pidetä samalla tavoin huolta.
  Ystäväni kertoi että jopa tarkastaessaan kotileipomoita on joutunut huomauttamaan mm. vapaana kulkevista kissoista leivontapäydällä. Ei ole lainkaan tavatonta että kissa makaa pöydällä emännän leipoessa. Sen lisäksi etten tahtoisin esim. kissankarvoja pullaani, levittävät kissatkin moninaisia tauteja.
  Huomautettakoon että meilläkin on lemmikkikoirakin ollut, sillä ei vaan ollut mitään asiaa esim keittiöön, ruokailu tapahtui koirien omassa huoneessa ja muu seurustelu olohuoneessa ja runsaissa ulkoleikeissä.

 71. 257
  Jupiseva says:

  Onneksi kohta pääsen eläkkeelle ja menen syömään Eurooppaan kunnon ruokaa ilman suomalaisia terv.tarkastajia.

 72. 256
  Miksi kysyäkään? says:

  Ilman muuta tällaiset pullat ovat hirmuinen riski! Epidemiologiset tutkimukset osoittavat kiistattomasti, että jokseenkin kaikki pastöroimattomasta tilamaidosta tehtyjä pullia syöneet ovat kuolleet ja loputkin tulevat kuolemaan.

  Vain pullatehtaiden pullia syövät elävät ikuisesti!

 73. 255
  reestus says:

  ”Nostan vielä tämän:
  “Faktatietoa kuitenkin on, että merkittävimpinä raakamaidon biologisina vaaroina pidetään EHEC-, salmonella-, listeria- ja kampylobakteereiden aiheuttamia tartuntoja. Mm. viime vuonna kuusi lasta sairastui raaka-maidon välityksellä saatuun EHEC-bakteerin aiheuttamaan infektioon ja heistä viisi joutui tehohoitoon.”

  Ja niille jotka väittävät että pöpöt kuolevat uunissa, niin kyse onkin siitä että ne tarttuvat pulliin uunista tulon jälkeen kun niitä käsitellään samassa tilassa kuin taikinaa.”

  Höpö höpö.
  Paistettuja pullia ei pistetä jäähtymään pöydälle/astiaan, jossa on taikinan jäänteitä. Raakamaidon mikrobit kuolevat uunissa ja ne eivät lennä ilmassa taikinasta paistettuihin pulliin.

 74. 254
  reestus says:

  Valvova viranomainen on rikkonut lakia!!! Heidän käyntinsä ovat yrittäjälle maksullisia ja maksun perusteena on mm. tarkastajan tulee neuvoa yrittäjää ongelmatilanteissa.
  Kun asia on tullut Moroon, niin vielä valehtelevat. Paistetussa pullassa ei ole ”muita taudinaiheuttajia”. Koittavat vain valehtelemalla peitellä omaa lainvastaista toimintaansa!!!
  Pirkkalan valtuutettujen tulisi selvittää asia ja tehdä jotain sen eteen että kauppa kuitenkin jatkaisi toimintaansa vaikka ensi kesänä.

 75. 253
  Annalt91 says:

  Itse oon muksuna juonu ja käyttäny ihan tinkimaitoa, eikä miulla ole mtn allergioita. Ja eikös sama koske esim. kissojakin. Jos kissalle juotetaan tavallista, oikeeta tinkimaitoa, sillä on pienempi todennäkösyys saada laktoosi-intoleranssi, kuin jos sille juotettaisiin kaupan maitoa. Ja kyllähän kahvikin ja kaikki muukin maistuu paremmalta oikean maidon kanssa. Kaupan maidolla ja tinkimaidolla ei ole mtn muuta yhteistä kun valkoinen väri. Ja kyllä tuo hygieenisyys ja muu hömpötys on mennyt ihan liiallisuuksiin. Kun kaikki on niin steriiliä, niin eihän vastustuskyky totu bakteereihin ja sitä herkemmin saadaan allergioita jne. Olen itse niin onnekas, ettei minulla tosiaan ole mtn ruoka-aineallergioita tai vastaavia. Mutta tunnen erään ystävä, joka on allerginen varmaan yli 40 ruoka-aineelle. Ei kyllä käy yhtään kateeksi. Ja itse olen saanut pyöriä muksuna maatillalla sonnassa ja vaikka missä. On maisteltu kissanruokia jne. :D Ja hengissä vielä ollaan :)Ihmiset stressaa ruoasta aivan liikaa. Siitä, mikä on terveellistä ja mikä ei. Voi käyttää ihan maalaisjärkeä ja syödä sitä mikä itsestä tuntuu hyvältä. Sillä jokainen kuolee joskus kuitenkin. Miksei siis vaan nautittaisi tästä elämästä :)

 76. 252
  Nimetön says:

  ”Penskana juotiin maitoa suoraan melkein lehmän tissistä lämpösenä justiin lypsettynä.Siinä oli leppäsavuja ympärillä,ettei kärpäset häirinny lehmiä, ja lanta lens välillä, kun lehmä vähä kavioitaan heilutteli. On se vaan ihme et oon vielä hengissä.. HUHHUH! Eipä ollu allergioita,niinkun nyky lapsosilla.”

  Ei ole allergioita ei, mutta hengissä olemisesi saattaa jonkunmoista tuuria. Imeväiskuolleisuus on ollut mm. 40-luvulla 5-9% ja esim. 50-luvullakin vielä yli 2%. Olisiko hyvällä elintarvikehygienialla myös osansa siihen että tänävuonna jää henkiin yli 6000 sellaista lasta jotka olisivat vielä 1936 kuolleet alle viiden vuoden ikäisenä?

 77. 251
  ke says:

  Nyt sitten vaan dallaspullaa syömään, voi itku. Olen matkustellut paljon, mutta vain Euroopassa. Keski- ja Etelä-Euroopassa myydään ihan surutta torilta tuotteita, jotka Suomessa yhtäkkiä muodostavatkin hygieniariskin. Vielä kun ottaa huomioon lämpötilaerot Etelä-Euroopan ja Suomen välillä niin on vaikea uskoa näihin pelotteluihin.

  Terveiset Ollilaan – monet pullat on syöty, leipää ostettu ja joskus kaffeetkin hörpätty.

 78. 250
  Marjo says:

  Kypsennetty pulla tai sämpylä ei ole riski. Pitäisi olla pykälissä erikseen maininta kuumennetuista tuotteista. Pullan sisälämpötila nousee 95 asteeseen….

 79. 249
  Tsiisus mikä agronomi says:

  Kaiken mualiman yrittäjiä sitä sitten on kun eivät ota selveää edes alan yksinkertaisimmistakaan säännöistä.

 80. 248
  pullaa ja leivonnaisia, nam says:

  Jatkakaa vaan myymistä. (Vaikka tiskin alta), tekisi mieli neuvoa. Yrittäkää pyytää uusi tarkastus ko virastolta. Keskustelkaa, selvittäkää. Pientillallismaito-kieltolaki Suomessa huh…Toivon tilanteen paranevanja pienyrittäjien pärjäävän

 81. 247
  Pullaa mulle! says:

  Miksi ihmeessä ”riskipullan” myynti pitää kieltää tai vaatia sitä myytäväksi pihalla? Eikö kuluttaja saa itse päättää mitä suuhunsa laittaa? Saahan tupakkaakin myydä ja suuhun laittaa, kunhan varoitellaan. Isot varoituskyltit kaupan pihalle, joissa varoitetaan pöpöistä, jotka voivat loikata varomattomaan ihmiseen. Samoin ”riskipullan” syömisestä varoitus mahdollisista seuraamuksista.

  HALUAN ITSE PÄÄTTÄÄ SYÖDÄKKÖ VAI EI.

  Siis kuten tupakkavaroitus ei totaalikieltoa.

  — Pullista saattaa saada EHEC-, salmonella-, listeria- ja/tai kampylobakteeri tartuntoja

  tms. vrt.

  1) Tupakointi on hengenvaarallista
  2) Tupakointi vahingoittaa vakavasti sinua ja ympärilläsi olevia.

 82. 246
  Sanna vaan says:

  Mitä tapahtuisi jos Ollila vain tyynesti jatkaisi pullansa myyntiä kuten ennekin? Olisiko se tyylikästä Gandhilaista kansalaistottelemattomuutta?

 83. 245
  ninni says:

  Kolkyt vuotta on kotona tehty pullia omasta maidosta, kukaan ei ole koskaan siitä sairastunut, sitä maitoa juotu ja jos yrittäjä aikoo tehdä pullat maidosta, joka on pilaantunut esim. tankin vian takia, kyllä hän nyt sen näkee jo etukäteen mitä maitoa voi käyttää ja mitä ei. hoh hoh tätä toimintaa. hyvä että tapetaan yrittäjät viimeiseen asti. sitten voidaan miettiä kuka ne pullat maksaa.

 84. 244
  Original Markku says:

  Aika moni viime vuosina tehty laki on selkeästi isojen kauppaketjujen lobbaamia ja tarkoitus on lopettaa pienet itsenäiset kaupat.

  Esimerkiksi polttoaineiden myyntiä koskevat uudet määräykset tekivät mopobensan myynnin liian kalliiksi pienille kyläkaupoille.

  Ihan sama linja on kaikkea pienimuotoisempaa lähitoimintaa kohtaan. Esimerkiksi kotiteurastamot on yritetty lopettaa lakiteitse.

 85. 243
  hellu says:

  lapsena juotiin tilalta haettua tinkamaitoa. kaikki oltiin terveitä eikä ollut mitään ongelmia pöpöistä. kyllä nykyinen hygieniä hösötys on mennyt liian pitkälle. ei ihme jos ei ihmisillä ole mitään vastustuskykyä ja allergiat vain lisääntyy.terve järki kehiin suomalaiset ja enemmän kuluttamaan luomuruokaa, pois lisäaineilla kyllästetyt teolliset ruat,näin suomalaisten terveys taso nousisi

 86. 242
  Pullaa uunista says:

  Loistavaa, että Aamulehti otti asian esille. Monessa kaupassa ja huoltsikoilla ”leivotaan” joka päivä. Monesti leipurina on myyjä, joka juoksee kassan ja ”uunin” väliä.

  Terveystarkastaja teki työtänsä, tuskin hän yksin päätöstä teki. Jokaiseen valtion viraston johtoon ja avainpaikoille edellytetään korkeakoulututkintoa. Eli monesti linjaukset tekee henkilöt joilla ei ole muuta kuin teoriatietoa, näin byrokratio syntyy ja me maksamme. Tämä kyläkauppa juttu on pieniasia. Mikäli kaikki valtion ja kuntien toiminta mallit tarkistettaisiin, tuskin olisimme taloudellisessa taantumassa.

  Hyvää kesää ja syökää pullia se kasvattaa kultaista mieltä

 87. 241
  Voi kyynel says:

  Yli 200 kommenttia, joista suurin osa lannistavan typeriä. Ketä kiinnostaa, mistä nisästä imitte maitoa kivikaudella? Kourallinen kommentoijia sentään ymmärtää jotain elintarvikelaista. Vain oma jääräpäisyys pakottaa agronomi Ollilan lopettamaan tilamyymälän.

 88. 240
  Virkamiesten toimintakankeutta ja yli intoisuutta says:

  Lähituote on se jota kannatan, mutta sen saannin tyrmäävät yli innokkaat virkamiehet. Olen käyttänyt kyseisen tunnelmallisen maalaiskaupan pientuottajien tuotteita ja heidän omia leipomuksia yli 10 vuotta saamatta mitään vatsa- ym oireita, vaikka olen allerginen ja muutoinkin Pirkkalaan muutettuamme oireet selvästi vähenivät. (asunut pirkkalassa n. 12v.)Valmiit tuotteethan siellä tuotiin vitriinitiskiin esille. Lisäksi siellä oli mukava poiketa kahvin ja hyvän pullan seurassa turisemassa pitkäaikaisten pirkkalalaisten kanssa samassa pirtinpöydässä jossa aina löytyi puheseuraa oli ennestään tuttuja tai ei ja jollei muuta ollut niin Ollilan mukava emäntä Anja poikkesi jutustelemaan tunnelma oli mukavan leppoisa. Harmi että kaikki tällainen mukava viedään pois ja tilalle tuodaan teollisuudessa pitkälle jalostetut tuotteet ja kahvilat jossa myyjän kanssa jutteleminen on kielletty.

 89. 239
  Entinen Emäntä says:

  Harmi !

  Ihmisiltä viedään luonon mukainen bakteerikanta ,joka maitoon kuuluu, Onko tutkittu mitä aiheuttaa se maito ihmisille, jonka rasvapallot pilkotaan ja kuumennetaan, otetaan pois luonnollinen rasva missä vitamiinit ovat, ja laitetaan keinotekoisesti vitamiinit takaisin…. Maidon voi käsitellä puhtaasti tilalla ja jatkojalostaa vaikkapa pulliksi, juustoksi jne toki se vaati puhtaat olosuhteet… vaan eiköhön asiakas tiedä itsekkin onko se puhtaasti tuotettu..
  Eri asia on, jos ravinto tuodaan kaukaa ei ole niin väliä mitä syödään hevosta- nautana ja hulluruohoa salaattina. Eikä alkuperää aina saada selville…Lähi ruoan ystävä..

 90. 238
  anneli pohjanmaalta says:

  Pastoroinnilla maidosta tehty niin säilyvä, ettei sula suolistossa ja ”maitoallergia” yleistynyt.

 91. 237
  Lisää maalaiskauppoja says:

  Minkä takia terveysviranomainen ei voi yhdessä yrittäjän kanssa mietitä, miten tuotteiden hygieniaa voitaisiin parantaa?? Minkä takia pitää antaa tällaisia päätöksiä, jotka johtavat pienyrittäjien toiminnan vaikeutumiseen? Terveysviranomaiset hoi! Enemmän yhteistyötä kieltojen sijaan.

 92. 236
  Menkää terveystarkastajat Puolaan says:

  …jossa teurastamattomat rusakot roikkuvat samalla lihatiskillä valmiiden lihatuotteiden kanssa. Ja herkkukaupassa leivosten seassa pörrää kymmenet mehiläiset. Täältä voitaisiin lahjoittaa monta viranomaista vaikkapa sinne!

 93. 235
  Pikkupullan pyörittäjä says:

  Voi hyvä tavaton on taas joku päässyt vauhtiin. Meinasinpa ihan uhalla syksyllä myydä omassa pihakirppasissa tinkimaidosta tehtyjä ihania pikkupullia. Käyn vielä itse hakemassa maidon 40 km päästä kuljetan tietenkin kylmässä tuon tinkimaidon. Enkä kerro kenellekkään kuutelen vain niitä ihania kommentteja pullista.
  Eikä kukaan ihan oikiasti sairastu tinkimaidosta, se on muuten hyvää maitoa laktoosi-intoleranssista kärsijöille.

 94. 234
  Turkulainen says:

  Kehtaako tällainen Outi Lepistö vielä kävellä siellä Pirkkalassa.
  Kun ihminen on aivopesty, tehty tyhmäksi, ovat päätöksetkin sen mukaisia, eikö näillä virkamiehillä ole yhtään maalaisjärkeä.

 95. 233
  rfarm says:

  Raakamaitoa saa juoda, 72:ssa asteessa pastöroitua maitoa saa säilyttää samassa huoneessa muiden elintarvikkeiden kanssa, mutta 225:ssä asteessa paistettua raakamaitoa on vaarallista säilyttää samassa huoneessa muiden elintarvikkeiden kanssa.

 96. 232
  Ruokaa rakastava says:

  Tällaista jälkeä tulee, kun bakteerikammoiset, ruuanlaitosta mitään tietämättömät virkamiehet saavat päättää asioista, joista eivät mitään tiedä.

 97. 231
  Näin meitä viedään... says:

  ei järjellä vaan pykälillä.

  Pienet ihmiset ja yrittäjät ruudutetaan hyvin huolella ja suurella viisaudella. Eiväthän he raukat ymmärrä omaa parastaan.

  Outi Lepistö, kuinka monta paperiarkkia tuleekaan käyttää WC:ssä asioidessa?

 98. 230
  Malaisjärjen käyttö olisi sallittua.... says:

  Turha ihmetellä miks Suomessa ei aleta yrittäjiksi. Byrokratia tappaa viimeisetkin toiveet siitä!

 99. 229
  Näin meitä viedään... says:

  …ei järjellä vaan pykälillä! Pikku ihmiset ja pikku yrittäjät ruudutetaan hyvin huolella suurella viisaudella.

  Outi Lepistö, montako paperiarkkia pitääkään käyttää WC:ssä asioidessa?

 100. 228
  Näin meitä viedään... says:

  ei järjellä vaan pykälillä, ja ruudutetaan pikku- ihmiset ja -yrittäjät tavattoman tarkkaan.
  Outi Lepistö, montakos arkkia paparia pitääkään käyttää WC:ssä asioidessa?

 101. 227
  Terkut Vaan says:

  Heipati täältä Italiasta, kyllä vissiin ollaan kaikki täällä vainaita ku ihanaa toscanalaista lähiruokaa syödään, torilta sitä ostetaan ja pienistä kauppaputiikeista! Että saluti a tutti vaan sinne K- ja S-markettien mömmö-Suomeen, ruokaa ei ole ikävä! Uskomattoman typerää toimintaa siellä taas kerran! Kyl nyt vissiin isot ketjut pelkää kun tarkastajat tollaseen valjastaa. Täällä tuohon ei suostuttaisi.

 102. 226
  Pirkkalan terv.tarkastajat + sossu virkaïlijat ei loista järjen valolla! says:

  Yrittäjyys Suomessa on terveystarkastajien peukalon alla! Jokainen yrittäjä suorastaan näkee painajaisia näistä ”pilkun viilaajista”! He vetoavat pykäliin ja EU-säädöksiin vaatiessaan yrittäjiltä omavaltaissti milloin mitäkin ! Menkääpä arvoisat terveystarkastajat välillä vaikkapa tarkistelemaan Kreikan, Espanjan ja muiden EU-valtioiden ”bakteereja”, niin teidät naurettaisiin hyvin pian pihalle!!

 103. 225
  Tutkitaan ennenkuin hutkitaan says:

  Ei voi olla totta! Tarkastajan mukaan maidossa saattaa olla muita taudinaiheuttajia. Siis saattaa! Nykypäivänä jokaisessa tuotteessa saattaa olla mitä vaan.
  Eiköhän pitäis ensin tutkia, ennen kuin hutkitaan! Tosi harmi, että idylinen maalaiskauppa lopetetaan. Ihmiset ovat niin vieraantuneita luonnonmukaisuudesta (näkeehän sen, että maalaisjärkikin puuttuu), että tällainen maalaistalo kauppoineen on oikein terveellinen sekä byrokraateille että tavallisille ihmisille. Kyllä nyt tekis kunnon maalaispulla hyvää kyseiselle terveystarkastajallekin.Taitaa nimittäin olla nyt pikkuisen liian virkaintoinen. Ei muuta kuin kaikki Pirkkalan päättäjät maalaispullakahveille Ollilaan ja tekemään uusia parempia päätöksiä!

 104. 224
  Tutkitaan ennenkuin hutkitaan says:

  Ei voi olla totta! Terveystarkastajan mukaan siis maidossa saattaa olla muita taudinaiheuttajia… Siis saattaa!!!! Nykypäivänä jokaisessa tuotteessa saattaa olla vaikka mitä. Eiköhän kannattais tutkia ennen kuin hutkitaan!!! Todella sääli, että idyllinen maalaiskauppa lopetetaan! Ihmiset ovat muutenkin liian vieraantuneita luonnonmukaisuudesta. Näkeehän sen, että terve maalaisjärki puuttuu ;-). Joten tällainen maalaistalo kauppoineen on oikein terveellinen ympäristö byrokraateille ja tavallisille asukkaillekin. Maalaispulla tekis kyllä nyt hyvää terveystarkastajallekin!

 105. 223
  Lisäaineista päässyt says:

  Kuollaan ennemmin teollisesti tuotettuiden lisäaineiden aiheuttamiin vakaviin sairauksiin kuten kilpirauhasen vajatoimintaan tai aivojen välittäjäaineiden katoon kuin luonnonmukaiseen oikeita ihmiselle tarpeellisia bakteereja sisältävään maitoon.

 106. 222
  k says:

  ”Se mikä aina ihmetyttää, miten tässäkin tapauksessa virkamies voi mennä kotiin tyytyväisenä ja ylpeänä työstään?”

  Vetäkääpä nyt kaikki virkamiesten lynkkaajat henkeä. Virkamiehen tehtävä on valvoa lakia. Jos lakia ei valvota, ei sitä kannata säätää. Kannattaako elintarvikehygieniaa säädellä? Ja mikäporu syntyisikään jos niistä pullista saisikin pöpön?!

  Nostan vielä tämän:
  ”Faktatietoa kuitenkin on, että merkittävimpinä raakamaidon biologisina vaaroina pidetään EHEC-, salmonella-, listeria- ja kampylobakteereiden aiheuttamia tartuntoja. Mm. viime vuonna kuusi lasta sairastui raaka-maidon välityksellä saatuun EHEC-bakteerin aiheuttamaan infektioon ja heistä viisi joutui tehohoitoon.”

  Ja niille jotka väittävät että pöpöt kuolevat uunissa, niin kyse onkin siitä että ne tarttuvat pulliin uunista tulon jälkeen kun niitä käsitellään samassa tilassa kuin taikinaa.

 107. 221
  Eldiss says:

  Penskana juotiin maitoa suoraan melkein lehmän tissistä lämpösenä justiin lypsettynä.Siinä oli leppäsavuja ympärillä,ettei kärpäset häirinny lehmiä, ja lanta lens välillä, kun lehmä vähä kavioitaan heilutteli. On se vaan ihme et oon vielä hengissä.. HUHHUH! Eipä ollu allergioita,niinkun nyky lapsosilla.Kyllä on menty päin persettä tässä hygienia touhuissa!!! Oho tuli mainittuu peräpään sana, kai siitäki ny joku sairastuu..terveisii vaan tarkastajille!!!Kyllä kyläkaupat pitää säilyttää.Onhan se jo vanhaa suomalaista perinnettä,ja ne tuotteet on paljo terveellisempiä,kun mitä myydään näissä isoissa marketeissa ja kauppakeskuksissa!!Moniko ajattelee esim. hedelmä,vihannes ja muuta tuoretavaraa olevissa hyllyissä olevista tuotteista,että moniko niitä näpelöi päivän aikaan.Eihän siellä pöpöt leviä.Ai niin,niissähän on lailliset myrkyt,mitkä tappaa pöpöt,mut eihän ne ole vaarallisia ihmiselle..terve oloa EU:ssa.

 108. 220
  JustMe says:

  Noh tämä on taas sitä kuuluisaa pilkun… On tullut kunnan aika alkaa taas jahtaamaan maata itselleen. Pirkkalan kunnan mielestä kukaan ei saisi omistaa yli 450neliötä maata. Jokainen ns. vanha pirkkalan asukas tietää tämän asian. Ajojahti&lahti alkaa taasen.
  En kauvaa enään voi olla ylpeä kotikunnastani!

  JM

 109. 219
  Majakka says:

  Tuo kommentti siitä, ettei pullien raaka-aineella ole tässä merkitystä, tulisi kaikkien edellä kirjoittaneitten lukea huolella. Tarkastuksessa on toimittu täysin oikein, kun on kielletty samassa tilassa, jossa siis on käsittelemätöntä(= varsin monta taudinaiheuttajaa mahd. sisältävää, ei vain bakteereita vaan muitakin) myymästä sellaisia elintarvikkeita, joihin pöpöt voivat tarttua mm. käsien mukana. Pullassa voi mainiosti olla noita taudinaiheuttajia eikä sillä siis ole tekemistä sen kanssa, mistä itse pulla on tehty. Se vain voi toimia kasvualustana tuosta tilamaidosta tulleille, hankalillekin taudinaiheuttajille. Uutisessa on sekoitettu hartaasti nämä asiat keskenään ja niin on laaja väärinymmärrys valmis. En millään jaksa uskoa, että kaupan lopettaminen on pelkästään tästä kiinni. Voihan sitä lopettaa pullien tekemisen.

 110. 218
  Maama says:

  Pikkuisena maalla kasvaneena tuntuu kurjalta tämmöinen toiminta viranomaisilta. Pienenä oli aina nenä mullassa & maitoa juonu suoraan tonkasta ja terveenä olen ollut! Ei ne teolliset/kauppojen tuotteetkaan aina niin vaarattomia ole… Pullat takaisin myyntiin ja ihmisten iloksi :) … Voishan niitä myydä ja ostaa ainoastaan näiltä maatiloilta ”OmallaVastuulla” tyyppisesti suoraan kuluttajalle, miks laki kieltää tuollaisen?!

 111. 217
  Hyi says:

  Hyvä että yritys lopetettiin, joku olisi saattanus vielä kuolla. Itse ostan pullat aina isoista kaupoista, koska niissä ei ole bakteereja.

 112. 216
  Jaaleppi says:

  Niin, siis nämäkin virkamiehet on valjastettu tappamaan pienyrittäjyys, jotta isot voisi porskutta helepommin

 113. 215
  Voi tsiisus sentään! says:

  Tyhmä, tyhmempi, suomalainen, suomalainen byrokraatti…

 114. 214
  Marko says:

  Joku tiesi kertoa että Pirkkala havittelee tilan maita. Voin lyödä vetoa että ennen pitkää paikalla on tuo helvetin esikartano abc sekä prisma.

 115. 213
  heluna says:

  Laittakaapas Pirkanmaalaiset kansalaisadressia peliin !
  Taitaa olla terveystarkastaja jonkun isomman firman lähettiläs !

 116. 212
  Hölmöläisten täkin jatkamista. Verorahoilla. says:

  Toinen virkamies perustaa yrityksiä ja toinen kulkee lopettamassa. Työllistetään virkamiehiä.
  ” Ollilalla on yksi neuvo maalaiskaupan perustamisesta haaveileville.

  – Pyytäkää ulkopuolinen asiantuntija paikalle, kun terveystarkastaja on tulossa.”

  Tähän on tultu. Saman neuvon annan, yrittäjä 16 v. Lakimies tarvitaan aina turvaamaan mielivaltaa vastaan, kun terveystarkastajat tulevat. Järjellähän ei ole mitään tekemistä näissä jutuissa. Oikeastihan laki on laki ja virkamies voisi tulkita sitä järkevästikin.

  Muuten mistä tulee virkamiesten palkka ? Yritykset lopettavat, uusia ei synny, Suomi on juuri laskenut EU:n alijäämäisten maiden joukkoon ja Rehn ennustelee pahaa taantumaa. Joten passaa Pirkkalassakin miettiä, millä jatkossa PIRTEVA pyörii.

 117. 211
  Voi prkl! says:

  Suomalainen virkamieskoneisto kärsii munattomuudesta eikä mistään muusta. Ei ole uskallusta kritisoida annettuja määräyksiä.. Kättä vedetään lippaan vaikka oma järki (edes joskus) sanoisi, että hullujen hommaa. Uskomatonta. Aion tästäkin eteenpäin boikotoida teollisia eväitä ja lääketiedettä niin pitkälle kuin mahdollista. Muuttaisin heti pois Suomesta, jos se olisi mahdollista. Nolompaa touhua ei ole olemassakaan.
  Hävettää olla suomalainen.

 118. 210
  Hämeenlinnalainen lukija says:

  Ollilan tilan nujertaminen lienee vain jäävuoren huippu, niin sanotusti. Miten moni loistava tai ainakin menestyvä liikeidea on tuhottu samalla tavoin? Kalaa ei saada ostaa kalastajilta (mm. City Market -liikkeiden tuorelihaosaston työntekijöiden mukaan); vuosikausia samalla strategialla valmistettuja ja myytyjä jouluruokia ei saa, sakon uhalla, pitää myynnissä, vaan tuotteet on tuhottava heti, koska jäähdytystilat eivät ole terv tarkastajan mielen mukaiset… näitä riittää. Sen sijaan kaupungin terveystarkastajat eivät suin surminkaan puutu todellisiin terveyshaittoihin – myrkyllisiä palamiskaasuja tuottavien styrox-pakkausten ja -levyjen, kyllästetyn puun ja jopa pylväiden ja erittäin toksisten ratapölkkyjen polttamiseen omakotitalojen ns. pihagrilleissä ja talojen uuneissa Rottia vilisevien tunkioiden kasvattamisessa tonttien rajoilla etc. ei nähdä mitään lain vastaista eikä kaupungin veronmaksajien terveyttä vaarantavaa.Luonnonsuojelualueilla tapahtuvista rikoksista taas ei kannata edes puhua, ao. terveystarkastaja on itse mukana tuhoamassa aluetta! Näin meillä, sano.
  Joopa joo, kotipulla voi vaarantaa terveytesi!!! Näin on, myös tässä kaupungissa.

 119. 209
  Viranomaiset suosii teollisuutta? says:

  ”– Lähituotantoon liittyy aina enemmän hygieniariskejä kuin teolliseen tuotantoon. Tämä voi tuntua kuluttajasta ja yrittäjästä epätasa-arvoiselta, mutta kaiken taustalla on tieteellinen tutkimus ja tilastot. Turhaan ei rajoiteta.”

  Äkkiseltään kuulostaa varsin erikoiselta, voipi toki olla että teollista tuotantoa seurataan enemmän mutta pienemmissä määrissä valmistettavat tuotteet luulisi käyvän nopeammin kaupaksi, eikä niitä tarvitse tunkea täyteen säilöntäaineita. Kiinnostaa myös että mitkä tilastot ja tutkimukset ja kenen tilaamat (ettei vaan sen teollisuuden?).
  Kuulostaa kovasti siltä että tarkastajat ja viranomaiset huusaa teollisuutta ja ajaa pienet yksityisyrittäjät alas. Kuinka tässä maassa voi enää saada tuoreita lähituotteita kun kaikki pienet tekijät ajetaan alas?Kaikki hyvä kielletään ihme säännöksillä.

 120. 208
  alan ammattilainen says:

  Kovasti kommenteissa lytätään terveysviranomaisten toiminta tietämättä itse yhtään mitään elintarvikehygieniasta.

  Tuntematta sen tarkemmin tarkastuspöytäkirjan sisältöä, niin tuossa on kuitenkin suuri ristikontaminaation vaara. Siis Suomeksi, jos samoissa tiloissa käsitellään käsittelemätöntä maitoa ja sen jälkeen valmiita pullia, niin tällöin maidon pöpöt voivat siirtyä pulliin ja sitä kautta ihmiseen. Tällä siis ei ole mitään tekemistä sen suhteen mitä raaka-ainetta pullien valmistukseen on käytetty. Käsittelemättömästä tilamaidosta voi saada mm. EHEC-, listeria- tai kampylobakteereja, joten mistään olemattomasta riskistä ei ole kyse. Luuleeko joku tosissaan, että utare olisi jotenkin steriili? Lehmät makaavat omassa sonnassaan navetoissa ja ennen lypsämistä ne pyyhkäistään kostealla pyyhkeellä. Tämän tarkoituksena on ainoastaan poistaa suuremmat sontakikkareet, mutta niissä olevat mikrobit kulkeutuvat maidon mukana tankkiin. Joku varmaan haluaa juoda käsittelemätöntä tilamaitoa, niin siitä vaan, mutta mine en ole niin hullu, että sitä tekisin.

  Joko Lempäälän terveystarkastaja on asian huonosti esittänyt tai sitten toimittaja on tarkoituksellaan halunnut ymmärtää väärin. Joka tapauksessa en usko, että pullien raaka-aine olisi tässä ollut se ongelma. Pahaa pelkään, että asiaa paisutellaan pikkaisen liikaa.

  Tässä tapauksessa lienee myös turhaa vedota siihen, että miten entisajan ihmiset ovat selvinneen ilman maidon ja muiden raaka-aineiden käsittely, sillä silloin ”vanhoina hyvinä” aikoina ruokamyrkytyksiä oli moninverroin nykyiseen verrattuna

 121. 207
  SiskoSuomi says:

  Hämmästyttävää!
  Mistä siellä Pirkkalassa on oikein kysymys kun väittävät ´lähituotantoon´ liittyvän enemmän hygieniariskejä kuin teolliseen tuotantoon?

  Viittaus ´tieteelliseen tutkimukseen´ -tai tilastoihin´ EI NYT RIITÄ.
  Faktat esiin: missä tutkittu ja miten? Kuka johti tutkimusta ja KUKA rahoitti tutkimuksen?

  Tässä on loukattu nyt ihmisten oikeustajua niin paljon, että aiaa ei pidä jättää tähän.
  – Viimeksi kärähti Itä-Suomen yliopisto Kuopiossa D-vitamiinitutkimuksistaan!

  Median valppaudella ja kansalaisten aktiivisuudella vääristymä saatiin oikaistua ja hienolta kuulostaneella kuopiolaisten D-vitamiinitutkimuksella pyyhittiin sillä kertaa se paikka – minne ei päivä paista;D)

  Googleta: D-vitamiinitutkimus Itä-Suomen yliopisto.
  ”Vitamiinitutkimus oli uutisankka”.

  Seurataanpa tilannetta siellä Pirkanmaalla.
  Terveisin
  SiskoSuomi
  Oulusta

 122. 206
  Bakteeri siellä ja bakteeri täällä says:

  Tällä tavalla kohta kaikki suomalaiset sairastelevat..kuka mitäkin. Kun kaikki on niin sterilisoituja. Aina vain helpommin esim. ulkomailta saa tauteja..kun me ei enää siedetä minkäänlaisia bakteereja. Siinä menee jo jokaiselta viimeinenkin vastustuskyky.

  Niin..ja kuinkahan ne ihmiset ennenvanhaan täällä Suomessa pysyivät hengissä? Tuskin ne ainakaan ”lehmänmaitoon” tai pullaan ensimmäisenä kuolivat.
  Itsekin olen lähes koko lapsuuden asunut maalla..ja syönyt hyvillä mielin kaikkea mitä maatilalta suoraan sai..eikä niitä nykypäivän lisäainepommeja.

 123. 205
  Outi Lepistö tekee työttömiä says:

  Lepistö on ottanut henkilökohtaiseksi missioksi tuon kyläkaupan lopettamisen. Nyt onnistui viimein.

  Aion perustaa pienen myymälän pelkästään ilokaasulle ja tyrnimaitopullalle.
  Mitä aloitusvinkkejä Outilla olisi ? Eikös hän ole ammattilainen vai onko ?

 124. 204
  Sam says:

  Taas kerran saa suomalainen pettyä isänmaan byrokratiaan ja päättäjien yksinkertaiseen kiusantekoon. Tämä virkakoneiston touhu on niin naurettavaa, että tulee tippa linssiin. Uskomatonta, kuinka mielivaltainen mellastus saa yhden Pirkkalan sympaattisista maamerkeistä katoamaan. Tervetuloa betoni, jää hyvästi kaunis kansallismaisema.

 125. 203
  Saman kokenut says:

  Virkamerkin takaa voi vaikka kuinka tyhmiä puhua. Tämäkin tapaus kannattaa kertoa Helsinkiin terveys ministeriöön tällaisten asioiden päällikölle.Nämä terveystarkastajien omaperäiset tulkinnat täällä maaseudulla saavat aikaan suoraan sanoen ääliömäisiä vahinkoja.Saimme apua ministeriöstä.

 126. 202
  Vapaa maa says:

  Eikös olisi kätevää kun voisi kuluttaja itse valita, syökö tinkipullaa vai ostaako marketista. Luulen, että ko. puljun asiakkaat ovat tiedostaneet kaikki ”riskit” mitä myytäviin tuotteisiin liittyy. Lappu vaan oveen jotta ”Tinkimaitopullaa – herkkämahaisille, vaan ei herkkäluonteisille!”
  Vähän jännittää nyt omatkin leipomukset kun varmaan hygieniastandardit ei oo ihan teollisuusluokkaa. Shieet!!!

 127. 201
  katti says:

  Tahtoo pullaa terveysriskeistä huolimatta!!!!!!!!!!

 128. 200
  SS. says:

  Kaikki maito tulee tissistä! Se on ollut eläimen sisällä, ja koskenut utareen sisäpintaan! Kieltäkäätten maitotuotteet! Ilmiselvä terveysriski, ollut aikojen alusta asti! Voi kiesus.

 129. 199
  Pirkkalainen says:

  Kaupan mentyä kiinni osa pirkkalaa hävisi. Tämä maalaiskauppa on osa pirkkalaa. Kaikki paikalliset ovat käyneet siellä, mutta ei taida käynä enää :( Taas yksi harmaa päivä pirkkalan kunnalle.

 130. 198
  pilkun viilausta says:

  Vaan sanokaapa te terveyshörhöt jotka sanotte että tinkimaito on terveydelle vaarallista mitenkä sukupolvet jotka ovat kasvaneent 1940 eteen päin selvisivät hengissä.

 131. 197
  Ahlmannin maito ? says:

  Tämä on samaa sukua kuin Ahlmannin maidon myynti.

  Voisko edes pirkanmaalla olla varaa ammattilaisiin terveystarkastuksen osalta ?
  vai korahdellaanko ihan viimeisillään.

  meillä on asiat huonommin kuin Kreikassa

 132. 196
  Maija says:

  terveystarkastuspäällikkö kertoo jutun mukaan, että raportti keskustelllaan läpi, ettei tule väärinymmärryksiä.
  Anja Ollila kertoo, että tarkastaja on kuin rikostutkija, tekee merkintöjä lehtiöönsa ja katoaa, ja sitten kirjeessa tipahtaa yllättävät terveiset.

  Onko virkamies tehnyt virkavastuullisena virkavirheen ? Ollilan kertoman mukaan vaikutta siltä
  ja Terveyspäälikön pitäisi nyt kertomansa virkabyrikratian mukaan korjaTA ASIA tarkastamalla uudestaan ???????????????

 133. 195
  aivan silkka totuus on... says:

  ja jos kommentti ei mene läpi niin veikkaan et aamulehti on valtion rahottama ja ei siten valtiota moittivia kommentteja laske läpi media kusettaa useesti ihmisten iät on vääriä ja medialla vaan on valta ja voima ohjata ihmisiä…

 134. 194
  aivan silkka totuus on... says:

  kun on itse tehtyä maitoa tai mitä vain tuotetta ja käytetään sitä itselle rahan tekemiseen niin terveys tarkistaja pelaa vain valtion pussiin. tarkoittaen et siksi kieletään kun ei voi valtio nii paljoo rahastaa kaikesta. sama on pesän jakajat arvioi omaisuuden ylä kanttiin jos ei ole hintoja tiedossa. saadaan törkeän paljon isommat verot tehtyy ku kaikki arvioidaan kalliimmaks mitä todellisuudessa on. päättäjät lahjottaa ulko maille meidän vero rahat jotta pysyy oma perse turvattuna ja näyttää hyvältä ulkomaan päättäjien mielestä. sit ku alkaa taalerit loppuu ni otetaan kansalta. ja ei saada lisä aineitten muodossa ihmisille tehtyä kaikkea sivu oireita esim kuona aineita kehoon jos kansa yrittää terveellisesti syödä. irrottautukaa mediasta ihmiset käyttäkää omaa päätä ja leikatkaa valvontaa helpottavat ”bonus” kortit työ jokainen maksatte valvonta järjestelmän yllä pidon ja se näkyy safkan hinnassa.

 135. 193
  Hiukkasen joustoa, olisiko mahdotonta? says:

  Kyllä virkamiehet vähän voisivat ajatella, mitä tekevät. Tämä on jo silkkaa ilkeyttä! Ilmeisesti joku, jolla on huono itsetunto, haluaa vain näyttää näin valtansa.

 136. 192
  Saini3 says:

  Voi luojan kevät

  mitä nämä Suomen viranomaiset vielä keksii?

  Eli lisää työttömiä, ei kun toimeentulotukiluukulle, saa myös vuokratukea ja ihan mitävain!!!!!

 137. 191
  Saini3 says:

  En ole kyllä hullupaa kuullut ja terveystarkastaja sai varmaan sulan hattuunsa. Pitäisi saada potkut!!!!!!!!

 138. 190
  Make says:

  Tän kyseisen putiikinpitäjän olis pitänyt tuoda asia julkisuuteen ajat sitten. Nyt on paljon hankalampi rypistää, kun on jo kakat housuissa.

 139. 189
  Hengissä says:

  Voi kauheeta, mites minäkin kun joskus oon syönyt tienvarsilta mansikoita pikkulikkana jonne on ajettu kaikki vesakko myrkyt ja ollut mukin kanssa navetassa maitoa juomassa suoraan lämpimänä ja hengissä vielä !!! Ihmiset on nykyään niin herkkiä saamaan kaikki allergiat kun ei oo enään mitään vastustuskykyä, kaikki on niin puhdasta että ! Ja mikäs sen parempaa olis kun kunnon maitoon tehty pulla, Suomi on niin tarkka että pilkulleen kaikki säädökset noudatetaan, tekeeköhän kaikki muutkin maat niin kiltisti ohjeitten mukaan ? Epäilen suuresti. Se on suuri harmi kun kaikki pieni yrittäminen tapetaan ja ihmetellään kun työttömyys vaan kasvaa……

 140. 188
  perinnemies says:

  mitä ihimeen vappaakauppa kapitalisteja täällä riehuu. On taas otettu ameriikasta mallia. Kyllä se on näin että suomessa ei tarvi muilla myyä tai valamistaa sapuskaa kuin kepulestojen hyväksymät 2 ketjua

 141. 187
  Valta, valta, virkavalta! says:

  Mitä enemmän kansa vastustaa, sitä upeammalta byrokraatista tuntuu, kun saa pitää päänsä ja kasvattaa valtaansa. On se vaan niin hienoa, viranomainen varmaan paisuu ylpeydestä ja omanarvontunnosta. Vallantunne on typerän virkavallan ydinainesta.

 142. 186
  dgssdgsdgsdg says:

  ”– Tarkastaja käy paikalla kuin rikostutkija, tekee muistiinpanoja ja lähettää jälkikäteen lopullisen raportin, jonka sisältö yllättää aina. Raportista voi valittaa, mutta se on yrittäjän mukaan työlästä.”

  Eikö uutta tarkastajaa saanutkaan voideltua pullilla?

 143. 185
  ihmettelijä says:

  Kateus vie kalatkin vedestä. Ilmeisesti Pirkkalassa on viranomaisten toimesta päätetty että tälläistä maalaiskauppaa ei tarvita ja se pitää lopettaa. Mikä onkaan helpompi tapa kuin tehdä elämä yrittäjälle niin vaikeaksi että tämä luopuu kaupan pitämisestä. Ja samaan aikaan valtiovalta pitää kauniita puheita miten ihmisten pitäisi lähteä yksityisyrittäjiksi jotta työttömyys lähtisi laskuun…

 144. 184
  Yrittäjä says:

  Virkamies pesee kätensä piiloutumalla lakipykälien taakse. Se mikä aina ihmetyttää, miten tässäkin tapauksessa virkamies voi mennä kotiin tyytyväisenä ja ylpeänä työstään?

  Eikö hävetä?

  Voi olla, että ovat Herroja pelkääviä hiirulaisia kaikki. Kyllä on uskomattoman epäsuomalaista toimintaa. Heh. Voin kuvitella miten ihmiset nauravat ja puhuvat kyseisen virkamiehen tai naisen selän takana. Nolo homma.

 145. 183
  Eva says:

  Bakteerihössötys karannut terveystarkastajien räpylöistä. Toimivat täysin omavaltaisesti!

 146. 182
  NoloNolo says:

  Ollaan Outi tulossa poikkeen, pistähän standardin mukaiset pullat ja kahvit pöytään niin tarkistetaan laatukepoisuus, bakteerijäämät ja jääkaapin siisteys.

 147. 181
  Suomi Oyn saattohoito says:

  Terveystarkastaja Outi Lepistö menee nyt ja sulkee Pirkkalan Prisman koska siellä SAATTAA OLLA elitarvikkeita joiden pakkausmerkinnät eivät pidä paikkansa ja SAATTAVAT sisältää vaikka hevosen lihaa.

 148. 180
  nikkarjmikko nuapurjpitäjästä says:

  KONSTIT EI KYLLÄ LOPUK KUV VUAV VAEKEOVVET RIITTÄSJ, SANO VASIKAES AARO VESANNOLLA. TÄSSÄKII OLLILAM MYYMÄLÄN TAPPAOKSESSA TOENNÄKÖSEST JOETAE OES KONSTEJA KÄÖTETTÄVISSÄ. JOS KAOPALLA KANNATUSTA KYLLIKS ON, EIHÄN SITÄ LOPETTOOP PASSOO!
  1.VOEHAN SEN PULLAM MYYNNIM PIHALLES SIIRTEE. VOEP LAETTOOV VAEK PULLA-AOTOMAATIN RAPUM PIELEEN.
  2.RESEPTIÄ VOEP MONTAEK KERTOO KESÄSSÄ MUUTTOO.
  3.NS YLJHYGIENISYYVVEN HAETALLISIJA SEORAOKSIJA ON JO TIIJJOSSA RUNSAEM MIÄRIN. LAPSUUVVESTA LÄHTIEN KANSALAESTEN ON EVUKS ALTISTUA MONEMMOESILLE MUAPERÄN JA ELINYMPÄRISTÖN BAKTEEREILLE YNNÄ MUILLE ERJ KOKOSILLE ÖTÖKÖELLE.

  SUATTAAPA EU:STA MUUTAMAV VUEM PIÄSTÄ MIÄRÄÖS/SUOSITUSSIIT TULLA, ETTÄ KANSANTERVEYSSYISTÄ VEHNÄSET PITTÄÄKIIT TEHHÄ PASTÖROEMATTOMMAAM MAETOON.
  sano 18.7.2013 vakavissaan k mikko kankahan kuppeelta

 149. 179
  Vastuu? says:

  Tässä taas huomaa hienosti, kuinka suojeltuja virkamieskoneisto on sekä vastuuta ei tarvitse kantaa. He voivat tuosta vain lopettaa yritystoiminnan ja valittamisesta on tehty erittäin hankalaa, että ei yrittäjällä voimat riitä käydä sitä byrokratiakoneistoa läpi. Mikäli kuitenkin tarpoisi tämän homman läpi samalla yrittäen saada tuloja jostain muualta, kun oma bisnes on ajettu alas, ja todettaisiin päätöksen olleen perusteeton. Yrittäjä tuskin saisi penniäkään korvauksia ja päätöksen tehnyt virkamies ei joutuisi minkäänlaiseen vastuuseen.

  Taitavat olla tulospalkkauksella nämäkin ihmiset töissä. Vähän kuten Liisa Mariaporin tapauksessa.

 150. 178
  Hohhoijaa says:

  Taisi olla omasta päästä keksittyä koko juttu! Tarkistakaapa toimittajat faktat ennen kuin juttuja julkaisette! Melkoisen huonossa jamassa on median tila kun enää edes asialehtenä pitämäni Aamulehti ei varmista asioiden todenperäisyyttä, vaan lehteen painetaan jos jonkinmoista puutaheinää.

 151. 177
  Magz60 says:

  Voi jösses miten typerää toimintaa viranomaisilta. Jos kyseinen kahvila syöttänyt tinkimaidosta tehtyjä pullia niinkin pitkään, niin voisihan siitä jo jokainen tervejärkinen päätellä ettei siitä ole ollut ongelmaa.Itseasiassa juuri niissä teollisesti käsitellyissä maidoissa se ongelma onkin, ihmiset eivät enää siedä laktoosia ja tulee muitakin ongelmia niistä. Itse join maitoa suoraan maitohinkistä, jossa juuri lypsetyn lehmän maitoa, ei ollut allergioita eikä vatsaväänteitä. Hei haloo ! Ja itse arvostan tuollaisia vanhanajan kahviloita ja pullaputiikkeja enemmän kuin suuria ostosmarketteja, niissä on tunnelmaa ja tuoksuista tulee lapsuus mieleen :)

 152. 176
  Pulla kurkkuun byrokraateille! says:

  Tammisaaressa käytiin muutama vuosi sitten taistelu paikallisen piensavustamon puolesta. Se ei mm. itsenäisyytensä ja suosionsa puolesta ja jostakin ikinä esille tulemattomasta syystä (vrt. kunna halu lunastaa Ollilan tila) miellyttänyt tulkintavaltaa-ilman-järkee käyttävää terveyssatraappia. Saaristossa pienyrittäjien vapaana kasvatetut kalkkunat ja lampaanlihat piti viedä savustettavaksi Jyväskylän taakse. Nyt savustamo on kapinaliikkeen ja yrittäjien taistelun tuloksena toiminnassa ja satraappi Pieksämäen takana. Aloittakaa pirkkalaiset kansanliike – Pullakapina – ja tunkekaa EU- savuverhon takaa laukoville byrokraateille pirkkalalainen kotipulla kurkkuun ja syvälle!

 153. 175
 154. 174
  Mahtavaa says:

  Eu:n puitteissa yhtenäiset säännöt koskee tietysti muitakin EU-maita. Suomen idiootit vaan noudattaa niitä pilkun tarkasti.. Ranskalla ja muualla näytetääb pyllyä moisille säännöille eikä sielläkää ihmiset hyvään kotiruokaan kuole…

 155. 173
  Isomummi says:

  Ihme, että olen vielä hengissä!! Lapsena ja nuorena join pelkästään maalaismaitoa, söin kotona kirnuttua voita, kurrimaidosta tehtyä kokkelia jne. Kasvimaalta popsittiin porkkanoita, nauriita ym. Ei niitä pesty, hieman kämmensyrjällä pyyhittiin ja eiku´syömään. Vastuskyky ei kasva, ellei keho saa ”pöpöjä”!! Mitä ”puhtaampaa” pöperö on, sitä enemmän sairastamme. Olen jo 61 v eikä ole lääkityksiä. Äitimuori on 89 v. eikä hänelläkään ole lääkityksiä. Ei nuoruudessani ollut pakastimia, mikroja tai jääkaappeja, oli vain ns. ruokakomero, jossa ruoka säilytettiin. Maito säilytettiin tonkassa, joka upotettiin kaivoon, jossa maito säilyi kylmänä.
  Pointtini on, että meidät aivopestään syömään teollistettua ruokaa sen ”puhtauden” takia. Saattaahan se olla ”puhdasta” mutta siitä puuttuu kaikki luontaiset entsyymit, vitamiinit jne. Suuri osa vitamiineistä tuhoutuu lämmityksen aikana ja sitten vielä lämmitetään ruoka mikrossa, jollioin siitä tulee ns. ”kuollutta ruokaa”. Tämän kaiken voi lukea Tieteen kuvalehdestä!!
  Miten ihmeessä ihmiskunta on säilynyt hengissä tuhansia vuosia tätä ennen, kun ei ole ollut teollista ruokaa?!?!

 156. 172
  Tarmo says:

  On se karua, että tällaiset hienot kaupat mistä saa tuoreita maalaistuotteita, joutuvat lopettamaan byrokrataattien takia! Ja sitten toisaalla nämä kebapin käärijät saavat myydä mitä lie lihaa, minkä alkuperä ja päiväykset on välillä mitä sattuu! No mutta laki on laki ja maalaisjärkeä ei laissa tunneta! Valitettavasti sen takia maalaiset kärsii. Sen muutaman kerran Ollilalla poikenneena voin sanoa, että ei tullut maha kipeäksi pullasta, päinvastoin!

 157. 171
  Yrittäjä Etelästä says:

  Tiedän yhden joka hermostui suoranaiseen viranomaisten vainoamiseen, laittoi pillit pussiin, firma kiinni ja myy nyt tavaraa pimeästi netissä.

  Siinä tapauksessa yrittäjä ei saanut myydä asiaa X, joka kuitenkin oli sallittua jos ei olisi yrittäjä.

  Joten nytpä myy samaa ”normikansalaisena”.

 158. 170
  Yrittäjä says:

  Joko tuli selväksi miksi kaikki maksaa Suomessa niin paljon? Uskomaton byrokratiaviidakko.

 159. 169
  IHME says:

  JOKU IHME ETTÄ TERVEELLINEN RAAKA-AINE KIELLETÄÄ, NÄIN SUOMESSA..

 160. 168
  Mahtava paikka! says:

  Voi vitun virkamiehet. Tuolla käydessäni ajattelin etten ikinä aja siitä ohi käymättä! Kaippa joku virkamies tarjoaa seuraavalla pysäkillä mulle sitten kotitekoset pullat!

 161. 167
  Antti Aalto says:

  Tänään hävettää olla pirkkalalainen.

 162. 166
  Tessu says:

  Pirkkalan tantat on pahimpia pykälänviilaajia Suomessa!

 163. 165
  Lee28 says:

  Missä on riskinarviointi??
  Elintarvikelain henki sallii periaatteessa järjen käytön, jota kutsutaan viranomaisen harkinnaksi eli riskinarvioinniksi. Lain tulkinta on paikallisen viranomaisen vastuulla, mikä on toisaalta hyväkin asia. Juuri tässä voidaan käyttää maalaisjärkeä (jos sitä sattuu omaamaan) – Ollilan tilamyymälän tinkimaitopullien myyntikiellossa myymälän puolella sitä ei ole käytetty sitten pätkääkään.

 164. 164
  Kaitsu says:

  Ihan sairasta pelleilyä! Pitäiskö kaiken ruoan olla prosessoitua paskaa. Tehdään sit vain sellaista vihreää tahnaa missä on kaikki tarvittava, ettei vaan saada bakteereita. Niin miksiköhän ne allergiat lisääntyy ja resistenssit bakteerikannat. Naurettavaa!!!!

 165. 163
  Näin meillä Suomessa! says:

  Kyllä täytyy sanoa, että naurettavaa on tämä Suomen meininki. Kyllä olisi Suomen terveystarkastaja kauhuissaan kun menisivät katsomaan toimintaa eteläisempään Euroopaan. Siellä leivät kannetaan kainalossa ilman pakkausta ja muut tuotteet vähän miten sattuu. Tämä on se yhteinen EU, jossa muut tekee niin kuin haluu ja Suomi niin kuin laki määrää. Järkeä käteen!

 166. 162
  Merikapteeni says:

  No hei kaikille

  Ihan kammottavaa luettavaa em. juttu. Itse olen ollut pakoitettu nauttimaan ruoka-aineksia ihan ympäri maailmaa ja hullusti kävikin..Pahin ummetus iski Chennayssa kun tuore viinirypälepirtelö tuli heitettyä kurkkuun ja odottelin jännittyneenä että turistivatsasekavuuden on kyllä nyt pakko ottaa niskalenkki….No ei valitettavasti ottanut..Illallistin elämäni yhden parhaista illallisista maksimaalisen kammottavassa paikassa terveysviranomaisen (EU) mielestä…Ei tähän varmaan ikinä mitään tolkkua tule kun aina me suomalaiset ollaan vaan et jaa…no ku ne sanos..

 167. 161
  Jossain jos näen says:

  turpaan vedän. (Hevosenturpa)

 168. 160
  Vituuntunut Suomeen says:

  Niin sairaan typerää on Suomalainen toiminta, viranomaiset ovat jossain labrassa koeputkitettua kortsunjättettä. Mikä on pahinta mitä voi bakteerisesta lihasta saada? useimmiten ruokamyrkytys. Entä pullasta? pieni vatsakipu kenties ja nämäkin äärimmäisen harvinaisia. Mutta Suomessa on käytäntö, että hyvä tapetaan ja suuryrityksille jaetaan kaikki valta ja raha. Näille perkeleille jotka tuhoavat ruoka-aineiden vitamiinipitoisuudet, energia-arvot ja hyvät bakteerit. Tuloksena on sairas kansa. helvetin sairas ja tyytymätön kansa. Miksi kaikki ilo, kaikki hyvä, rento ja elämänmakuinen on tuhottava? miksi???

 169. 159
  Vituuntunut Suomeen says:

  Niin sairaan ty6perää on suomalainen toiminta, viranomaiset ovat jossain labrassa koe3putkitettuja kortisunjätteitä ja näiden sääntöjen laatijat niitä kortsun täyttäjiä. Mikä on pahinta mitä voi bakteerisesta lihasta saada, ryuokamyrkytys. Entä pullasta, pieni vatsakipu kenties ja nämäkin äärimmäisen harvinaisia. Mutta Suomessa on käytäntö että hyvä tapetaan ja suuryrityksille jaetaan kaikki valta ja raha. Näille perkeleen kätyreille jotka tuhoavat ruoka-aineiden vitamiinipitoisuudet, energia-arvot ja hyvät bakteerit. Tuloksena on sairas kansa. helvetin sairas ja tyyty6mätön kansa.

 170. 158
  Savolaenen says:

  No sillä lailla, terve järki puuttuu päättäjiltä täysin.

 171. 157
  Ilmankos! says:

  Ilmankos lähes kaikista kaupoista on valtavat lattianeliömäärät täytetty keppanalla!teollinen purkitettu viljatuote,jossa sitä tinkimaitoa ei ole!
  Anna mun kaikki kestää!

 172. 156
  Pirkkalan poika says:

  Ei jummi jammi, ei voi olla totta. Vieläkö tässä maassa piisaa byrokraatteja, jotka eivät ymmärrä perinmaailmasta mitään?

  Ollilan maalaiskauppa on ollut AINA Pirkkalan sydän, missä ihmiset tapaavat vaihtaa kuulumisia ihan niin kuin ennen vanhanajan maalaiskaupoissa tehtiin. Ollilan kauppa on ollut paikallaan monia vuosia, eikä sieltä ole tarttunut ihmisiin muuta kuin hyvä mieli.

  Sieltä on saanut tuoreita ”mummon” leipomia riäviä, pullia ja lämpimintä mm. jalkoihin sekä käsiin sekä paljon muuta. Siellä sellainen ilmapiiri joita harvoin kokee. Ihmiset juttelevat keskenään päivän kuulumiset, se on pirkkalan sosiaalinen keskus.

  Siis ihan vanhanajan maalaismeininkiä, minkä byrokraatit nujertavat pykäläviidakon armottomilla säännöillä.No nykyajan trendihän on isot jyllää ja pienet hiljennetään. Perinteiden vaaliminen tehdään mahdollisimman vaikeeksi, sekä tapetaan vanhanajan yrittäminen. Ei muuta säilöntäaineilla dumpattua saissee tilalle.

  Voi j*******a että pistää vihaks. Kiitos Ollilan maalaiskaupan emännälle niistä onnekkaista vuosista mitä olemme saaneet kanssanne viettää. Toivottavasti byrokraatit nukkuvat nyt yönsä hyvin kun ovat saaneet jälleen yhden perinteitä arvossapitävän yrittäjän nurin.

 173. 155
  Hyvästi puhdas ravinto says:

  Terveystarkastajan puheiden perusteella myös muut riskialttiit elintarvikkeet pitäisi ehdottomasti siirtää pullien mukana myytäviksi kaupan ulkopuolelta.
  Lihat, kalat ja maitotuotteet kaikki ulkoilmaan myyntiin!

  VOI HYVÄ LUOJA!!!

 174. 154
  eepee says:

  Onpa kumma, etten ole vielä kuollut! Olen koko ikäni juonut tinkimaitoa ja muitakin maatilan käsittelemättömiä tuotteita. 70 vuoden ikaan olen työni puolesta katsellut myös ravintoloiden keittiöitä ja olen havainnut, että mitä hienompi ravintola, sitä paskaisempi keittiö. Ihmettelin kerran yhdessä kebab-paikassa, miksi he yhtenään siivoavat, vaikka siistiä näytti olevan. Omistaja kertoi, että on pakko olla siisti, sillåä muuten terveystarkastaja sulkee paikan ja menee työpaikka.

 175. 153
  Sanonpahan vaan says:

  Tässä se ero on kun menee esim. Viroon siis Eestiin ihan miten vaan siellä on ihan mahtavat tarjonnat ruuan ja elintarvikkeiden puolella. Asukasluku n. 1,5 milj. mutta ohi ovat menneet kaikessa palvelussa sekä kun siellä syö ruokaa vatsa voi niin hyvin! Voi Luoja armahda tätä meidän Suomen kansaa, että meitä ei joka paikassa sorrettais…eihän ihmiset sitten muuta tee kuin juovat olutta ja viinaa kun kaikki muu hyvä kielletään. Voi Suomi, Suomi! Tsemppiä kauppiaalle.

 176. 152
  uuni says:

  Vaikka uunin lämpötila olisi yli 200 C, niin ei se tarkoita että pullan sisällä lämpötila nousisi paljoakaan yli 50 asteen. Eikä pinnaltakaan nouse yli 100 asteeseen. Väite
  kaikki taudinaiheuttajat häviävät on puppua.

 177. 151
  Juristi says:

  Kuten pullansyöjä totesi, pullaa olisi kyllä saanut myydä elintarviketilan ulkopuolella. Sehän ei pullaa tee yhtään terveellisemmäksi. Sama idioottimaisuus kai oli kananmunien osalta. Kun ne olivat leimaamattomia, niitä ei saanut myydä liikkeessä. Ne olivat sitten myynnissä eteisessä. Pirkkalasa näyttää olevan vallalla todellinen pykälänviilaus: järkeä ei käytetä, lopputoksella ei ole merkitystä kunhan kaikki vain on pykälien mukaan. Juristit yleensä osaavat tulkita säännöksiä, Pirkkalan terveystarkastajat eivät sitä näemmä osaa tai heidän esimiehensä ei siihen anna lupaa.

 178. 150
  ihmettelen vaan... says:

  Miten meillä on varaa varsinkin tällaisena talouden heikkenemisen aikana keskittää virkakoneisto tappamaan yrittäminen :o

 179. 149
  en tajuu says:

  Minulta meni vähän pointti ohi. Oliko ongelmana tosiaan se, että pullat oli tehty raakamaidosta vai se, että pullia pidettiin samassa tilassa raakamaidon kanssa, jolloin raakamaito voisi saastua pullissa olevista taudinaiheuttajista?

  Ensimmäisessä ei toki ole mitään järkeä. Jälkimmäinen taas on vähän hassua, jos kuitenkin samassa tilassa olisi edelleen saanut myydä muita tuotteita, vaikkeivät elintarvikkeita olekaan.

 180. 148
  Tarkastaja Vaara tonkikoon muualla says:

  Juurikin näin, kaikki hyvä katoaa suomesta. Vastaleivottu pullakin, joku katellinen toinen yrittäjä siis selkeästiasialla. Karvakädet pyörittää Kebeb-paikkoja ja takapihalla korjataan autoja samoilla käsissä. Melkoista hygieniaa pullan leipomiseen verratuna ….. Voi hyvää päivää tätä meininkiä. Tähä sen EU on siten meidän ajanut, hienoa! Isoveli valvoo ja sääntöjä sääntöjen päälle.

 181. 147
  Miettikää ny says:

  Kas näin tapetaan terve järki ja suomalainen yrittäjyys! Raivostuttavaa!

 182. 146
  Hevi67 says:

  Meidät halutaan myrkyttää yliprosessoidulla isot bisnekset takaavalla ravinnolla, jotta terveydenhoitobisnekselle olisi riittävästi rahanlastaajia… Terveydestä tai terveestä järjestä viis. Allergisia ja mahavaivaisia melkein kaikki. Tottahan kaikki luonnollisempi pitää kieltää, kun totuus pian tulisi ilmi. Rahahanojen kunnossapito on tänäpäivänä se kaikista tärkein asia.

 183. 145
  Pirkkalan Virkamiesten Mielivalta says:

  Pirkkalan virkamiehet taas näyttävät neuvottelutaitonsa. Varmasti tähän löytyy ratkaisu, jos näin halutaan. Pitäisikö hakea Kreikasta EU-lakien tulkitsija? Pikkusieluisten virkamiesten vaino yrittäjää kohtaan vaatisi jo tässä tapauksessa tutkinnan. Pakkolunastukset, elinkeinonharjoittamisen vaikeuttaminen jne. Toki näillekin Ollilan maille saadaan kaavoitettua betonibunkkereita. Pormestari, voisitko edes yrittää johtaa Pirkkalaa.

 184. 144
  VMP says:

  Mieti montako bakteeria on omassa kotipullassa ja hyvää on sekin. Syöty satojen vuosien ajan. Elämänankeuttajavirkamiehet jalkapuuhun ja sassiin!

 185. 143
  Nimetön says:

  Meitä aivopestään ajattelemaan että luonto on vaarallista – valvottu teollisuus turvallista. Näinhän tarkastajakin vastaa muka asiantuntijana. Kaiken takana on teollisuuden pyrkimys hallita ruoantuotantoa täysin. Lukuisat tutkimukset ovat osoittaneet mm. tinkkimaidon terveydelliset edut. Haitoista taas on hyvin vähän näyttöä. Käykää allekirjoittamassa Maatiaiset ry’n vetoomus viljelyskasvien monimuotoisuuden puolesta. Eu’ssa valmisteilla oleva siementen säätely on saman ilmiön jäävuorenhuippu! Missä on Maalaisjärki??

 186. 142
  Pullansyöjä says:

  ’– Varsinainen syy löytyy elintarvikelaista, jonka tarkoitus on tässä tapauksessa vähentää tinkimaidon riskejä. Terveystarkastajat valvovat, että lakia noudatetaan.’ Näin toteaa Pirkkalan kunnan ympäristöterveyspäällikkö, eläinlääketieteen tohtori, Outi Lepistö. Lepistön mukaan pullien aiheuttamat riskit poistuvat, jos pullat myydään kaupan pihalla. Tämä lepistö valittiin vuoden eläinlääkäriksi 2009. Ehdotan Lepistöä myös vuoden eläinlääkäriksi 2013.

 187. 141
  Apua! says:

  Nyt kyllä pelästyin oikein kunnolla. Olen käyttänyt itse ämpäriin (likainen?) käsin lehmästä lypsämääni maitoa samantien kahvimaitona. Vielä olen elossa, mutta terveystarkastajan mukaan minun pitäisi varmaankin olla vähintään teho-osastolla… Kauheata!

 188. 140
  Maalais- ja kaupunkilaisjärkeä kaivataan says:

  Voisiko tämän kunnan paikallislehti haastatella kunnanvaltuutettuja tämän asian tiimoilta? Onko tällaisella yritystoiminnan hankaloittamisella ja hiustenhalkomisella kunnanvaltuuston ja hallituksen jäsenten puolto ja tuki? ONKO?

  Hyvä paikallislehti: tehkää jotain auttaaksenne Suomea selviämään: kysykä poliitikkojen kanta tähän asiaan!! Ei ole liian myöhäistä oikaista virhemenettelyä, jos sellainen on tapahtunut. Ei ehkä tätä yrittäjää ja paikallisia ihmisiä enää auta, mutta tulevia yrittäjiä ehkä.

  Media: teillä on avaimet käsissänne nostaa tämä asia esiin tarpeeksi!

 189. 139
  Tieteilijäkin says:

  Tieteen yksi peruspiirteistä on ettei ole olemassa mitään yleispäteviä totuuksia. Toisaalta tilastoilla valehtelu on todella helppoa jollei jopa arkipäiväistä. Kun tähän vielä lisätään se että suuri osa tutkimuksista on tarkoitushakuista joko rahoittajan toivomuksesta tai muuten niin tieteeseen ja tilastoihin vetoaminen ei tee vaikutusta. Jos siinä omasta maidosta itsetehdyssä pullassa on jotain vaarallista niin se pitää pystyä osoittamaan jotenkin muuten. Esimerkiksi siten että pystyy näyttämään toteen että maalaistalojen ihmiset sairastuvat useammin kaikenlaisiin vaarallisiin bakteeritauteihin. Minä en kyllä usko että tällaista riippuvuussuhdetta on olemassa. Päinvastoin epäilen että tutkimus osoittaisi että oman tilan maitoa käyttävä väki ei ole yhtään sen sairaampaa kuin muutkaan.

 190. 138
  monen maan tietäjille says:

  Hänelle tiedoksi, joka julisti teollisen maidon olevan syy laktoosi-intoleranssiin, jotta et sitten vastaisuudessa tietämättäsi turhia mielipiteitä kirjoittele.
  Ihminen on ainoa nisäkäs, joka kykenee prosessoimaan omaa maitoaa täysi-ikäisyyden saavutettuaan.
  Tämä johtuu geenivirheestä.
  Laktoositoleranssi on siis geenivirhe ja laktoosi-intoleranssi se normaali elimistön tila.
  Mielipiteitä on monia, niitä vain ei pitäisi tosiasioina kirjoitella.

 191. 137
  Arthur Blair says:

  Suomen virkakunta on hölmöläisporukkaa. Piste.

 192. 136
  järki hoe elä vielä jätä!! says:

  Ikävää että taas yksi yrittäjä lopettaa…jossa varmasti on luomu ruokaa!!! Eipä tarvii ihmetellä jos on nykyisin lapsissa ja nuorissa mitä erilaisimpia allergioita…ja uskon että ne lisääntyy…katsokaa mitä lapsillenne syötätte..valmis ruuassa on paljon haitallisia lisäaineita…en suosi valmis ruokaa!!! En tarjoa edes vieraillenikaan…vielä käy niin että paskan tuotantoon hukumme kaikki…jos sallimme sen….!!!

 193. 135
  Nrs says:

  Ei tämä ole niin vaikeaa. Kunnan ja kaupungin viranomaishommiin päästään hyvin usein kun pidetään suhteet oikeisiin suuntiin kunnossa. S-Ryhmällä ja Keskolla on vankka miehitys maakuntien päättävissä elimissä joten tontit, kiinteistöt ja kilpailijoiden hävittäminen byrokratian keinoin hoidetaan kätevästi sisältäpäin ja syy vieritetään pikkuvirkamiesten niskoille. Rakennuskielto yhdelle ja halpa huoltoasematontti toiselle, kaupan tukku tarjoaa sitten ravut kunnan- tai kaupunginvaltuuston syyspäiville ja syyt niskoilleen ottanut virkamies voi hakea K-Raudasta mökkitarpeet Keskon piikkiin.

 194. 134
  vain yksi esimerkki says:

  Terveystarkastaja terrorismi on yksi erittäin iso ongelma. Eräs juuri uusiin tiloihin investoinut juustolakin laitti ovensa kiinni, kun edellisen terveystarkastajan hyväksymät tilaratkaisut eivät kelvanneetkaan uudelle. Ei kellään ole aikaa ja varaa sotia terveystarkastajien kanssa terveen järjen puolesta, vaan on vaan helpompi antaa periksi.

 195. 133
  Possu says:

  Tehkaa poliisille tutkintapyynto paatoksen tehneen ja sen tekemiseen osallistuneen saattamiseen vastuuseen tahallisesta tai tuottamuksellisesta virkavirheesta tai ainakin harkintavallan vaarinkaytosta. Pyytakaa korvausta henkilokohtaisesti paatoksen tehneelta ja siihen osalliselta vahingonkorvauslain perusteella, eli siis saamatta jaanyt myyntivoitto.

 196. 132
  Möö says:

  Tarkastuskertomukset ovat julkisia, niitä vain täytyy osata pyytää. Eli ne kyllä saa valvojilta muutkin kuin vain yrittäjä.

 197. 131
  JASSO says:

  (mutta kaiken taustalla on tieteellinen tutkimus ja tilastot.)

  varmaan lähikauppiaalla on varaa tilata näitä tilastoja ja tutkimuksia.. voehan isojen yritysten muaailma

 198. 130
  tietäjä says:

  Hiirilavantautiepidemia vuonna 1965 vs eräs maatila

 199. 129
  Medborgare says:

  ”Teollinen” ravinto on huomattavasti vaarallisempaa kuin lähiruoka.

  Yksi esimerkki tästä on homogenisoitu maito joka aiheuttaa ns. laktoosi-intoleranssia.

  Kaikki teollisesti tuotettu ”ravinto” täytyisi välittömästi kieltää.

  Seurauksena olisi välitön sairaanhoitokulujen raju aleneminen jolla maksettaisiin reilusti pientutannosta mahdollsesti aiheutuvat lisäkustannukset.

  Mutta eihän tässä ”maailman vähiten korruptoituneessa” maassa tällainen käy. Viranomaiset ovat täysin korruptoituneita ja vielä tyhmiä kun lahjonnaksi riittää uutama lounas ja ravintolailallinen.
  Muualla sentään ymmärtvät ottaa kunnon maksun.

 200. 128
  Pahkasikaosastoa taas says:

  ”Mm. paikallinen kalastaja ei saanut tuoda muikkua suoraan järvestä kauppaan, koska hänellä ei ollut kotonaan asianmukaisia säilytys- ja käsittelytiloja”
  Tuo se selittänee ettei oikein muikkua välillä löydy vaikka parissa kaupassa kävisi.

  Mitenhän kaikki kebabvartaat sun muut saa rauhassa yhä kierrellä, ei ole iltasaikaan paikkaa jossa esim. muikkukeittoa taikka mustaa makkaraa saisi niin on käytävä semmosissa ulkomaanruokaa tarjoavissa jotka ei vaan omaan makuun ole. Onko lie nuoremmat muikkukeittoa koskaan saaneetkaan kun niissä käyvät useatkin.

 201. 127
  ukko ilman kuulokojetta says:

  Haloo, kumpiko se on terveellisempää ihmiselle yli 200 asteisessa uunissa paistettu pulla, johon on käytetty raakamaistoa vai se kaupan kääretorttu, jossa on 14 lisäainetta ja säilyy muuttumattomana huoneen lämmössä vaikka 5 vuotta. Kyllä nyt taitaa järki jätättää terveystarkastajalla ja pahasti.

 202. 126
  Pullapallo says:

  Taas ajettiin alas yksi yrittäjä. Olisi varmaan pitänyt Ollilan tilan myydä itsensä Kiinaan tai jonnekin muualle ulkomaille, niin olisi viranomaiset olleet tyytyväisiä. :(

  Surettaa tuon maalaiskaupan pitäjän puolesta, kun ihana liikeidea lytättiin näin!

 203. 125
  Viranomainen says:

  Taisi nyt viranomainen ylittää valtuutensa ja pahasti. Elintarvikelaki ei kiellä syömästä pästöroimattomasta maidosta tehtyjä tuotteita. Toki kaikkeen liittyy riski, vähän väliä vedetää markkinoilta takaisinvetona pästöroituja maitotuotteita, koska kontaminoituneet jollain mikrobilla ja toisekseen elintarviketeollisuuskiinteistöissä saatetaan käytetään sellaisia myrkkyjä ”desinfiointiaineita”, jotka kasvattavat mikrobien ristiresistensiyttä ja muuttavat entistä patogeenisemmäksi mikrobikantoja eli niihin ei enää tehoa antibiootit, muodostuu niin sanottuja superbakteereja. Toisekseen elämässä ei ole mikrobivapaata aluetta missään. Elijntarviketurvallisuutta siis parhaillaan.

 204. 124
  maitola says:

  maitohan on käsitelty kun se käy uunissa.

  nämä ”muut taudinaiheuttajat” kiinnostavat kyllä koska ne olisivat maidossa vielä kaupassakin.

 205. 123
  Mummu says:

  Koittakaa nyt terkastajat mennä katselemaan noita kaupan hyllyjä, ei ole kerta eikä toinen kun myydään vanhaa tavaraa kun ei ole katsottu että päiväykset ovat menneet umpeen. ostin tässä kerrankin pakatun valmisruan joka oli jo homeessa vaikka päiväys oli samana päivänä, nyt tuntuu olevat aika jolloin kaupoissa hajoo ilmastoinnit ja kaupat saa myydä tavaraa siis elintarvikkeita jotka muhivat siellä yli 30 asteen lämmössä.
  Onkohan Ollilan kyläkaupassa asiat ihan noin huonosti EPÄILEN !!!!!!!!!

 206. 122
  Pullaa Kansalle says:

  Voi HesusMaria ja muut pyhimykset. Nti/Rva Terveystarkastaja voisi mennä vessaan ja katsella peiliin ja siinä ohella miettiä, kuinka omat esivanhemmat ovat koskaan eläneet sukukypsiksi asti bakteeriensa keskellä.
  En ymmärrä tätä toimintaa Suomessa. Jos asia on hankala, niin siitä voi pienellä vaivalla tehdä täysin mahdottoman.
  Nykyisellään Suomessa on tuon nk. arkijärjen käyttö sopimatonta. Kohtisillään varmaan tulee EU-määräys, että sen käytön harkitseminen on moraalisesti tuomittavaa ja jos arkijärkeä vallan erehtuu käyttämään, on se kriminalisoitu.
  Kolme Eläköön! -huutoa tiukalle EU-lainsäädännön tulkitsemiselle!

 207. 121
  Onko näin?? says:

  ”Suomi tekee sairaaksi!
  18.7.2013 11:47

  Taustalla on kuulemma Pirkkalan kunnan halu lunastaa Ollilan maat ja kaavoittaa ne asuntotonteiksi jota yrittäjä vastustaa. No tälleen kivasti estetään elinkeinon harjoittaminen ja nussitaan pilkkua joka asiassa kunnes Ollila luovuttaa. Tässä on tutkivalle journalismille hyvä paikka kaivaa juttua hieman syvemmältä.”

  Tässä olisi hyvä ja opettavainen tarina kertoa!

 208. 120
  Kissa pöydälle says:

  Tähän tarvitaan (alkuun) joku pätevä toimittaja paljastamaan Suomen elintarviketeollisuuden tapa maksimoida isojen yritysten voitot.

  Kyse ei ole mistään elintarvikeviranomaisten typeryydestä vaan ihan järjestelmällisestä markkinoiden valtaustoiminnasta, joka muualla maailmassa hoidettaisiin lahjonnalla tms. korruptiolla. Suomessa on käytössä tässäkin, ”maan tapa”.

 209. 119
  Että näin says:

  Lisää tätä kyykytystä ja turhia, arkielämää mutkistavia sääntöjä.

  Pirkkalan kunnan ympäristöterveyspäällikkö Outi Lepistö?

  ”Tämä voi tuntua kuluttajasta ja yrittäjästä epätasa-arvoiselta, mutta kaiken taustalla on tieteellinen tutkimus ja tilastot. Turhaan ei rajoiteta.”

 210. 118
  Nimetön says:

  ”Kysymys on korruptiosta
  Suomessa elintarvikekauppaa hallitsevat S- ja K-kauppojen duopoli, kun ne yhdessä sopivat hinnat, on kyseessä monopoli. Ne eivät voi sallia sitä, että ihmiset alkaisivat tehdä ruokaa ja myydä sitä heidän ketjujensa ulkopuolella.”

  JUURI NÄIN SE MENEE!

 211. 117
  lainaus toisesta kirjoituksesta, pöyristynyt! says:

  Suomi tekee sairaaksi!
  18.7.2013 11:47

  ”!Taustalla on kuulemma Pirkkalan kunnan halu lunastaa Ollilan maat ja kaavoittaa ne asuntotonteiksi jota yrittäjä vastustaa. No tälleen kivasti estetään elinkeinon harjoittaminen ja nussitaan pilkkua joka asiassa kunnes Ollila luovuttaa. Tässä on tutkivalle journalismille hyvä paikka kaivaa juttua hieman syvemmältä.”

  Kuka tutkiva journalisti tämän tekee?

 212. 116
  esa oulusta says:

  Taustalla on ” CODEX ALIMENTARIUS ” , joka käytännössä pyrkii lopettamaan kaiken käsittelemättömän tai raakaruoan myynnin.Tarkoituksena on , että kaikki myytävä ruoka on teollisesti valmistettu, pakattu ja valvotusti toimitettu kaupaan asiakkaille ostettavaksi. Sama koskee myös omatoimista yrttikauppaa. Takana on suurteollisuus, joka on jo huomannut ihmisten älynneen teollisen ruoan haittavaikutukset. Netistä löytyy lisätietoa codex alimentariuksesta. Lukekaa ja protestoikaa!!

 213. 115
  Pyrokaatti says:

  Virkamiehen pitää tehdä selvää jälkeä, muuten saa potkut! Kun vähennetään, vähennetään turhia virkamiehiä ja niitä ovat sellaset, jotka eivät ole saaneet mitään aikaiseksi. Siis näkyvä jälki aina välillä, niin lopun ajan saa palata vaikka pasianssia. Hiljaiset puurtajat ja oman järjen käyttäjät esimiehet potkivat pois.

 214. 114
  Pääkaupunkiseudun terveiset Lepistölle & Pirkkalan kunnan nuuskijoille says:

  Nyt Outi Lepistö ja koko Pirkkalan kunnan touhut on sitten naurunalaisina myös pääkaupunkiseudulla. Naurettavinta mitä voi olla tarttua pienyrittäjän pullien myyntiin. Nuuskikoon Lepistö sakkeineen vain lantakasoja ja jättäköön rauhaan pienyrittäjien makeat ja niin ihanat pullat.

  Häpeä Lepistö, häpeä koko Pirkkalan ympäristönterveydenhoito yksikkö! Häpeä Pirkkala kun yrittäjiäsi et puolusta!

 215. 113
  Huonosti pullat uunissa says:

  Agronomi Ollilalla on akateeminen, luonnontieteellinen koulutus, mutta se ei auta; tulee keskiasteen oppilaitoksen suorittanut terveystarkastaja ja kertoo, että pullasi saattaa olla terveydelle vaarallinen.

 216. 112
  Maailmanlopun meininki says:

  http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/valmistus+ja+myynti/pakkausmerkinnat+/lahiruoka/
  Näin. Lukaskaapa. Ja miettikää niitettiinkö, mitä kylvettiin.

 217. 111
  Pienen virkamiehen mielivaltaa says:

  Uudet OIVA hymiöt ovat saaneet paskapoliisit uuteen tulemiseen, kun saavat käyttää mielivaltaa maalaisjärjen asemasta ja todella hakemalla haetaan siivouskomerosta jotain huomautettavaa jotta saavat hymyssä suin ravintolan ulko oveen liimata ruttunaaman.

 218. 110
  Pullanleipoja says:

  En ole ikinä kuullut, että joku olisi sairastunut tinkimaitoon tehdyistä pullista. Korkeintaan tullut ähky liiasta pullansyönnistä, mutta se tuskin on tinkimaidon syytä.

 219. 109
  Pedantti says:

  Jos käsittelemätöntä tilamaitoa tai siitä valmistettuja tuotteita ei saa myydä tai syödä elintarviketilaksi luokitellulla alueella, ei pitäisi mitään maitovalmisteita saada myydä tai syödä elintarviketilaksi luokitellulla alueella. Pastöroitu ja homogenisoitu meijerimaito on nimittäin käsittelemättömästä maidosta valmistettu tuote.

 220. 108
  Olemmeko samassa EU:ssa? says:

  Palasimme eilen Saksan-matkalta. Patikoimme kauniin Königsee-järven eteläpuolella olevan Oberseen ympäristössä. Pysähdyimme ostamaan välipalaa järven rannassa olevalta kesänaveltalta. Lehmät olivat laitumella navettaa ympäröivillä niityillä. Lehmät lypsettiin navetassa, jonka yhteydessä oli karjakeittiö, juuston valmistushuone ja takahuone. Rakennus oli kokonaan puurakenteinen. Navetan edellä oli pieni lantakasa ja kärpäsiä lenteli hiukan navetan ympärillä. Todella idyllinen, siisti ja mukava paikka. Ja suosittu: Kansainvälinen ja runsas asiakaskunta jonotti näitä herkkuja. Suosittelen!

  Navetan päädyssä juutonvalmistushuoneen ovi oli auki ja oviaukossa kapea myyntihylly. Houoneen nurkassa oli takka, jossa kiilteli kuparoitu juustokattila! Isäntä myi ovelta olutta, täysmaitoa tuopeissa (taatusti pastöroimatonta), omenamehua ja voileipiä. Voileivät tehtiin takahuoneessa kotitekoiselle leivälle ja varmasti omasta juustosta. Ilmakuivattu kinkku oli ostettua.

  Myyntioven vieressä eläkeiässä oleva vanhaisäntä tiskasi tuopit pienessä tiskialtaassa. Takahuoneessa isoäiti teki voileipiä noin 12-vuotiaan tytön kanssa. Voileivät myytiin höylätyillä ja pinnoittamattomilla laudanpaloilla, jotka myös tiskattiin tai pyyhittin. Tuopit ja laudat palautettiin myyntipöydän yli suoraan isoisälle tiskiin.

  Naureskelimme puolison kanssa, mitä mahtaisi suomalainen terveystarkastaja sanoa, jos näkisi paikan. Myynti loppuisi varmasti heti! Otinkin aika monta valokuvaa paikasta, valitettavasti niitä ei voi liittää tähän.

  EU-säädökset eivät varmasti kiellä itsetehtyjen pullien myyntiä. Mutta suomalainen lainsäädäntö ja sen pilkuntarkka tulkinta voivat varmaan kieltää! On erittäin surullista ja erittäin raivostuttavaa, että maassamme elintarviturvallisuuskysymykset on jätetty pelkästään niin sanottujen asiantuntijoiden – MMM:n ja Eviran eläinlääkäreiden – päätettäväksi. Tilanne on johtanut siiten, että eläinlääkärit miettivät kaikki mahdolliset riskit ja pyrkivät estämään ne sitten pikkutarkoin määräyksin. Kehitä siinä siten paikallista tuotantoa! Poliittinen ohjaus puuttuu kokonaan.

  Alkäämme syyttäkö EU:ta tilanteesta, vaan suomalaisia virkamiehiä ja poliitikoita, jotka ovat ajaneet tilanteen tällaiseksi. Jokainen voi etsiä netistä maa- ja metsätalousministerin ja Eviran pääjohtajan yhteystiedot ja lähettää heille viestiä sähköpostitse, perinteisellä postilla ja tietenkin puhelimmella. Josko meitä olisi vaikka 1000 aktiivista, niin johan tulisi kansalaispalautetta. Näin taitaa demokratia toimia monissa maissa!

 221. 107
  Directiivi says:

  Eu direktiivi on vain suositus ei laki. Menkää kattoo muualle Eurooppaan miten siellä direktiiveillä pyyhitään takapuolta.

 222. 106
  Hepe says:

  Menee ihan hulluksi tämmönen säätäminen. Juuri tällaista kaupankäyntiä moni kaipaa. Suomesta on tullut byrokraattien hiekkalaatikko!

 223. 105
  Ritva Kotkasta says:

  Tässä maassa on nykyään sellainen meininki että kaikki yrittäminen tehdään niin vaikeaksi jos ei mahdottomaksi. Tätä ei voi ymmärtää, Mistähän löytyy ne maksajat kun kohta kaikki elää sossun luukun rahoilla. Outoa meininkiä!Keskieuroopassa elää perheet bed and breakfast periaatteella, täällä jos yrittäisi olisi niin monta tarkastajaa ettei huoneeseen mahtuisi!Asiakkaita kyllä olisi näin Itä-rajalla kun asutaan!

 224. 104
  Outi Lepistölle potkut! says:

  Olis yksi turha byrokraatti vähemmän.

 225. 103
  Yrittäjä kanssa says:

  Asia jäi kyllä vaivaamaan ja lueskelin parikin tuntia elintarvikelakia ja asetusta elintarvikehuoneistojen elintarvikehygieniasta, enkä löytänyt mitään sellaista pykälää, mikä estäisi tilamaidosta tehtyjen leivonnaisten myynnin samassa liiketilassa muiden elintarvikkeiden kanssa. Jutun perusteella kuitenkin jäin ymmärrykseen, että pullia saa myydä, kunhan ei myy niitä liiketilassa, joten tuo myyntipaikka on oltava se ongelma.

  Olisi kyllä ihan vaikka esimerkin vuoksi kiva saada toimittajan tekemä juttu tästä päätöksestä, jossa kyseinen tarkastusviranomainen yksityiskohtaisesti kertoisi tuon päätöksen perustelut niihin liittyvinen lakipykälineen.

 226. 102
  Viranomainen says:

  Terveydensuojelun valvontatehtäviä hoitavalla kunnallisella viranhaltijalla on oltava soveltuva korkeakoulu-, ammattikorkeakoulu- tai teknillinen opistotason tutkinto.

 227. 101
  Lomalle Pirkkalaan says:

  Voi nyt meni lomasta suuri ilonaihe, jos Ollilan maalaiskauppa lopettaa. On ollut ihana käydä siellä pyörämatkalla Reipin saunalle, ostaa niitä ihania pullia, munia, lahjatavaroita ja jutella parin kahviajuovan tutun kanssa pari sanaa, siitä tuli niin hyvä mieli ja sydäntä lämmitti se, että tällainen paratiisi vielä on olemassa. Ihan kamalaa, jos kauppa lopetetaan.Toivottavasti ehdin vielä käymään siellä elokuussa ja viedä ulkomaalaisia sukulaisiakin sinne kahville. Koska lopetetaan Reipin sauna, että kaikki ihanat paikat on pois…

 228. 100
  Kiiiitoooos says:

  Ja isot toimijat kiittävät, Suomen ennestään voimakas monopolitouhu lisääntyy ja hinnat nousevat.

 229. 99
  Turvallisuus ennen järkeä? says:

  Elintarvikeviranomaisilla on liian vähän oikeita töitä, ja siksi heidän mielestään kaikki ruoka pitäisi aina ensin vähintään sädettää, ettei siinä vain ole mikrobin mikrobia enää hengissä. Se on ihan sama mitä muuta haittaa se ruoka voi aiheuttaa pitkällä aikavälillä, koska se on liian kliinistä, kunhan siinä ei ole pientäkään välittömän myrkytyksen riskiä (alkoholin myynti ja käyttö on silti edelleen sallittua).

  Tuoretta kasvisruokaakin mustamaalataan jatkuvasti elintarviketeollisuuden ja eviran toimesta, kun se aiheuttaa kuulemma eniten ruokamyrkytys tapauksia. No niin aiheuttaa kun ei nykyajan uusavuttomiksi koulitut ihmiset osaa enää käsitellä tuoreita elintarvikkeita hygieenisesti, koska valmisruoat ja muut tyhjiöpakatut, kypsät tuotteet ovat niin kliinisiä, ja ne nautitaan suoraan pakkauksesta ja ehkä ensin tyrkätään siinä mikroon. Toisaalta kuka hullu nyt jostain seisovasta (salaatti)pöydästä ylipäätään edes uskaltaa mitään syödä? Miettikääs vähän miten paljon ne kerää pöpöjä päivän mittaan!

  Ei ihmissuku olisi selvinnyt näin kauaa hengissä, jos ruoan olisi pitänyt aina olla 100%:sti mikrobivapaata.

  Äly hoi!

 230. 98
  Järjetön Suomi says:

  Selittäkääpä miten muualla Euroopassa voi ostaa kylänraitilta ihan mitä tahansa TUORETTA elintarviketta, maidosta muniin ja pullaan? Nämä suomalaiset elintarvikeviranomaiset voisi lähettää vaikkapa Ranskaan pyörimään kylille. Veikkaan että siellä saisi hangon persuksiinsa aika rivakkaan tahtiin kun mennään lehtiön kanssa kyselemään että ette muuten myy noita pullia kun teette niitä aidosta maidosta.

  Miksi kansalaisilta viedään vapaus valita? Jos minä haluan juoda tinkimaitoa tiedostaen EVIRAn mukaiset järjettömät riskit niin enkö minä nyt hemmetti saa tehdä niin? Silläkin uhalla että nyt jonkun pöpön saan.

 231. 97
  syököön tarkastaja lisäaineilla kyllästetyn ruokansa, ja heittäköön aivot narikkaan :D says:

  Kuinkahan olen edes elossa, kun söin koko lapsuuteni maatilalla luomuruokaa. Ei ollut käsiteltyä, pilkottua eikä säilöntäaineilla kyllästettyä ruokaa. Suoraan pellolta ja navetasta tuli ravinto :D Tarkastaja olisi uitettu ja vedetty kölin alta muutaman kerran moisista kommenteista. Idioottien luvattu maa, joka on säännöillä kyllästetty. No ei ihme, kun syödään jalostettua p..kaa – ei voi odottaa, että pää toimii :D tarkastajilla eikä sääntönikkareilla.

 232. 96
  Jam81 says:

  Niin naurettavaa paskaa nää nykyajan määräykset.
  Mut ainahan työn voi siirtää muualle kiinaan tai lahden toiselle puolelle niin sehän on se parempi vaihtoehto !!
  Perseestä koko suomen holhous !!!!!!!!

 233. 95
  Viranomainen says:

  Muistakaa, että terveystarkastajat ovat lainvalvojia, eivät lainsäätäjiä. Se mitä lakeihin, asetuksiin ja direktiiveihin on kirjoitettu, on terveystarkastajan myös tarkastettava ja valvottava jokaisen yrityksen osalta. Lainsäädäntöä on myös kaikkien noudatettava. Jos joku laki, asetus tai direktiivi tuntuu huonolta, niin valitukset voi jättää kansanedustajille, ministereille ja EU-parlamentaarikoille, ei terveystarkastajille, koska eduskunta ja EU päättävät lainsäädännöstä. Lainsäädäntö on joskus kirjoitettu niin epäselvästi, että sen tulkinnassa voi olla vaikeuksia jopa virkamiehillä. Tämän takia olisi tärkeää, että lainsäädäntö kirjoitettaisiin pikkutarkasti, jotta tulkinnasta ei syntyisi epäselvyyksiä.

 234. 94
  Vempereen Tasi says:

  Varmaankin terveysviranomaisen ainoa ammattipätevyyden kriteeri on se että isi/äiti/pappa/mummo/isoiso… oli myöskin samoissa hommissa?

 235. 93
  Ajattelen, siis elän says:

  Mietin vaan, että oliskohan meitä suomalaisia yhtään olemassa jos ei tinkimaidosta tehdyt pullat olisi lähtökohtaisesti hyviä?
  Mietitäänpäs hetki mitä meidän isoisät, isoisoisät (ja äidit tietty) ovat aikanaan syöneet.

  Äly hoi älä jätä.

 236. 92
  Kysymys on korruptiosta says:

  Suomessa elintarvikekauppaa hallitsevat S- ja K-kauppojen duopoli, kun ne yhdessä sopivat hinnat, on kyseessä monopoli. Ne eivät voi sallia sitä, että ihmiset alkaisivat tehdä ruokaa ja myydä sitä heidän ketjujensa ulkopuolella.

 237. 91
  jahass says:

  joo, lähetetään terveystarkastaja 1800-luvulle niin johan kansa kuolee nälkään kun kaikki on niin tappavan myrkyllistä/riskialtista mitä vaan kuhan mitään ei saa tehdä/syödä.
  Ja kyllä, haiskahtaa juurikin siltä että kesko ja s-ryhmän tilanne kohenee ja hinnat nousevat.
  Suomi on menossa alamäkeen ja lujaa tällähetkellä.

 238. 90
  saisko vastauksia says:

  Haluan selvyyden siihen, mitä ovat ne tinkimaidon muut haitalliset ainesosat, jotka eivät kuole paiston aikana JA jotka voivat levitä muihin elintarvikkeisiin?
  Toimittajakin olisi voinut tämän kysymyksen esittää.

 239. 89
  Lähiruokaa! says:

  Aikoinaan ajattelin, että olisi kiva tarjota asiakkaille myös lähiruokaa pakastetun tukkutavaran lisäksi.

  Että ostaisin kananmunat lähikanalasta.
  Että tarjoaisin naapurin perunoita.
  Että tarjoaisin maitoa tilatankista.
  Että tarjoaisin ternimaidosta tehtyä uunijuustoa.

  Mutta sitten terveystarkastaja sanoi, Että Se Ei Nyt Vaan Käy.

  Munat ovat leimaamattomia, koska kanalalla ei ole leimauskonetta. Aivan samat munat kyllä lähtevät leimattavaksi, eikä niissä ole koskaan ollut huomauttamista.

  Perunoita ei tietenkään voi tarjota, sillä pitää olla erillinen kuorimishuone, sillä ilmeisesti multa on supermyrkyistä pahimpia.

  Sama tilanne on tilatankin tuoreen maidon kanssa. Samoin ternimaitohan se vasta kamalin tuote onkin!

  Nyt siis ostan päiviä vanhempia kananmunia. Perunapakasteita Belgiasta, sekä puoli Suomea päivätolkulla kiertänyttä maidon kaltaista tuotetta kaupasta.

 240. 88
  Säälipisteiden hakua says:

  Jos asia on näin kuten tilan emäntä on lehtijutussa kertonut, voi hän varmasti näyttää saamansa tarkastuskertomukset julkisesti. Lehtijutulla on hyvä kalastella säälipisteitä ja laittaa syy viranomaisten niskaan, vaikka todellisuudessa asia ei välttämättä ole niin mennyt kuin on annettu ymmärtää. Eli varmistakaapa ensin faktat ennen kuin lynkkaatte mm. koko elintarvikevalvonnan.

 241. 87
  Ulkomailla on kivempaa says:

  Älä täti nyt kauppaa laita pakettiin.

  Teet niitä pullia siitä raakamaidosta ja valehtelet sille terveystarkastajalle päin naamaa kun se tulee käymään. Sanot että tottakai pullissa on Valion (TM) maitoa. Asiakkaille sanot sitten että niissä on raakamaitoa. Jos jotenkin onnistut jäämään kiinni ja tulee sakkoa niin sitten tulee sakkoa, ei se nyt niin paha asia ole. :)

 242. 86
  Pertti Ström says:

  Mikä näitä suomalaisia viranomaisia riivaa? Typeryys, typeryys, typeryys!

 243. 85
  Järki käteen ja osaamattomat terveystarkastajat pois alalta. says:

  Nyt on kyllä tehtävä selvitys asialle ja jos vastaavaa toimintaa muuallakin, niin terveystarkastajalle potkut samantien. Voisivat tarkistaa onko muitakin vatipäitä töissä alalla samalla, koska tuollainen järjetön diktaattorimainen asennehan on vaarallisempaa suomalaisten terveydelle kuin vastalypsetty lämmin maito suoraan navetasta. Tietoa ja järkeä pitäisi olla päässä sen verran, että ymmärtää edes perusteet asioista millä perusteella tekee raporttejaan.

 244. 84
  Gourmet says:

  On se ihme että tuore on vaarallisempaa kuin synteettisillä ja jopa mineraaliöljypohjaisilla tuotteilla kyllästetty vastaava tuote. Eikö ihmiskunnan pitäisi olla jo kuollut, jos kaikki tuo hygieniavouhotus pitäisi paikkansa?
  No, kuten tuolla aikaisemminkin on jo todettu, niin kyse tässä pullapelleilyssä ei ole varmaankaan pelkästään hygieniasta ja kansalaisten terveydestä huolehtimisesta. Ollilan maat kiinnostavat ja luulen tämän olevan yksi steppi pidempää prosessia. Ravintohygienia on keppihevonen ja terveystarkastajat juoksupoikia/tyttöjä.

 245. 83
  Sääntöjen noudattajia says:

  Olen samaa mieltä kuin nimim. ”Lisää sääntöjä, pyydän” Suomessa me noudatetaan kaikkia sääntöjä todella tarkkaan ja sen vuoksi pitäisikin aina harkita minkälaisia lakeja ja ohjeistuksia tehdään asioille kun ei osata ajatella asiaa maalaisjärjellisesti. Tämä esimerkki on siitä hyvä. Kyläkauppa toiminta tuonut kokoontumispaikan, sosiaalisuutta, vireyttä. Tällaista pitää tukea eikä haitata toimintaa. Tämä on kestävää kehitystä jos sellaisen annettaisiin olla. Itse käytän, suosin lähellä tuotettua ja paikallista.

 246. 82
  Kasperi says:

  Yrittämisessä ja pullan kaupustelussa mitään sanottavaa, mutta viranomaisten mielivaltamonopoli vie raivohulluuden partaalle. Niin yrittäjät, kuin asiakkaatkin.

  TÄSSÄ ON NYT
  KANSALAISTOTTELEMATTOMUUDEN PAIKKA
  => pulla vaikka ”tiskin alta”

 247. 81
  samark says:

  Samaan aikaan uutisoidaan, että Turun China Market on saanut 150 huomautusta kaupungin terveystarkastajalta mm. vuosia vanhojen elintarvikkeiden myynnistä, mutta edes uhkasakkoja ei ole toimeenpantu. Säännöt eivät ole samat kaikille.

 248. 80
  Ollilan emännälle says:

  Kiitos palvelusta ja ystävällisyydestäsi. Hyvä, että jaksoit näinkin kauan. Ymmärrän kyllä turhautumisen kunnan ja valtion ”holhoamiseen”. Kaipaamaan jään, niin kuin moni muukin.

 249. 79
  Just joo says:

  Mistä on lehdissä viimeaikoina kerrottu, pikku putiikkien vai suurien ketjujen myynistä vedetyistä tuotteista kaikenmaailman pöpöjen takia ?!?

  Kas kun ei kilpailuvirastokin puutu näihin yksityisyrittäjien hintojen polkemiseen ja suurien markettien kaupankäynnin haittaamiseen…

 250. 78
  Yrittäjä kanssa says:

  Tuolla aiemmin kommentoineelle ”Ei vika aina tarkastajassa”-nimimerkille pitää todeta, että ongelmahan on näissä virkavastuu asioissa juuri se, että mennään piiloon lain ja lainsäätäjän taakse, vaikkei siihen ole mitään perusteita. Ei voida väittää, että laissa on vika tai että laki velvoittaa, jos ei sellaista lakia edes ole.

  Virkavastuu taas on aivan naurettava nimike, koska on virkamies joutunut ihan oikeasti vastaamaan teoistaan. Jos yrittäjä menee konkurssiin virheellisesti tehdyn päätöksen vuoksi, niin sitä vaan pahoitellaan ja juttu on siinä. Korkeintaan kärsinyt saa jotain almuja valtiolta. Koskaan ei ole virkamies joutunut omasta pussistaan maksamaan korvauksia, korkeintaan saanut pienet naurettavat sakot ja sama meno jatkuu.

 251. 77
  Kurrin kittaaja says:

  Kerrottaktoot että kaupassa myytävät maidot vain muistuttavat maitoa. Esimerkiksi 1% maito on alun perin lähes kirkasta, mutta se joudutaan värjäämään maidon väriseksi. JOtta sillai, kiinassa värihän tehdään melamiinilla.

 252. 76
  Tutkimukset ja tilastot says:

  Tällä hetkellä Moron tekemän tutkimuksen mukaan 92 % vastaajista on sitä mieltä ettei terveysriskiä ole. Aina on hyvä vedota tutkimuksiin ja tilastoihin, varsinkin kun niitä ei spesifioida tarkemmin.

 253. 75
  Terveystarkastajan ja ympäristöpäällikön hämmentävä tulkinta riskiperusteisesta arvioinnista says:

  Olen hämmästynyt Outi Lepistön (ja terveystarkastajan) tulkinnasta liittyen tinkimaidon riskien laajentamiseen koskemaan siitä valmistettuja leivonnaisia. Tinkimaitoon liittyvien – lähinnä mahdollinen saastuminen Ehec tai Listeria-bakteereilla – riskien takia tinkimaidon tilakohtainen myyntimäärä rajattiin 2500 l/a. Tässä tinkimaitoon liittyvä riskitarkastelu on laajennettu koskemaan tinkimaidosta valmistettua leivonnaista. Pullan kypsennyksen yhteydessä tuotteen lämpötila on riittävän ajan yli +60 asteen, jolloin useimmet mikrobit tuhoutuvat, kuten Lepistökin toteaa. Terveystarkastajalla on varmasti ollut mahdollista saada maidon meijerissä tapahtuvan laatuseurannan tulokset käyttöönsä. Mikäli tulokset ovat olleet hyvät ja tuottaja pystyy osoittamaan, että maidon kylmäketju on tilalla hallussa, niin riskiarvioinnin periaatteita noudattaen lupa myydä leivonnaisia olisi täysin perusteltavissa. Riskinarvioinnin näkökulmasta riski on hyvin pieni. Jos edellä olevat perusteet toteutuvat, kyse on terveystarkastajan ylireagoinnista. Tuottaja toki on oikeassa siinä, että terveystarkastajan tulkintoja kyseenalaistettaessa yhteistyö pääsääntöisesti vaikeutuu tulevaisuudessa…

 254. 74
  japi says:

  twollisesti valmistetut pöperöt ne vasta onkin vaarallisia!

 255. 73
  Kurrin kittaaja says:

  ”Nimetön 18.7.2013 11:42
  Viimevuotiset lasten raakamaito EHEC-tapaukset …”

  Juuri näin, me kakarat juotiin raakamaitoa, joskus erehdyttiin pussista ottamaan maitoa. Kukaan ei kuollut tuohon ”raakamaitoon” vaikka koko populaatio sitä joi. Ainoa mikä hieman häirisi kesäisin oli aamumaidon apilanmaku kun lehmät olivat edellispäivän herkutellut laitumella.

 256. 72
  Nina says:

  Täysin käsittämätöntä! Tässä saa taas pari työntekijää kenkää ja työttömyystilastot kaunistuu. Hävettää olla suomalainen, tämä on idioottien maa.

 257. 71
  Ihmettelijä says:

  Heh, miten tarkistuspöytäkirjaan voi vaatia korjausta ”ennen kuin se on kirjoitettu”? Ajatuksenlukijako sen pienyrittäjän pitäisi olla?

 258. 70
  Realismia says:

  Kun arvosteliat nostavat esiin näitä raakamaidon aiheutuneita sairastumisista niin kyllä teollisesti tuotettu ruokakin on aiheuttanut myrkytyksiä. Eikä niistä voida sanoa että mitä ne sisältävät eikö hevosenliha kohukin kerro asiasta, samaan aikaan niihin pumpataan erillaisia väriaineita sekä myrkkyjä joilla ne saadaan säilymään. Ja tämä lihakohu oli lievä koska siinä oli kyse vain sisällöstä eikä bakteereista/taudin aiheuttajista. Mutta olisi syytä tehdä laaja tutkimus kumpi on terveelisempää (vähemmän bakteereita). Vai eikö ennalta ehkäisy koske teollista ruokaa?

  Toisaalta isot toimijat vastustaa tätä koska nämä pienet yrittäjät syövät heidän kakkuaan. Kilpailua ei hyväksytä kaupanalalla, eikä ruuan tuotannossa. Tämä on helppo päätellä kun seuraa päättäjiä, virkamiehiä, lakeja.
  Kaupanalla on sovittu paikat jo kahdelle suurelle jotka päättävät mihin kilpailijat saavat kauppansa lykätä.mm Lind ei tarho saada hyviä kauppapaikkoja koska ne on varattu suurille toimijoille.

  Tietysti näissä tapauksissa sairastuminen voi kestää kauemmin jolloin syyllistä ei enään löydetä. Mutta miten esim. kala on terveellistä ja syötävää vasta kun se on kiertänyt tukun kautta?

  Palataan vielä tähän erään kommetoijan linkkiin. http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012062915780330_uu.shtml jossa ei kerrota mitään olennaista sairastui maidosta, mutta missä olosuhteissa? Ei raakamaito säily samalla tavalla ruokapöydässä kuin ”maito” näillä sinisillä, punasilla maidoilla ei ole mitään tekemistä aidon maidon kanssa.

  Mutta jos teollisuus ”maito” on terveellistä niin miksi se aiheuttaa laktoosi-intoleranssia? Monet tutkimukset ovat osoittaneet että teollisuusruoka on yksi merkittävä syy allergioihin, monet ammattilaiset suosittelevat ettei lapsille (vauvoille) anneta näitä valmis soseruokia.

  Tietysti jokainen uskoo mihin haluaa, mutta itse en luota teollisesti valmistetun ruuan olevan terveellisempää kuin alkuperäisen luomuruuan.

 259. 69
  Suomi tekee sairaaksi! says:

  Taustalla on kuulemma Pirkkalan kunnan halu lunastaa Ollilan maat ja kaavoittaa ne asuntotonteiksi jota yrittäjä vastustaa. No tälleen kivasti estetään elinkeinon harjoittaminen ja nussitaan pilkkua joka asiassa kunnes Ollila luovuttaa. Tässä on tutkivalle journalismille hyvä paikka kaivaa juttua hieman syvemmältä.

 260. 68
  Maaseudun poika says:

  On tämä kyllä typeryyden huippu, harmi kun täällä Suomessa teollisuus sanelee kaiken ja viimeisetkin euron rippeet pitää saada maximarkettien kassaan. En tiedä sitten kumpi on pahempi oikealla voilla ja maidolla tehdyt pullat TAI teollisesti valmistettu kura kera 20 e-koodin, nehän eivät tunnetusti aiheuta mitään kenellekkään. On tullut itsekkin tuossa kaupassa käytyä useasti, kun on pienenä tottunut juomaan kotitilalla raakamaitoa ja syömään kotitilalla kasvatettua lihaa. Ikää 33v nyt ja aina lääkärissä kehut kunnosta, ei ole mitään allergioita eikä sairauksia :)

 261. 67
  EU:ssa KAIKKI tottelevat says:

  Olen kiertänyt eurooppaa useaan kertaa ja vältellyt ISO kaupunkeja sekä turistipaikkoja. Jokaisessa paikassa olen voinnut ostaa leivät, kalat, lihat ja makkarat tuoreena pienistä paikoista. On se nyt kumma kun kylmässä pohjolassa niin ei voi tehdä mutta lömpöisissä maissa jossa tauti riski on suurempi pystyy.

 262. 66
  Nimetön says:

  Viimevuotiset lasten raakamaito EHEC-tapaukset olivat ”wanhan-ajan” museotilalta, joka oli vuokralla Turun kaupungilta.

  Sillä tilalla ei ollut mitään tekemistä oikean elintarviketuotannon kanssa, ja sen seuraukset myös näkyivät!

  Koittakaa kaivaa seuraavat esimerkit oikeasta maailmasta, joissa suomalainen lehmänmaito on oikeasti aiheuttanut ruokamyrkytyksiä!

 263. 65
  Ratkaisu says:

  Myy taideteoksena paperinpaloja, joiden päällä on tuore pulla. Syöminen omalla vastuulla.

 264. 64
  Sivusta seurannut says:

  Eikös nämä kunnalliset terveystarkastajat käy
  sekä Keskon, S-ryhmän että myös ruoka teollisuuden maksamilla ”seminaari / koulutuspäivillä” eli ihan vaan lomilla mm. Lapissa. Vai väittääkö joku että em. Ryhmittymät eivät harrasta lahjontaa.

 265. 63
  Topi says:

  Suurin osa suomalaisista niin tarkastajista yms virkamiehistä ovat niin tottuneita teollisesti valmistettuihin einesruokiin ja kumisiin käntyn korvikkeisiin että varmasti se paskakin sieltä peräpäästä tulee kohta vacuumin pakattuna suojakaasuun. Kohta ei varmaan saa kotonakaan leipoa ellei terveystarkastaja ole käyny kattomassa paikkaa saatika että niitä nisuja naapurille kahvin kera tarjoais. Näillä mennään näköjään.

 266. 62
  Maagi says:

  Ammutaankohan nyt tykillä hyttystä?

  Sääli, että näin tehdään Pirkkalassa matkailunähtävyydeksikin nousseelle pikku puodille.

  Pitäisiköhän terveystarkastajien saada koulutusta myös asiakaspalveluun ja ihmissuhdetaitoihin?

  En usko, että ketään hyödyttää moinen nipottaminen, myös neuvonnan ja ohjauksen pitäisi pyytämättä kuulua terveystarkastajan toimenkuvaan.

  Lukaiskaahan vertailun vuoksi oheinen artikkeli:

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013071317248378_uu.shtml

 267. 61
  TM says:

  Kunta sahaa nyt pahasti omaa oksaansa. Joku tässä yhtälössä mättää ja homma haisee ajojahdilta. Raakamaidon tai ns. tinkimaidon juonnissa voi toki saada ehec, salmonella, kampylobakteerin, mutta senkin riski on pirun pieni. Uunissa paistetuista pullista haluaisin nähdä faktaa elävän bakteerin löytämisestä. Eviran sivujen mukaan pöpöstä riippuen se tuhoutuu 70 – 80 asteessa. Veikkaan että pullan sisälämpö nousee yli tuon. Ulkona niitä saisi kuitenkin myydä? Täällä vedottiin lakiin ja virkamies vain tekee työtää. Virkamiehen on aina helppoa mennä lain tulkinnan taakse. Virkamies ottaa harvoin itse vastuuta tekemisistään.

 268. 60
  peksu says:

  Tässä maassa ei lähdetä kadulle mieltään osoittamaan, mutta eikö syytä olisi! Virkamiesten mielivalta tekee Suomesta todella vastenmielisen paikan! Toivottavasti joku/jotkut ryhtyvät masinoimaan kunnon mielenosoituksia virkamiesten ääliömäistä pilkun… ja holhoamista vastaan. OLEN ILMAN MUUTA MUKANA! Ehkä siten saataisiin myös päättäjiin vauhtia että laittaisivat stopin tälle kehitykselle!

 269. 59
  "Ennen vanhan" says:

  Eikä tankkimaidosta tehdyt pullat ole mikään ”epäkohta”, vaan ihmiset haluavat itse ostaa perinteisiä luomutuotteita, ja tietävät paljon paremmin kuin mitkään tarkastajat tankkimaidon turvallisuuden. Ei ihmisiä tarvitse paapoa ja suojella tällaisissa asioissa, sairasta touhua. Itsekin tankkimaitoa juonut elämäni aikana lukemattomia litroja. Siinä ei ole mitään vaarallista, toki bakteerikanta lienee vähän suurempi, kuin jossain iskukuumennetussa litkussa. Ettekö uskalle lapsellekaan syöttää suoraan äidinmaitio vaan käytätte sen ensin valiolla? :D

 270. 58
  Ville T says:

  Pitäisi olla mahdollisuus pikkupuotien esim. Alle 10 työntekijää kohdalla antaa ihmisten ostaa pullat ”omalla riskillä”. Kyltti vain pullakaukaloon, aitoon käsittelemättömään maitoon leivottu, ei täytä direktiivejä.

 271. 57
  "Paskapoliisi" says:

  Nim. ” Nyyh nyyh”. Koulutus ei takaa ammattitaitoa ja se joka osaa parhaiten soveltaa saamansa koulutuksen esim. terveystarkastajan ammattiin, voi kutsua itseänsä osaajaksi. Jos tarvitsisi toimia vain niin kuin normit sanoo ja kuinka on koulussa opetettu, niin elämä olisi ”ammattilaisellakin” tosi helppoa. Eikö esim. terveystarkastaja voisi tehdä havaintoja ns. hölmöyksistä”, jotka jopa kadunmies näkee ja viedä viestiä sinne, missä laki kirjoitetaan. Suomi on todellakin sääntöjennoudattamisen mestari.

 272. 56
  "Ennen vanhan" says:

  Ennen vanhaan ja ennen vanhaan, ne ihmiset jotka kasvoi ”ennen vanhaan” ne on nämä säännöt keksinyt! Tulevaisuuus on onneksi valoisampi, kun nuoriso ymmärtää että sääntöjen tarkoitus EI ole se että kaikki menee aivan päin he***ttiä ja jos joku käskee niin laitetaan vaikka ihmisiä kaasukammioon ja vastuuta ei itse oteta vaan sysätään ylemmäs. Ihminen on vastuussa siitä mitä tekee aina, oli säännöissä mitä vaan, ja samalla oikeutettu käyttämään omaa harkintaa aina, luki säännöissä mitä vaan.

 273. 55
  naurettavan pieni riski says:

  Jaha, taas on vedetty lapsikorttikin esiin keskustelussa. Suomessa todettiin 2012 30 EHEC-tapausta. Näistä 8 liittyi turun tapaukseen. Tinkimaitoa kulutetaan Suomessa vuosittain 2 miljardia litraa. Jos riski jakautuisi tasaisesti, saisi juoda vuodessa 700 000 litraa raakamaitoa, että on edes yhden prosentin todennäköisyys saada EHEC-bakteeri raakamaidosta.

  Saisivat nuo terveystarkastajat ja viranomaiset ottaa järjen käteen, jos tilalla on yleinen hygienia kunnossa, raakamaito on täysin turvallinen tuote. Jostain syystä Evira vain heittäytyi vuonna 2011 hysteeriseksi raakamaitoa kohtaan, ilmeisesti piti näyttää tekevänsä jotain..

 274. 54
  Lempääläinen says:

  Terveysviranomaisen ammatti ei mahda olla Pirkkalassa niitä terveellisimpiä tälläisten uutisten jälkeen?

  Myöntäisivät virheensä ja ehdottaisivat ”ongelmaan” tervejärkisen ratkaisun. Esim tinkimaidon käsittely sen pirtin toiseen nurkkaan, leivonnaisten toiseen, kahvittelupöydät kolmanteen.

  Voi herraisä, millaista virkamiestoimintaa!

 275. 53
  Pullat paistettu says:

  Pullat on kyllä paistettu vaikka raakamaitoa niihin onkin käytetty…

  ”Nyyh nyyh
  18.7.2013 10:47
  Asioilla on tapana olla aina kaksi puolta.. Harmi että viranomaisilla on tietyistä asioista vaitiolovelvollisuus, niin ei ehkä tähänkään juttuun liittyen saada yksityiskohtaisempaa faktatietoa, että onkohan tämä asian käsittely mennyt nyt aivan niinkuin tässä jutussa on kerrottu. Epäilen! Ja ihan vink vink, jos se toiminta pullista oli kiinni, niin ehkäpä ne pullat olisi voinut leipoa “kaupan maidollakin”. Siitähän tässä jutussa kaiketi oli kyse, että pullat oli leivottu raakamaidosta ja ei siis siitä, että pullien leipominen olisi kielletty.

  Faktatietoa kuitenkin on, että merkittävimpinä raakamaidon biologisina vaaroina pidetään EHEC-, salmonella-, listeria- ja kampylobakteereiden aiheuttamia tartuntoja. Mm. viime vuonna kuusi lasta sairastui raaka-maidon välityksellä saatuun EHEC-bakteerin aiheuttamaan infektioon ja heistä viisi joutui tehohoitoon.

  Eikö siis ole parempi että valvontaviranomaiset puuttuvat etukäteen epäkohtiin? Vai pitäisikö elintarviketoimijoiden antaa olla kuin elot pellossa ja vasta kun vahinko on jo sattunut niin sitten ihmetellä että oho!? Ehkäpä ne valvontaviranomaiset omaavat sen koulutuksen ja juuri sen takia osaavat puuttua asioihin joista meillä ko. asioista vähemmän tietävillä ei ole samanlaista tietotaitoa.”

 276. 52
  Vai nyyh nyyh says:

  Taitaa nyyh nyyh olla itse ”mestari” tarkastaja joka yrittää täällä kirjoittelemalla paikkailla töppäilyjään kun piti hakea vähän sitä ”rispektiä”…

 277. 51
  Keidas keskellä Pirkkalaa says:

  Ihmeelistä ja kummallista.Lapsille kiva maalaismiljöö ja rauhallinen ilmapiiri,ystävällinen palvelu.Minne ystävien kanssa kahville.Ei kiitos virkamiehiä lisää ,jotka taitavat itse itseään työllistää.Tekevät aikamoista hallaa.

 278. 50
  niet s says:

  Juu, kai tässäkin tasoitetaan tietä edelleen suur-kaupoille; s-mafia etunenässä!
  Surullista, näin Suomi näivetetään.

 279. 49
  Älyttömyys huipussaan says:

  Eu:n myötä perustettiin tarkastajien armeija.
  Poliittisia valintoja jäsenkirjojen mukaan.
  Kysyttinkö edes koulutodistuksia?

 280. 48
  sammm says:

  Setälä kirjoitti:
  18.7.2013 10:14
  Näyttääpä olevan naisihminen terveystarkastajana. Olisikohan tässä kyseessä ‘naisen logiikka’

  Nimenomaan näin. Muistammehan Nokian vesikriisin – Outi Lepistö oli silloin ympäristöterveyspäällikkönä Nokian kunnassa. Muistuu kyllä mieleen hänen komenttinsa lehdissä.

 281. 47
  pulla-poika says:

  Niin, meiniki on nyt sellainen, että Latviasta pullia ja Venäjältä Wiener-aihioita.
  Onko tässä mieltä??
  Tuohoamme itse omat pienyrityksemme. Kun ne on tuhottu, tarkastajat ilmeisesti tarkastavat toisiaan ja tekevät siitä raportteja.
  Only in Finland.

 282. 46
  nimi m erkki says:

  Pirkkalassa taitaa olla kesälomansijaisena joku viime vuosituhannella eläköitynyt tippaiita

 283. 45
  Raha ratkaisee says:

  Kaiken takana on raha! Mitä enemmän pieniä yrittäjiä sitä suurempi riski, että joku saattaisi muutaman kympin laittaa omaan taskuun suoraan. Jää karhulta osa vero ”marjoista” saamatta pian. Tämän pelossa pieniä karsitaan, kun tehdään yrittäminen mahdottomaksi, että jäljelle jäävät vain suuret tekijät. Suurilta yrityksiltä on helpompaa ja halvempaa kerätä verot talteen.

 284. 44
  Hanski says:

  Hanski
  Kommenttisi odottaa hyväksyntää.
  18.7.2013 11:02
  Pää pitäisi tutkia ensi tilassa !”Terveystarkastajalta” ennen kuin kielletään kaikki kotiruuat ja leivonnaiset !

  Sairasta touhua !!!

 285. 43
  sideview says:

  Eiköhän tuossakin tapauksessa ole ollut ongelmana, että henkilöiden kemiat eivät ole jostain syystä kohdanneet. Voisin kuvitella, että jos yrittäjä ja tuo terveysvääpeli olisivat keskustelleet ja vääpeli antanut ohjeita siitä, miten ongelmat voisi kiertää ja jopa perusteellut miksi jokin asia on niinkuin lainsäätäjät ovat sen suuressa viisaudessaan (???) säätäneet. Jos asiat tulevat esille vasta raportissa, niin silloin tuo vääpeli ei ole oikein sisäistänyt tehtäväänsä. Olisi syytä vetää tästä keskustelusta omat johtopäätökset ja hakeutua toisiin tehtäviin.

 286. 42
  Hanski says:

  Pää pitäisi tutkia ensi tilassa !”Terveystarkastajalta” ennen kuin kielletään kaikki kotiruuat ja leivonnaiset !

  Sairasta touhua !!!

 287. 41
  Kloki says:

  Miksiköhän Suomessa ihmiset on niin lihavia ja sairaita? Kun kunnon puhdasta ruokaa ei saa edes myydä niin onko ihme?

 288. 40
  Kati says:

  Kettu sanon minä..tuntuu et isot yritykset on näiden taustalla,saadaan kaikki syömään kaasuun pakattuja,useita viikkoja vanhoja ”pullia” kaikkine lisäaineineen.

  Toimitus on muokannut tekstiä.

 289. 39
  SSSS says:

  KKK-imperiumin maksamia terveystarkastajia…

 290. 38
  Valikoiva tarkastaja says:

  Työskentelen kiskaketjussa, ja olen muutamaan kertaan seurannut tarkastajan toimia. Osassa työpaikoista ei ilmeisesti ole inspektoori edes käynyt. Jopa työvaatteet likaantuu joissakin tiskin takana, ja niissä en voi edes kahvia juoda, kun tiedän sotkun. Mutta sitten oikein siistissä kiskassa tulee kuitenkin valituslappua…
  Millähän kriteereillä nämä tarkastajat oikein tutkii paikkoja??

 291. 37
  Nimetön says:

  Virkamieskoneisto on tyytyväinen vasta sitten, kun viimeinenkin pienyrittäjä on nujerrettu ja kansalaiset on pakotettu kantamaan rahansa suurten kauppaketjujen kassoihin. Näin rahat saadaan keskitettyä talouseliitin näppeihin, joka vastavuoroisesti muistaa voidella koneistoa. Kansalaisen osaksi jää syödä virkamiehen määrittelemien normien mukaista ”terveellstä ja turvallista” harmaa, teollisella kemialla maustettua teollisesti tuotettua kauppaketjumössöä. Kiitos siitä Suomen koneisto. Olette ajaneet sidosryhmänne asioita onnistuneesti. Harmi vaan kun kansalainen ei kuulu kultapossukerhoonne.

  Onneksi en enää maksa verojani Suomeen, niin ei niin paljon ärsytä nämä älyttömyydet. Koneiston ylivalta harmittaa kuitenkin teidän puolesta, jotka joudutte rahoittamaan kyseistä kansalaisten elämää kurjistavaa koneistoa.

  Koneiston valitsema virkamieslurkki antaa määräyksiä, jotka ainoastaan tekevät kansalaisen elämästä kurjempaa. Tätä on demokratia Suomessa. Missään vaiheessa kansalaisen mielipidettä ei kuunnella eikä edes kysytä.

 292. 36
  ennenvanhaan says:

  olen minäki kai pöpöillä ruokittu, kun oli maidot jakermat omista laidunlenmistä, ja possut omasta lätistä pöydässä. Kaikkea syötiin ilolla. Mutta eipä oo näin 55-v mennessä tarvinnut mitään lääkitystä aloittaa. Varmaan vaihdevuosivaivatki loppuis, jos vois yhtä saastumatonta ja lisäaineetonta lähiruokaa syödä. Olihan luomujauhotkin omasta pellosta, kunnes pienviljelijät ajettiin alas, ja pekkot pakettiin laitettiin.

 293. 35
  Nyyh nyyh says:

  Asioilla on tapana olla aina kaksi puolta.. Harmi että viranomaisilla on tietyistä asioista vaitiolovelvollisuus, niin ei ehkä tähänkään juttuun liittyen saada yksityiskohtaisempaa faktatietoa, että onkohan tämä asian käsittely mennyt nyt aivan niinkuin tässä jutussa on kerrottu. Epäilen! Ja ihan vink vink, jos se toiminta pullista oli kiinni, niin ehkäpä ne pullat olisi voinut leipoa ”kaupan maidollakin”. Siitähän tässä jutussa kaiketi oli kyse, että pullat oli leivottu raakamaidosta ja ei siis siitä, että pullien leipominen olisi kielletty.

  Faktatietoa kuitenkin on, että merkittävimpinä raakamaidon biologisina vaaroina pidetään EHEC-, salmonella-, listeria- ja kampylobakteereiden aiheuttamia tartuntoja. Mm. viime vuonna kuusi lasta sairastui raaka-maidon välityksellä saatuun EHEC-bakteerin aiheuttamaan infektioon ja heistä viisi joutui tehohoitoon.

  Eikö siis ole parempi että valvontaviranomaiset puuttuvat etukäteen epäkohtiin? Vai pitäisikö elintarviketoimijoiden antaa olla kuin elot pellossa ja vasta kun vahinko on jo sattunut niin sitten ihmetellä että oho!? Ehkäpä ne valvontaviranomaiset omaavat sen koulutuksen ja juuri sen takia osaavat puuttua asioihin joista meillä ko. asioista vähemmän tietävillä ei ole samanlaista tietotaitoa.

 294. 34
  järki hoi says:

  Ketä nämä viranomaiset kuvittelevat olevansa ja mistäköhän he saavat käskynsä?
  Ihminenhän on aina syönyt tehotuotettua ruokaa ja juonut loppuun asti prosessoitua maitoa. Voi jumatsuikka ku pistää vihoiks.

 295. 33
  Lisää valtaa virkamiehille!!!!! says:

  Valta menee haaskuun, jos sitä ei käytä. Virkamiehen PITÄÄ käyttää valtaansa alamaisiin mahdollisimman ahkerasti tai valta otetaan pois ja annetaan jollekin ahkerammalle…

  Suomessa on paljon hyvää mutta tällaiset uutiset saavat syvästi häpeämään yhteiskuntamme hallintokoneiston tilaa. Tätäkö suomalaiset halusivat, kun itänaapurin ikeestä lähes vuosisata sitten irtaannuttiin??

 296. 32
  Ex-kauppias says:

  Olen toiminut kauppiaana K-marketista K-citymarkettiin ja kyllä yksittäisellä terveystarkastajalla on yllättävän paljon valtaa. Joidenkin kanssa pystyi keskustelemaan järkevästi ja halusivat auttaa, osa tuntui kuin tupatarkastusta tekevältä ylikersantilta, pakko oli löytää jotain.

  Elintarviketeollisuuden lakkojen aikaan ruokaa oli vaikea saada. Oli kesäaika ja varauduin tähän ostamalla monta laatikkoa porsaan ulkofilettä mistä ikinä sain ja pistämällä ne pakkaseen. Terveystarkastaja saapui ja ihmetteli, että mitäs nämä täällä pakkasessa ovat, kun päiväystä on annettu kaksi viikkoa ja nämä ovat nyt vanhoja.

  ”Joo, ostin ne kun lakko oli tulossa, että meillä on jotain myytävää.”
  ”Et sinä näitä voi myydä, nämä ovat vanhoja.”
  ”Ei, kun mä pakastin ne heti kun sain ne tänne tuoreena, ei niissä mitään vikaa ole.”
  ”Et sinä voi itse pakastaa mitään, laki kieltää sen. Nämä ovat kaikki vanhoja, nämä täytyy heittää roskikseen.”

  Siinä vaiheessa kilahdin.
  ”Perkele teidän touhuissa ei ole mitään järkeä! Jos teidän säännöistä riippuisi, me kuoltaisiin kaikki nälkään täällä!”

  Tottakai siitä oli vain harmia. Jatkossa tarkastajat olivat yhä hullumpia. Mm. paikallinen kalastaja ei saanut tuoda muikkua suoraan järvestä kauppaan, koska hänellä ei ollut kotonaan asianmukaisia säilytys- ja käsittelytiloja. Siis vaikka muikku jäitettiin kalastusveneessä ja tuotiin muutaman tunnin vanhana kauppaan. Tukkujen kautta kiertänyt, tuplasti kalliimpi ja kaksi päivää vanha muikku olisi kyllä kelvannut.

 297. 31
  tiukkapipoja täynnä says:

  Voi hitsi millaisia tiukkapipoja Suomi on täynnä. Pitääkö säännökset oikeasti noin tiukasti tulkita? 225 asteisessa uunissa kuolevat kaikki taudinaiheuttajat. Taustalla taitaa olla halu tuhota kaikki pienyrittäjyys ja keskittää kaikki elintarvike kauppa suurille toimijoille. Kaikki mitä pystyisi omassa keittiössä tekemään on tehty vaaralliseksi tässä maassa.

  Toista se on Etelä-Euroopassa, jossa säännöksiä tulkitaan toisin. Siellä lähiruokakulttuuria nimenomaan halutaan pitää yllä. Suomipoika se taas haluaa pullansa latvialaisesta taikinasta. Siinäkään ei ole mitään riskiä.. varmaan…

 298. 30
  Järkyttävää luettavaa says:

  Tässä näkee, miten byrokratia ajaa nurin pikkukaupat ja uuvuttaa yrittäjän. Lähikaupan tuotteet on ”aitoja”, lisäaineettomia tuotteita, jotka on kaikista terveellisimpiä ihmiselle. Nykyaikana vaan on kaikessa toiminnassa järjen käyttäminen näköjään kiellettyä, joten lopputuloksen kyllä näkee; suossa ollaan! Voimia yrittäjälle ja onnea tulevaisuuteen!

 299. 29
  Kommentoijalle "Montako muka sairastunut “LEHMÄNMAIDOSTA” suomessa ??" says:

  Ei tarvitse edes kovin kauas katsoa kun näin on tapahtunut.

  Maito vei lapset sairaalaan

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012062915780330_uu.shtml

 300. 28
  Järki hoi, tule pelastamaan terveystarkastaja! says:

  Jo on aikoihin eletty! Terveystarkastaja tarkistaa sellaista missä ei ole vikaa mutta monet muut jäävät vaaleanpunaisienlasien takia tarkistamatta.
  Ollilan maalaiskauppa oli mitä parhain kohde missä ”siirtyi” ajassa taaksepäin ja monet pikku koululaiset kävivät tutustumassa kauppaan. Pala historiaa häviää jälleen! Aikoinaan Ollilan maatila oli kulkijoiden pysähdyspaikka eli silloin kun kuljettiin vielä hevosilla.
  Missä himskatissa noi terveystarkastajat opiskelee? Taisi saada huonot arvosanat joka aineesta! Hitsi kun pistää vihaksi.

 301. 27
  Merja says:

  Tällä tavalla meillä kannatetaan lähituottajia ja lähituotteiden myyntiä. Ne olivat todella maukkaita pullia. Mitenkähän ne tuolla muualla maailmassa pärjää. Tosi ikävää Ollilan maalaiskauppa on osa Pirkkalaa ja on mukava ollut käydä siellä kahvilla.

 302. 26
  Oma vika says:

  ”SUOMEN PÄÄTTÄJIEN PITÄISI OTTAA MIELESTÄNI VÄLILLÄ JÄRKIKIN KÄYTTÖÖN!”

  Suomen päättäjillä ei ole enää aikoihin ollut mitään mistä sitä ottaa käyttöön. Siitä pitää huolen ne ihmiset jotka äänestävät joka kerta samat idiootit takaisin eduskuntaan.

 303. 25
  Ei vika aina tarkastajassa says:

  Miksi aina syyttävällä sormella osoitetaan virkavastuulla työtä tekevää virkamiestä? Eikö syyttävällä sormella pitäisi osoittaa niitä lainsäätäjiä ja päättäjiä jotka lait ovat asettaneet ja aikanaan valmistelleet. Valmistelussa on tietysti mukana myös niitä virkamiehiä joita voidaan syyttää. Mutta pääätökset tekevät kansanedustajat hallituksen esityksen jälkeen.

  Ei se yksittäisen tarkastajan vika ole, että vaaleilla valitut kansanedustaja säätävät poskettomia lakeja ja ehkä tulkinnan varaisia lakeja. Jos ette ole tyytyväisä vallitsevaan lainsäädäntöön, tarkastustoimintaa tai muuhun niihin liityviin asioihin, ei muuta kun vaaliuurnalle suraavien eduskuntavaalien aikana!

 304. 24
  Setälä says:

  Näyttääpä olevan naisihminen terveystarkastajana. Olisikohan tässä kyseessä ’naisen logiikka’.

 305. 23
  Lis says:

  Olen syönyt Ollilan ihania pullia alusta saakka ja käyttänyt Ollilan lehmien maitoa ruoanlaitossa, mm. lapseni puurossa. Emme ole milloinkaan saaneet niistä mitään pöpöä, päin vastoin, olemme molemmat poikkeuksellisen terveitä.

  Käynti hauskassa maalaiskaupassa on lisäksi aina ilahduttanut ja virkistänyt meitä molempia.

  Kunta on yritäänyt nitistää Ollilaa vaikka millä konstilla; mikä lie tarkoituksena. Ihmisten pitäisi pistää nyt kovasti vastaan, mielenosoitusta ja lehtikirjoituksia! Emme voi antaa byrokratian niellä kaikkea hyvää ja hauskaa tästä maasta.

 306. 22
  Haloo says:

  On taas kyllä sellaisia älynväläyksiä Suomen laissa, että ihme, että kukaan jaksaa yrittää omaa bisnestä pyörittää.
  Mitä kauempana tehdää ja mitä jalostetumpaa, sen parempi näköjään.
  Milloinhan kielletään kokonaan kaikkinainen itsevalmistus ja puuhastelu kotioloissakin, ellei ihan omaan suuhunsa meneväksi kokkaa? Sitten voidaan kaikki syödä mautonta ja taatusti teollisesti tasapaksua ja bakteeritonta eineslaatikkoa.

 307. 21
  Sakari says:

  Voitaisiinkohan tupakanmyynti siirtää kauppojen ulkopuolelle?

 308. 20
  Enska says:

  Pastoroimaton maito on ihan eri asia kuin ”luomu tai lähituote”….

 309. 19
  Käärmeensyöjä says:

  Käärmettäkin voi syödä, jos sitä paistaa 225 asteessa aikansa.

  Pullat eivät tieten kauaa siellä uunissa paistu. Itseleivotut pullat eivät tieten säily yhtälailla hyvin kuon Lidlin pullat.

 310. 18
  anna says:

  ohho ei tarvii mennä kuin torille missä on valmiiden sämpylöiden joukossa myynnissä torilla itse paistettuja pullia,munkkeja,voisarvia ,miten tämä poikkea äaskeisestä lööpistä.onko nyt niin että siel torilla ei bakteerit pompit mutta siel maalaiskaupassa jostain syystä ne hyppelee toisiinsa.täähän on ihan naurettavaa ,menkääpä tarkastajat suomen toreille niin saatte monetkin myyntiluukut kiinni koska siel järestään aina paistetaan jotain itse..

 311. 17
  järjen loppu says:

  sitten kun se teollinen pulla syödään pesemättömin käsin ja nuolaistaan vielä lopuksi sormia, niin vuorenvarmasti tulee enempi pöpöä kuin mistään pullasta. Ehdottaisin kaikkiin kahviloihin ja ravintoloihin pakollista asiakkaiden käsienpesua, valvotusti. Henkilökunta koulutetaan opastamaan ja valvomaan käsienpesua. Pätevöitynyt saa käsienpesuvalvojakortin. Nimelliseen 190e hintaan ehkäpä. Ilman käsienpesuvalvojaa toimiva kahvila suljettakoon viranomaisten toimesta.

 312. 16
  Reksa says:

  Viranomaisfasismia.

  Haluaisin nähdä ne tieteelliset tutkimukset ja tilastot jotka taustalla kummittelevat. Olen samaa mieltä siitä että suuret tukut ovat näiden ”tutkimusten” takana.

  Enpä ole kuullut vielä kertaakaan että asiallisesti valmistetuista ja säilytetyistä luomu- tai lähituotteista olisi tauteja tullut.

  Viranomaisille sanon että höpöhöpö. Lopettakaa jo ihmisten kusetus.

 313. 15
  Yrittäjä kanssa says:

  Virkamiesten valta on kasvanut nykyään liian suureksi ja he ovat jo asettuneet lainsäädännönkin yläpuolelle. Noihin terveystarkastajan lausuntoihin pitäisi vaatia selkeästi merkittäväksi se pykälä, mihin kyseinen vaatimus perustuu ja selkokielellä selitys miten sitä pykälää on tulkittu. Yleensä kyseisellä tarkastajalla ei ole käsitystäkään mitä on vaatimassa, varsinkaan talotekniikan osalta ja vaatimuksena voi olla jopa vaarallisiakin muutoksia mm. ilmastointiin.

  Ei riitä tuollainen ilmoitus, että niissä voi olla jotain. On selkeästi sanottava, että niissä on tutkitusti xx, muuten ei ole mitään asiaa kieltää mitään. Mutulla ei saa harrastaa mielivaltaa.

  Ikävintä on, että ko. viranomainen saa käydä haluamansa kerrat vuodessa ja laskuttaa melkoisen summan joka kerta. Pienellä kioskilla saattaa helposti mennä tuhannenkin euroa pelkkiin tarkastuskertomuksiin vuodessa.

 314. 14
  Mperonen says:

  Hieman nämä tutkimustuloksiin nojaukset ihmetyttää. Jos teollisessa tuotannossa tapahtuu virhe, jota tapahtuu nykypäivänä yllättävän paljon ja vain murto-osa tulee ilmi, on kyseinen erä massatuotannon vuoksi levinnyt laajalle alueelle vaikuttaen todella suureen määrään ihmisiä.

  Jos taas pientilalla sattuisi virhe, ei kyseinen asia kohdistuisi kuin pieneen erään tuotetta sekä muutamaan ihmiseen ja virhe saadaan nopeammin kontrolloitua.

  En edelleenkään suostu uskomaan että teollisesti tuotettu ruoka olisi MILLÄÄN laskentakaavalla sen turvallisempaa kuin pienemmällä tilalla valmistettu ”koti”ruoka.

 315. 13
  Pykälien takana piilossa says:

  Terveystarkastaja voisi nimetä yhdenkin taudinaiheuttajan, joka ei kuole 225-asteisessa uunissa ja joka muuttuu vaarattomaksi, kun pulla myydään ulkona. Niinpä.

  Byrokratian kukkanen pahimmasta päästä ja kertoo kyllä tyhjentävästi kaiken siitä mihin kansalaista etäännytetty päätöksenteko aina johtaa, vrt. Neuvostoliitto.

 316. 12
  Uskomatonta says:

  Suomi on idiottien maa. Tuollaiset terveystarkastajat saisi rahdata Pohjois-Koreaan.

 317. 11
  Maalaiskeidas keskellä kylää! says:

  Taisi kunta vihdoinkin saada nujerrettua Ollilan väen, sitähän se on yrittänyt vuosikymmenien ajan mm. pakkolunastamalla Ollilan maita. Eihän se nyt sovi kaupunkimaiseksi haluavan kunnan imagoon, että lehmät ja hevoset käyskentelevät keskellä asfalttidakkoa. En kyllä ole kuullut kenenkään sairastuneen tai kuolleen näiden 16 vuoden aikana syötyään Ollilan pullia tai juotuaan Ollilan tilamaitoa. Sääli!

 318. 10
  Paha, paha pulla! says:

  Saattaahan siitä pullasta hypätä joku paha basilli viereiseen pakkaukseen.

 319. 9
  monomono says:

  Kyllä Latviassa paistettu lähipulla on paljon terveellisempi kuin tommoset Pirkkalan taudinlähteet.Kaikenkaikkiaan koko leivänteko pitäisi maassamme kieltää ja sassiin.

 320. 8
  Hoo says:

  Kyllä kaikesta tällaisesta hienosta yrittämisestä täytyy tehdä viranomaisten taholta mahdollisimman vaikeaa!

 321. 7
  Kirppisasiakas says:

  Kirppareilla myydään jatkuvasti itse tehtyjä pullia ja muita leivonnaisia. Eikö sekin pitäisi kieltää, sehän ärsyttää karppaajia.

 322. 6
  tapsa says:

  Tätä kuulee niin paljon että joku perä näissä on.

  Hannu karpoa takaisin ootellessa.

  T
  Vuoden pirkanmaalaikylästä Rautajärveltä
  Tapsa

 323. 5
  Jukka says:

  Eteläisessä Euroopassa käytetään ruoan myymisessä järkea. Jos paistetusta pullasta pahimmillaan voi jotain saada, niin se on löysä vatsa. Kyllä sen kestän, jos saan aitoa maalaispullaa. Terveysviranomaiset tulisi häätää pois tällaisten asioiden ääreltä. No, kiellettiinhän riu´un tekeminen armeijassa, koska se saastuttaa luontoa. Sehän ei saastuta, että jätökset kerätään pahvilaatikkoon ja lähetetään poltettavaksi. Puhumattakaan kuljetusauton pakokaasuista ym.

 324. 4
  Entäs jos... says:

  Entäs jos tapahtuisi esim. ruokamyrkytys johtuen em. lain noudattamatta jättämisestä? Terv.tarkastajaa vaadittaisiin saunan taakse ja ko. yrittäjä lynkattaisiin julkisesti.

  Nyt kun ennaltaehkäistään näitä, niin alkaa itku. Vois kai asioita vähän miettiä useammalta kantilta…

 325. 3
  Missä lähteet tutkimuksista? says:

  Saisiko terveysviranomaisilta puolueettomat tutkimustulokset jostain! Itse olen lukenut päinvastaisia tutkimustuloksia eri julkaisuista, joissa on todettu että teollisesti tuotetut elitarvikkeet sisältävät enemmän bakteereita!

  LÄHTEET ESIIN! Haiskahtaa pahasti siltä, että halutaan Keskot ja S-ryhmät entistä suurempaan valtaan ja ajetaan pienyrittäjät maanrakoon.

 326. 2
  Lajatavaravalmistaja says:

  Sääli kun lopettaa. Ymmärrän kyllä ettei kukaan tommosta jaksa.
  Montako muka sairastunut ”LEHMÄNMAIDOSTA” suomessa ??

  Sitte vaan Valiolta ja marketeista moskapullaa.
  Tutkitaan jälkikäteen minkälaista lihaa kulloinkin on pakettiin sattunut osumaan onko ulkomainen marketin liha nautaa vai hevosta.
  SUOMEN PÄÄTTÄJIEN PITÄISI OTTAA MIELESTÄNI VÄLILLÄ JÄRKIKIN KÄYTTÖÖN!

 327. 1
  Lisää sääntöjä, pyydän says:

  Suomi on tiukkapipojen valtio, jossa ei ole terveellä järjellä käyttöä – virkamiehille käyttöä kyllä tuntuu olevan. Myös EU-määräykset joskus kaikessa älyttömyydessäänkin olisivat siedettäviä, jos asioita tulkittaisiin joustavammin,ihan järjen mukaan. Suomi taitaa olla ainoa EU-maa joka noudattaa joka pykälää ja lakia orjallisesti, vaikka käytäntö ja järki muuta sanoisikin. Laatikoita laatikoita.

Jätä kommentti