Oma juttu Yhteystiedot
Uittotunneli 2

Kommentit (18 kpl)

 1. 18
  Lokaali says:

  nimimerkki ”veneitä liikaa” : Piti sanoa että kyllähän siellä on tahmelan iso hiekkaranta jolla on ihan virallisen uimarannan status. Uusi pukukoppi-wc-rakennuskin rakennetaan syksyllä. Ne puolivillit rantalehdot ja pusikot luovat vain luonnon omaa tunnelmaa ja antaa hyvän tunteen siitä, ettei joka paikka ole niin täyteen rakennettua ja viimesen päälle laitettua hiekkarantaa.
  Luonnolle tilansa!
  Pispalassa asuu ihmisiä rannan lähettyvillä ja ihmiset on oikeutettuja kulkemaan vesillä eli sallittakoon ne veneetkin sinne rannoille. Toivon itsekin tietysti, että hyhkyn asukkaille ei tästä koidu rauhattomuutta vaikka uittotunneli avataan yleisön ja veneidensiirto-käyttöön. Eihän siinä tunnelin lähistöllä ole edes montaa taloa.
  Aukioloajat on varmaan ihan järkevä asia sikäli että tunneli saa olla yöajat rauhassa.

 2. 17
  veneitä liikaa says:

  ”Ranta on ollut aivan ihana ulkoilumaasto monille läheltä ja kaukaa tulleelle”

  Ainakin Pyhäjärven puolella on pelkkiä veneitä tukkeena ja puskaa rannassa. On ihanaa? Veneet pois ja hiekkarantoja, niin alkaa toimimaan.

 3. 16
  koovee says:

  kaikki päätökset Tampereella ovat nykyään poliittisia päätöksiä. Nyt ovat näiden uittotunnelimiesten äänet tarpeen valtuuston päättäessä isommasta tunnelista syksyllä, siksi tämä tunneli sai nyt armon.
  Tämä tunneli saatiin lehmänkaupoilla.

 4. 15
  JN75 says:

  Tunneliin ei kannata sitten mennä kello 18 jälkeen illalla. Joku varmaan kysyy, että miksei? Siksi, kun se on kiinni. Tämä kiinniolo iltaisin ja yöllä tulee aika monelle yllätyksenä ja veikkaukseni onkin, että siellä tunnelin päissä käy aika moni ihmettelemässä mikseivät pääse tunneliin sisään.

 5. 14
  Raimo vaan says:

  Lopultakin!
  On siitä puhuttu vuosikymmeniä, enkä uskonut että se koskaan toteutuu.
  Tämpereella lähes koko työelämäni asuneena ja eläkkeelle päästyä Lahteen himon kuljettama Raimo Kotala

 6. 13
  Turvallisuusvastaava says:

  Onko tunnelissa hätäpoistumisteitä? Onko sprinkli? Jos joku traktori kärähtää tunnelissa, niin voi tulla ikävää jälkeä. Puhumattakaan siitä, että jotkut tekevät pienen nuotion tunnelin molempiin päihin silloin, kun tunnelissa on paljon ihmisiä.

 7. 12
  Lenkkeilijä says:

  Toivotaan nyt, että tunnelista on iloa mahdollisimman monelle ja ettei häiriötä koidu lähiseudun asukkaille. Ranta on ollut aivan ihana ulkoilumaasto monille läheltä ja kaukaa tulleelle, tunnelin tienoo on ollut tosin epäsiisti ja rämettynyt. Jos sitä vielä saa jotenkin kohennettua.

 8. 11
  Mymmeli says:

  Tosi hieno juttu , pääsee tutuille maisemille ja näkee kavereita ja tuttuja paikkoja.

 9. 10
  Jussila says:

  Ehdotin jo 20 vuotta sitten ”Pomolle”, että pannaan tunneli kuntoon ja veneet järveltä toiselle. Rahoitetaan tunnelia eksoottisilla mainoksilla tai vaikka videoilla. Hän totesi, että ei mene poliittesssa johdossa lävitse; näin kauan se kesti.

 10. 9
  Haloo says:

  Asukas, maailma muuttuu. Asut kaupungissa. Jos et kaipaa muutoksia niin kannattaa harkita muuttoa pitkälle perämettään josta hankit ison tontin. Loistava asia tämä tunnelin avaaminen.

 11. 8
  Mikko says:

  On se kumma miten yksi vene päivässä esimerkiksi on hirveä porun aihe Pispalan tunnelin suuaukon (ei-edes-kovin) lähellä asuville, mutta Pispalan valtatien automelu ei haittaa. Taitaa olla tekosyyn poikasta ilmassa kuten kaikessa vastustamisessa jossa Tampereella ollaan todella kunnostauduttu. Todellisuudessa tuo tunnelin alapää oli sellainen rämeikkö ja ryteikkö että ihmisten tuominen sinne on vain positiivista.

 12. 7
  asukas says:

  Puskajussille; sentakia, koska rantaa ei oltu tarkoitettu kaavassa perämoottorivene satamaksi kun talot rakennettiin vaan puistoksi ja vapaa-ajankäyttöön tamperelaisille. Nyt moottoriveneet ja traktori tulevat pilaaman rannan ja asuinalueen melulla. Sensijaan pyöräilytunnelina ja muuhun tarkitukseen tunneli on ihan ok!

 13. 6
  Kaunistusta kaivataan says:

  Sisäänkäynnit ja ympäristö ovat rumat.

 14. 5
  Musa käressä syntyny says:

  Kun Pispalan tunneli valmistui ja turhaksi havaittiin, joku ehdotti Aamulehdessä, että sinne laitettaisiin kulkemaan Linnanmäen tyylinen kummitusjuna. Reitin lopussa näytettäisiin matkustajille kyltti, jossa lukisi tunnelin rakentamiseen tuhlattu rahamäärä. Näin matkustajat poistuisivat tunnelista todella kauhuissaan. Nyt on hyvä toteuttaa tämä kyltti-ideakin, kun tunnelia otetaan käyttöön.

  Tämä idea voitaisiin jo suunnitteluvaiheessa ottaa huomioon myös rantatunnelissa. Siellä voisi ideaa kehittää siten, että summa näytettäisiin juoksevin valokirjaimin niin, että rakentamiskustannusten lisäksi mukana olisi koko ajan lisääntyvien käyttö- ja ylläpitokulujen kumulatiivinen määrä tunnelin avaamisesta lähtien.

 15. 4
  delated meikä says:

  PAREMPI MYÖHÄÄN KUIN EI MILLOINKAAN…ja eikös se ole täällä hämees niin,että hitaasti kaikki hankkeet etenee ainakin putket.

 16. 3
  Minä Vaan says:

  Nomen est omen. Tai olla niin, että maanalaisilla rakenteilla on ikuinen karma Tampereella. Tehdään ja sitten ei käytetä.

 17. 2
  veneilijä says:

  Älä muuta sano ! Kaksikymmentäseitsemän vuotta on asiaa yritetty ajaa ja nyt on päästy toivottuu lopputulokseen !

 18. 1
  Puskajussi says:

  Eikös tästä ole ollut juttua monesti, että minkä takia tunnelia ei käytetä oikotienä järveltä toiselle? Miksi asia otetetaan todeksi vasta nyt?

Jätä kommentti