Oma juttu Yhteystiedot
PARKKIKONE3

Kommentit (36 kpl)

 1. 36
  IsoVeliValvoo says:

  Eiköhän vielä numeroida ruudutkin jotta pysäköinnin valvonta tietää vielä helpommin mitkä ruudut ovat rahalla vuokralla. Valvontakameroilla näkee etänä missä on luvattomat parkkeeraajat.

 2. 35
  Asukki says:

  Taloudessamme on neljä autoa, enkä tasan muista niiden rekkareita.
  Ratkaisu lienee, ettemme asioi Tampereella.

 3. 34
  aikaisemmin väitelty sairaalan parkissa says:

  JS OSTAN PARKKI AIKAA esim. tunnin se on minun asiani kelle sen lipukken annan, käytänkö kaikki itse vai käyttääkö sen joku muu. Ei Parkkinaudat sitä päätä mitä/kuka ruuttun pysäköi

 4. 33
  Jaska says:

  Koko järjestelmä (kuten mm. Rekisterinumerot automaattisesti tunnistava sisään- ja ulosajo parkkihalleista) on hyvin arvelluttava yksityisyyden suojan kannalta. Järjestelmästä käytännössä syntyy mahdollisuus seurata yksilön ajallista ja paikkakohtaista käyttäytymistä. Ihmettelemme NSA:n vakoilua, mutta annamme parkkifirmalle tuosta noin vaan oikeuden seurata menemisiämme ja tulemisiamme. Ketkähän kaikki pääsevät käsiksi näihin rekisteritietoihin ja millaisessa muodossa tiedot tietokantoihin tallennetaan? Onko jälkikäteen yksilö, siis käytännössä yksittäinen ajoneuvo mahdollisuus tunnistaa tallennetuista tiedoista?

 5. 32
  joopa joo says:

  Enimmäisenä pitäisi saada mittareiden kellot oikeaan aikaan. Aleksanterinkatu 29n edessä olevan mittarin kello on jäljessä yli 10 minuuttia.

 6. 31
  Nimetön says:

  ”Haloo, kilpailua ja siirtymistä uuteen aikaan! Tuulilasiin Payway / Parkit tms. tarrat ja puhelimeen oikea sovellus. Ei turhia investointeja ja kunnossapidettäviä kojeita katujen varsille. Onks tää näin vaikeeta?”

  Kuka antaa älypuhelimet niille autoilijoille, jotka ei sellaisia omista? Vai saako pysäköidä ilmaiseksi, kun ei ole maksamiseen soveltuvaa puhelinta ja kojeet on katujen varsilta poistettu?

 7. 30
  Nimetön says:

  ”Vain hyvin harva meistä muistaa/tietää oman autonsa rekisterinumeron. Ja sitten kun olet liikkeellä toisen/firman/kaverin/isän/äidin/kummin kaiman jne ajoneuvolla -vaikeaksi menee!”

  No koita nyt ainakin sen aikaa pitää rekkari mielessä, että saat pysäköinnin maksettua. Autosta noustessa voit rekkarin katsoa autossa olevasta kilvestä.

 8. 29
  ei rajaa ahneudella! says:

  Tuohon systeemiin tulee aivan varmasti ohjelma, joka kertoo, mikä rekkari on ylittänyt parkkiaikansa. Kun rekkari tiedetään, voi ohjelma kertoa auton merkinkin, jolloin ko. auto on helppo paikantaa ko. parkkialueelta.

  Eli Parkkipirkko näkee nyt älypuhelimestaan, jos joku rekkari on ylittänyt pysäköintiaikansa ja ajetaan suoraan sen auton luokse, eli parkkisakkojen määrä lisääntyy rajusti, kun voi keskittyä vain näihin ylittyjiin. Ennen piti kulkea autolta autolle ja tarkistaa lapusta, onko pysäköintiaika loppunut.Vei paljon aikaa.

 9. 28
  ähtäri says:

  Sitten se voisi rekisteriotteen omistajatietoja vertaillen vielä tarkistaa, että onko omistajalla esimerkiksi parkkisakkoja maksamatta. Mikäli on, se hälyyttää automaattisesti paikalle rengaslukkojen asentajan.

  Hyvä tästä tulee kun verkottuneen yhteiskunnan räikeimmät väärinkäyttäjät pääsee oikein ideoimaan! Kunnon perustan luomalla saadaan aikaan todellinen katastrofi, toivottavasti edes nimet jää historiankirjoihin.

  Nuoret sukupolvet voivat sitten kunnioittaa näitä päätöksiä yhtä suuresti, mitä vaikka Mannerheimin patsasta. Kai se selkäpieli on jo putsattu?

 10. 27
  polizei says:

  Sovellus voisi myös kertoa onko rekkari puhdas, vai varastettu, ajoluvaton jne. :P

 11. 26
  Ei menny oikein putkeen taaskaan says:

  Noiden rekkaritieojen kerääminen on rekisteririkos. Ei saa kerätä ja käyttää omistajaa vastaan. Todistustaakka pitää olla rikoksestaepäilevällä.

 12. 25
  barbazan says:

  Kauanko noita rekkareita säilytetään? Mihinkähän muuhun niitä mahdollisesti tullaan käyttämään? Tuleeko parkkisakko, JOS et näpyttele rekkaria?

  Tässä muutama kysymys, jotka Moron toimitus voisi selvittää.

 13. 24
  Autoilija says:

  Vain hyvin harva meistä muistaa/tietää oman autonsa rekisterinumeron. Ja sitten kun olet liikkeellä toisen/firman/kaverin/isän/äidin/kummin kaiman jne ajoneuvolla -vaikeaksi menee!

 14. 23
  jokojo says:

  Kehitys kehittyy, ja kun kuittiongelma saadaan ratkaistua, jää ongelmaksi vain ne vanhat ihmiset, jotka eivät käytä mitään nykyaikaisia välineitä, kuten tietokonetta ja älykännykkää. Kehittäjät varmaan ajattelevat, että aika hoitaa.

 15. 22
  Luntaloskaa says:

  Itse pidän aina rekkarin paskasena/lumisena että joutuu lappulissut putsailemaan rekkaria… kerrankin saa viranomaista kyykyttää :D

 16. 21
  Joopajoo says:

  Jeps, toisaalta ihan hyvä idea. – Mutta miten käy yksityisyyden?! Toivottavasti säilyy mahdollisuus myös siihen, että voi pysäköidä ILMAN rekisterinumeron antamista!!!!!

 17. 20
  Ihan mukavaa kehitystä says:

  Pahoittelut edellisen viestini autocorrection -kirjoitusvirheistä… Itse konteksti tuli toivottavasti kuitenkin selväksi. :)

 18. 19
  Ihan mukavaa kehitystä says:

  Voi herranjestas näitä valittajia. Maksaminen nopeutuu kun kännysovellus jo tietää sijaintisi, rekkarisi sekä veloitettavan kortinkin tiedot, tai vaihtoehtoisesti ehkä Finnpark implementoi jonkin mobiililompakon tms. Sinun tehtäväksesi jää lämpimässä autossa näppäillä sovellukseen pelkkä parkkiaika ja ok. Kymmentä minuuttia ennen parkkipaikan päättymistä sovellus kysyisi tarvitseeko sinun ostaa lisää parkkiaikaa, ehdottaa suoraan vaikka varttia, sinä painat ok ja jatkat asiointiin loppuun juoksematta mittarille.

  Parkkipirkon sovellus voisi seurata Pirkan sijaintia ja tarjota koko ajan ajantasaista listaa tuon kadunpätkän rekkareista. Myös toki kännykameralla voi skannata telkkarin tarkistettavaksi.

  Arvostan että Finnpark kehittää omaa teknologiaa ja pyrkii alansa eturintamassa ja myymään tekniikkaa muihinkin kaupunkeihin, tämä sataa meidän tamperelaisten laariin.

 19. 18
  Parkki-Ismo says:

  ”Jatkossa ei siis lipukkeelle jäänyttä ylimääräistä aikaa lahjoiteta muille parkkeeraajille, kuten tähän asti on voinut tehdä.”

  Heh, no niin tietysti… Tämähän siinä sitten taitaakin olla taustalla.
  Joskus kun on voinut pientä yhteisöllisyyttä kanssakaupunkilaisiin pitää tällaisella pienellä hyvää tarkoittavalla eleellä, teilaa kaupunki senkin.

  Miten se nyt menikään, kaupunki on kaupunkilaisia varten, vai toisinpäin.

 20. 17
  Kiertäkää Tampere kaukaa jos voitte says:

  Pakko keksiä joku uus tapa kun eivät saaneet automaatteja toimimaan pankkikorteilla.

 21. 16
  turhautunut says:

  Tampere on imagostaan huolimatta paskempi paikka mitä Turku.

 22. 15
  Huru-ukko says:

  Taas yksi syy lisää kiertää Tampere kaukaa. Joku idiootti on mennyt toisen idiootin asettamaan ansaan ja tilannut moisen systeemin Tampereelle. Nopeampi se mielestäni on parkkipirkon katsoa lasin läpi lipuketta kuin ruveta tiirustamaan joastain mobiilipäätteeltä, että löytyykö sieltä rekkari. Älytöntä. Mutta muuta ei voi odottaakaan, kun kyse on Tampereesta.

 23. 14
  Kale says:

  Kyllä olisi ollut muutakin käyttöä noille rahoille, siis 10.000e kappale. Tällaisena aikana todella älytöntä

 24. 13
  "Haloo Tampere" says:

  Haloo, kilpailua ja siirtymistä uuteen aikaan! Tuulilasiin Payway / Parkit tms. tarrat ja puhelimeen oikea sovellus. Ei turhia investointeja ja kunnossapidettäviä kojeita katujen varsille. Onks tää näin vaikeeta?

 25. 12
  Marko says:

  Helsingissä EasyPark sovellus jo ladattavissa kännykkään, sinne merkkaat oman auton rekkarin, se hakee alueen jolla pysäöit (GPS) ja maksat vain ajasta jonka olet pysäköinyt (painetaan lopetus kun lähdetään pois)aikaa voi lisätä ohjelmasta kiekkoa pyörittämällä. Auton tuulilasissa tarra joka kertoo että kyseinen sovellus käytössä ja parkkipirkoilla laite joka näkee että olet aktivoinut pysäköinnin sille sillä hetkellä. Ei tarvitse lappuja ja maksat vain sen mitä pysäköit -> maksu menee tililtä kerran kuussa.

 26. 11
  Automarketit on pop says:

  Olisiko, ehkä ensin syytä kehittää ne laitteet parkkipirkoille, ennenkuin aletaan kiusaamaan maksavaa asiakasta tällä ylimääräisellä pelleilyllä?

 27. 10
  Oikeudenmukainen says:

  Eikö parkkiaikaa voi saada vetämällä kortin lukijassa kun pysäköit ja toisen kerran poistuttaessa pysäköinistä jolloin saisi sen kaivatun kuitin. Näin ainakin muutamissa mittareissa Ruotsissa. Oikeudenmukaista laskutusta kun maksu on vain käytetystä ajasta

 28. 9
  Aprillia says:

  Tämä kuulosti kyllä ennemmin aprillipilalta kuin todelliselta kuningasidealta, jona sitä varmaan pidetään kaupungilla.

  Miten parkkipirkon työtä nopeuttaa rekisterinumeron luku laitteella tai ilman ja tarkistaminen onko maksu maksettu? Nythän sen näkee suoraan tuulilasista ilman laitteita ja niiden näpyttelyä. Kaikki vaan pitää näköjään saada koneelliseksi vaikka siitä ei olisi mitään järkeä.

 29. 8
  AAA eli Asialla Ajava Akka says:

  Hitaus on hermostuttavaa, kun on kiire työtapaamiseen, lisäksi maksettuja minuutteja menee hukkaan kun joutuu odottelemaan koneen tulostavan lipukkeen. Näin on mm. Näsilinnankadulla, jossa mittari on tosi hidas.
  Miten käy, kun kyseessä on työajo, josta työnantajalle pitää lähettää kuitti kulukorvausta varten? Tulostaako kone kuitin pysäköinnistä? Kun lataan aikaa ylensä 1,5-2 tuntia, niin se pitää saada kuluissa laskutettua pois, muuten aiheutuu itselle liikaa kuluja työnteosta.

 30. 7
  Lippulappu says:

  Jatkossa ei siis lipukkeelle jäänyttä ylimääräistä aikaa lahjoiteta muille parkkeeraajille, kuten tähän asti on voinut tehdä. Pikku lisätienesti siitäkin luvassa.

 31. 6
  Byrokratian vihaaja! says:

  ainoa syy tuolle on se, ettei ennä kyettäisi antamaan lippua jollekkin toiselle tarvitsevalle!

 32. 5
  migeeel says:

  En maksa semmoseen yhtään parkkimaksua ennen ku joku tiedottaa mulle mihin kaikkeen mahdolliseen rek.tietoja käytetään ja miten se säilytetään, sekä kuinka pitkään! Poliisit tekee töitä mun kanssa paljonkin välillä (olen siis niiden työllistävä vaikutus ja jos hölmöilen jotain, niin onko rektiet. lainvoimainen todistus kappale, että siellä olit tullintorin parkkihallissa…?? ;)Nythän tietty olen 5v. ollu kaidalla tiellä,koska kun ne jutut on näääs jo vanhentuneet… ei voi syyttää—…

 33. 4
  migeeel says:

  Onhan toi kännykkä maksaminen hienon hieno juttu, varsinkin ku mulla on kunnon luuri, kaikilla ei, joten niille ei hyvä! Nyt vaikuttais et on lähetty kaikin tavoin taas takki auki touhuumaan semmosta mikä ei ole ihan loppuun mietitty! Kertokaa joku miten se rekisteri tunnus nopeuttaa maksua niin kauheesti! Eikö voinu tulla nopeita perus parkkizetti koneita ja mitä ne pirkotkaan hyötyy siitä et niissä näkyy rekkari vai onko se nyt vaan taas tätä nykyaikaa?

 34. 3
  migeeel says:

  Valvova yhteiskunta käyttää näitä tietjo häikäilemättömästi, ihmisoikeuksia loukkaavaan seurantaan,miksi tästä tarvii tulla hiton kyttäys kyttä pitäjä? Kameroitakin on jo ihan tarpeeks mitä tarttis normaaliin inhimilliseen vahtimiseen, kunonhan se hyvä että joku valvoo ees vähän…

 35. 2
  oolanderi says:

  Miten käy muiden kuin suomen rekisterissä oleville? Käyttlohjeet pliis myös sitten muillakin kielillä..

 36. 1
  asiakkaanne says:

  Todellista arvoa rahalle. Korttimaksamisessakin uusilla koneilla kestää nyt 5 kertaa kauemmin mitä vanhoilla, hitaita romuja kuin mitkä…. Ja nyt rosessia nopeutetaan vielä rekkaritunnuksen näpyttelyllä!

  Olette epäonnistuneet!

Jätä kommentti