Oma juttu Yhteystiedot
anttihervonen01

Tunnettu lääkäri kohauttaa: Juopot ”ihmisroskat” vietävä keskustasta saarelle!

02.08.2012 - 13:26

Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu, erikoislääkäri Antti Hervonen esittää kovia toimia juoppojen poistamiseksi keskustan katukuvasta.

Hervosen mukaan poliisin tehtävänä on poistaa ”ihmisroskat” keskustasta.

– Kesäksi vapaa majoitus läheiselle saarelle. Paluu sitten kun jäät kantavat, gerontologian erikoislääkäri ja emeritusprofessori laukoo.

Moro kysyi Tampereen kaupunginvaltuutetuilta: ”Pitäisikö kaupungin rakentaa alkoholin suurkuluttajille juopottelupaikka ydinkeskustan ulkopuolelle, jotta muun muassa kävelykadun katukuva siistiytyisi?”

Kyselyyn vastasi 43 valtuutettua 67:stä. Vain viisi valtuutettua ilmoitti kannattavansa juopottelupaikkaa. Ylivoimainen enemmistö oli juopposiirtolan perustamista vastaan.

Oletteko tosissanne, Antti Hervonen?

– Kurussahan on jo eräänlainen parantola rappioalkoholisteille. Lausunto oli tietysti vitsinvääntöä, mutta periaatteessa idea on mielestäni ihan hyvä.

Kun puhutte ihmisroskista, kehen viittaatte?

– Näihin rappioalkoholisteihin, jotka häiritsevät keskustassa Juveneksen tienoilla ja kävelykadulla.

”Kesäleiri juopoille!”

Ilpo Sirniö (sd) esittää, että kaupunki voisi hankkia maaseudulta autiotilan ja perustaa sinne ”alkoholistien kesäleirin”.

– Kesäleirille toimitetaan pari kertaa viikossa lasti väkevää viiniä tai vastaavaa ja makkaraa. Päivittäiset kustannukset olisivat elintarvikkeiden osalta alle 10 euroa per henkilö, Sirniö visioi.

Myös Sirpa Koivisto (sd), Irja Tulonen (kok) ja Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen (kesk) kannattavat juopottelupaikan perustamista.

Onko juopposiirtola totinen ehdotus vai vitsi, Ilpo Sirniö?

– Sekä että. Kirjoitin vastausta huumorilla, mutta voisihan sitä kokeilla. Hervannassa tällainen metsäpubi toimi aikanaan hyvin. Alkoholistit olivat poissa silmistä, eivätkä aiheuttaneet kenellekään harmia.

Tuukka Välimäki

Moro, keskusta

 

Lue myös:

Pitäisikö alkoholisteille perustaa oma juopottelupaikka? Näin valtuutetut vastasivat

Alkoholistit kokoontuvat nyt Keskustorilla: “Täällä on mukava ottaa ryyppyjä”

 

Pitäisikö keskustan päihteidenkäyttäjät viedä maaseudulle kesäsiirtolaan?

Vastaukset

 Loading ...

Kommentit (55 kpl)

 1. 55
  Kouluttaja says:

  Ennenvanhaan, kun kaupunkiin tuli tärkeitä ulkolaisia vieraita. Poliisi sai tehtäväksi siivota päiväksi kaupungin katukuva. Ratkaisuna oli siivota ”aines” Savon risteykseen Painontienen metsäalueelle. Perusteluna oli, ”kestää päivän ennenkuin ajautuvat takaisin keskustaan”.

 2. 54
  Asukki says:

  Tällaisten lääkäreiden ja muiden samaa mieltä olevien paikka olisi Siperiassa.
  Heidän kohdallaan on yhteiskunnan maksama koulutus mennyt täysin hukkaan.

  Lukekaa ajatuksella edellinen, viisaan ihmisen kirjoittama kommentti ja ajatelkaa.

 3. 53
  Karjalaispoika says:

  Tuskinpa kukaan lapsuudessaan ja varhaisnuoruudessaan haaveilee rappioalkoholistin urasta. Syystä tai toisesta moni kuitenkin sille uralle ajautuu. Joillekin alkoholisoituminen alkaa liiallisesta viihteellä olosta. Yleisempi syy lienee viinan käyttö kansantautimme masennuksen pikalääkkeenä. Alkoholisti on yleensä mielenterveysongelmainen. Joillakin juominen saattaa olla mielenterveysongelman syy, useimmilla varmaankin seuraus. Alkoholismi on itse aiheutettu sairaus, mutta sitäkin sairastavalla on oltava oikeus asianmukaiseen hoitoon. Siitäkin taudista voi parantua.

 4. 52
  Jep says:

  Hyvä idea! Kannatetaan! Voisiko samalle saarelle kipata kiihkouskovaiset niin he voisivat tehdä lähetystyön omaista toimintaa samalla eikä tukkia joka palstaa jeesustelulla?

 5. 51
  Ihminen isolla I:llä says:

  Hervosen ja muiden kokoomuskumppaneitten olisi ehkä aiheellista katsoa peiliin ja huomata, kas sieltähän katsoo heikkolahjainen ihmisroska vastaan.

 6. 50
  Mengele says:

  Tällaiset ”lääkärit”, jumalasta seuraavat – ylöspäin voisi hyvin eristää omalle saarelleen tekemään kokeitaan toisillaan.

 7. 49
  V says:

  No sanotaanhan Sekoomuslaisiakin ihmiskuonaksi ihan yleisesti kansan parissa.

 8. 48
  Sussu says:

  Jestas sentään miten hyvä idea.. eihän sinne olisi pakko mennä mutta luulisi että aika moni menisi jos tietäisi että joka päivä saapuu lasti ilman vaivännäköä ja ilman pelkoa krapulasta. Kaikki kai siinä voittais..miksi ei voisi kokeilla??

 9. 47
  Hans Kalm says:

  Kyllä kuvottaa lukea näiden ”kristittyjen” ihmiskuonaa puolustavia kommentteja. Juutalais-kristillinen humaani moralismi rappioittaa ihmisrodun, ja tämä keskustan roskajoukko on siitä oiva esimerkki. Ihmisarvo vain niille jotka sen yhteisön silmissä ansaitsevat!

 10. 46
  Et sillai says:

  Niin ja kun ”juopot” sieltä saaresta lähtevät uimaan takaisin kaupunkiin kun ei jaksa oottaa jäiden tuloa niin hukkuu osa matkalla ja ongelmien määrä pienenee. Jepjep.

 11. 45
  pepitoinen says:

  Haluaisin kysyä Antti Hervoselta: Onko ihminen hänen silmissään, vain roska, joka siiretään pois silmistä, kun ei kykene täyttämään tiettyjä elämisen normeja.
  Tämä voi kuulostaa saarnalta, mutta Jumala loi ihmisen, jokaisen meistä omaksi kuvakseen. Hän rakasti meitä antamalla oman Poikansa uhriksi meidän tähden. Ei tietyt normit täyttämään pystyvän, vaan jokaisen tähden.
  Näissä ”ihmisroskissa” ja jokaisessa, joka kulkee ilman Jeesusta on sielujemme vihollinen turmellut Jumalan kuvan ihmisessä.
  En osaa sanoa mikä olisi paras vaihtoehto ratkaista näiden onnettomien ihmisten tilanne, mutta kuulosti kamalalta korkeasti koulutetun lääkärin komenttina ”ihmisroskat” ja siihen halusin takertua. Jumalan tahto on, että ojennamme auttavan kätemme, jokaiselle lähimäiselle, joka vierellämme käy ja tarvitsee apua.
  Toivon, että löydätte Tpereen valtuustossa viisaan ja Jumalan tahdon mukasen RATKAISUN

 12. 44
  Anne says:

  On siinä meillä kaupungissa päättäjät kommentteineen, ja on siinä meillä erikoislääkärin irvikuva! En tasan menisi kyseisen lääkärin vastaanotolle, kun suhtautuminen kanssaihmisiin, olkoonkin ongelmaisiin, on noin ala-arvoista.
  Toivottavasti Hervoselle kolahtaa joskus lähipiiriin alkoholiongelmainen, niin tulen sitten kysymään, onko tämä edelleenkin ”ihmisroska”.
  On yksi asia olla vitsikäs tai sarkastinen, ja toinen asia tehdä itsestään totaalinen moukka.

 13. 43
  Uolevi says:

  Thatcherismistä aikoinaan alkoi oikeistolaistuminen, ja tähän se nyt johtaa. Yhteiskuntaa on eriarvoistettu liikevoittojen nimissä kolmekymmentä vuotta. Vain voittajat hyväksytään. Nyt avoimen fasistisia mielipiteitä esittävät jopa kaupunginvaltuutetut ja lääkärit. Samoin lääkärit olivat innolla mukana Hitlerin eutanasia-ohjelmassa, joka olisi Hervosenkin näkemyksillä loogisesti seuraava vaihe. Kumpi on pahempi: että joku örisee kadulla vai että joku örisee lääkärin arvovallalla loistoasunnossaan? Pientä se on pahojen tekemä vahinko hyvien tekemään verrattuna, kuten Nietzschen Zarathustra sanoi.

 14. 42
  juippi says:

  Näinhän meistä suuri osa käytännössä toimii, lapset vanhat ja sairaat pois jaloista ja silmistä, johonkin hoitopaikkaan.

 15. 41
  Nimetön says:

  On kyllä aivan kamalaa kuunneltä tätä alkoholismi on sairaus jankutusta. On mielestäni täysin moraalitonta enemmistöä kohtaan, että tällainen meno sallitaan ja juoppuja hyysätään.

 16. 40
  Mace says:

  Hävyttömän ’arjalainen’ mielipide akateemisesti koulutetulta mieheltä! !

 17. 39
  uskova DI says:

  Aina juoppoja on Suomessa ollut.

  Syrjäytyneisyyttä ei ehkäistä vain koulutuksella ym.vaan ihmisten asenteiden muutoksella. Syrjäytyneitä tulee siitä,että vain tietynlainen persoonallisuus ja luonne suvaitaan työelämässä .

  Kaikki eivät mahdu tuohon kapeaan ”näköalaan”. Ei ihmisten persoonallisuutta voi muuttaa koulutuksella vaan se pitää vain hyväksyä.

  Kauan aikaa sitten ollaan tultu siihen pisteeseen, ettei osaamisella ole merkitystä vain luonteella ja persoonallisuudella ja että osaa tuntea ns oikeat ihmiset. Koko ajan kuitenkin syntyy ja kasvaa kaikenlaisia ihmisiä ei vain jonkun kapean määritelmän mukaisia.

  Syrjäytyneet ymmärtävät ettei heitä hyväksytä niin miksi haluaisivat parantua jos ovat juopoiksi tulleet? Minkä takia?

  Tampereella näyttää olevan paljon asennevammaisuutta niin politiikoissa kuin muissakin näistä kirjoituksissta päätellen.

 18. 38
  Kristuksen seuraaja says:

  Miten ihmeessä voidaan yhdestä ihmisryhmästä käyttää tuollaista nimitystä.

  He ovat ihmisiä siinä missä muut vain sairaita. KOhta on varman mummelit ja papatkin häirikköjä häiritsemässä ”kunnon” työtätekeviä ihmisiä…

  Eikä alkoholisteille saa antaa viinaa….noinko sitä toivotte että juovat itsensä hengiltä vai??? MIstä tässä kovuudessa on kysymys?

  Eikös Irlannissa ns.häirköt( niistä jotka eivät sortoa hyväksyneet) poistettu ja viety saarelleja tuon saaren nimi on Australia.
  Niinhän Ranksa ja ym maat ovat tehneet….tähänkö ollaan menossa.

  Nyt vain aletaan sairaista ihmisistä eikä rikolisista.

  Nyt kun saaret, joissa ei asuat ovat vähissä niin Saksan Hitlerin malliako tilalle…

  He ovat vain syrjäytyneitä ja miksi? Me heistä sellaisia teemme kun työelämään alalle kuin alle kelpaa enää vain tietynlainen luonne ja persoonallisuus muut tietenkin syrjäytyvät. Kouluissakin yrittään jkaikki kaittaa samaan muotiin vaika väkisin. Ei se onnistu. Erilaisuuden hyväksyntää ja suvaitsevaisuutta tarvitaan.

  Meidän asenteissa se vika on ei muissa ihmisissä.

 19. 37
  Ihmisarvo kaikilla? says:

  Miksei myös alkoholisti saisi itse päättää, missä asuu tai missä päivisin viettää aikaansa? Pöyristyttävää käyttää ilmaisua ”lähetetään tai siirretään heidät sinne ja sinne.” Mitä seuraavaksi – merkki rintaan?

 20. 36
  kariolavi says:

  ”Tosiasia on se, että katukuva hävettää tavallista suomalaista ja on erittäin huono esimerkki pienille lapsille ja nuorille.”

  Tuleeko telkarista sen kummenpaa esimerkkiä, jatkuvaa tappamista, BB-taloja, tosi-teeveetä. laihdutuskilpailuja joissa naurekellaan ylipainoisille jne jne, nuoka ovat hyviä esimerkkejä lapsille ja nuorille.
  Eipäs heittäytdytä ihan tekopyhäksi ja kaksinaamaiseksi.

 21. 35
  tsot tsot says:

  Juoppojen kutsuminen ihmisroskiksi on sama kuin kuin kutsuisi kokoomuslaisia sioiksi. Vihapuhetta.

 22. 34
  Tehkää jotakin Tampereen päättäjät! says:

  Jatkoa edelliselle kommentille: valtuutetut Ilpo Sirniö, Sirpa Koivisto, Irja Tulonen ja Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen ovat oikeilla linjoilla kun kannattavat erillisen juopottelupaikan perustamista. Siellä kuitenkin tulisi myös tarjota matalan kynnyksen työmahdollisuuksia ja puuhaa ja tukea. Sitä ihminen tarvitsee, vaikka ei aina sitä osaa itse tajutakaan. Eli erillisen juopottelupaikan lisäksi tulisi olla edes vähän sitä ihmisarvon mukaista persuuksille potkimista.

 23. 33
  nääs says:

  Juopoista ei olisi mitään haittaa, jos ne vain istuisivat rauhassa penkillä ja tissuttelisivat. Mutta kun alkoholi on siitä hauska aine, että se saa pään sekaisin. Ja sitten kun on pää sekaisin, niin sitten oksennellaan, kustaan minne sattuu, huudellaan hävyttömyyksiä ohikulkijoille, tapellaan tuttujen ja joskus tuntemattomienkin kanssa ja toisinaan ihan verissä päin, aiheutetaan haittaa seudun yrittäjille ja lisää työtä poliisille. Hervosella oli tässä ihan hyvä pointti, mutta koska se oli vitsin muodossa sanottu, niin sitähän ei kaikki aivan tainneet ymmärtää.

 24. 32
  Tampereen päättäjät pihalla says:

  Ei ole ihmisen arvoista elämää istua ja paskoa ja sammua ja örveltää muiden katseltavana kaupungin paraatipaikalla. Herätkää, tämä on se ihmisoikeusrikkomus, ei se, että alkoholistit saisivat asianmukaisen tuen ja hoidon (vaikkakin se vaatisi heidän ohjaustaan sinne ja vähän potkimista persuuksille)! Mutta älkää nyt vaan viekö niitä ihanaan Viikinsaareen (joku ehti jo tällaistakin ehdottaa). Joskus 70-luvulla kuulemma juopot vielä ohjattiin johonkin työleirille ja ainakin pois julkisilta paikoilta. Se olisi se paras apu heille ja meille. Herätkää päättäjät!!! Ketä me ollaan oikein valittu päättäjiksi kun näin ovat pihalla siitä mikä ihmisarvon mukaista toimintaa? Alkoholistit on lapsen tasolla ja tarvitsevat tiukempia sääntöjä ja sitä, että joku välittää. Kaikki me tiedämme, että kukaan alkoholisti ei varsinaisesti nauti elämästään, päässään vain yksi asia: mistä saan taas lisää. Ehkä jotain muutakin toivoa voi herätä kun pääsisivät ympäristöön, jossa heidän oikeita ihmisen ominaisuuksiaan pääsisi esille.

 25. 31
  Mervi Janhunen, varavaltuutettu says:

  Luin Aamulehden juttua myötähäpeää tuntien – eikö luottamushenkilöiden tulisi puhua kaikista kuntalaisista mieluiten kunnioittavaan ja vähintäänkin asialliseen sävyyn! Myös kaupungin palvelujärjestelmään perehtyminen olisi paikallaan.
  Kun Hervonen viittaa ”eräänlaiseen parantolaan rappioalkoholisteille” Kurussa, hän tarkoittanee Palhoniemen huoltokotia, joka on Tampereen kaupungin laitoshoitopaikka vaikeasti päihdeongelmaisille pitkään päihteitä väärinkäyttäneille asiakkaille. Palhoniemellä on oma asiakaskuntansa ja toivon, että kaupungilla olisi malttia säilyttää myös tällaista laitoshoitoa päihdeongelmaisille, vaikka avopalvelut ovatkin nykyään se vallitseva suunta.
  Kaupungilla oli aiemmin myös Viinikanlahden ensisuoja, jossa oli myös nk. märkä puoli eli yöpymismahdollisuus päihtyneille. Kun ensisuojan asiakkaille tarkoitetut palvelut siirrettiin Hervantaan, niin kyllä se on vaikuttanut niin keskustan kuin Hervannan keskustan yleisilmeeseen. Oman lisänsä kaupunkikuvaan ovat tuoneet nuoret alkoholistit ja huumeidenkäyttäjät, joille joko ei ole ollut hoitoa tarjolla tai sitten ei ole pystytty moitivoimaan hoiton hakeutumiseen ja siihen sitoutumiseen.
  Toivon, että kaikki valtuutetut olisivat huolissaan näistä ihmisistä, jotka asuvat kadulla eivätkä vain kaupunkikuvasta. Etsivää päihdetyötä, uudenlaista hoitoonohjausta ja riittävästi matalan kynnyksen palveluja. Kadun miehiltä ja naisilta itseltään voisi myös kysyä, miten he tämän ongelman ratkaisisivat.

 26. 30
  Pee Pälmä says:

  Kontrollipolitiikka ja yksilön vapaus – Tenukepit kuriin kurilla?

  Yhteiskunnassa on poikkeavaa käytöstä ja sitä ylläpitäviä kontrollia eli säätelyä harjoittavia instituutioita. Ihmisellä on kuitenkin sisään rakennettuna tarve tulla toimeen ja miellyttää ja sen vuoksi suurin osa meistä käyttäytyy normien mukaisesti.

  Tapahtuu epävirallista säätelyä perheen, ystävien, koulu- ja työtoverien sekä naapureiden toimesta. Kontrolliin riittää siis pelko siitä että naapuri näkee, tai sukulaiset saa tietää. Periaatteessa yhteiskunnan kontrolli perustuu samaan asiaan, valvovana instanssina toimii lakeja valvovat viranomaiset, jotka itse toimivat poliittisen valvonnan alaisuudessa. Tämä on kontrollipolitiikkaa.
  Kontrollipolitiikkaan luetaan myös poikkeavasti käyttäytymisen ehkäisemiseksi tähtäävät toimenpiteet, esimerkiksi kampanja julkijuopottelua tai rattijuopumusta vastaan.

  Ohjailu on luonteeltaan normatiivista josta hyvänä esimerkkinä on se että esimerkiksi työttömyyden ehkäisy koulutuksella. Työnteko ja siihen pyrkiminen on joutenoloa hyväksyttävämpää.

  Kulttuurierot ja sosiaalinen tausta sanelee usein sen minkälaiset lähtökohdat meistä kukin elämälleen saa. Pitkäaikaistyöttömän nuoren ajautuminen julkijuopotteluun ta tai rikollisuuden pariin on usein helpompi ratkaisu kuin henkisesti raskas ja alentava kurssituksien ja puolenvuoden työllistämisjaksot.

  Ajautuminen alakultturin ja julkijuopottelun pariin tapahtuu ikään kuin vahingossa, sillä nuorten miesten maailmassa virta vie mukanaan.

  Kun kerran on aloittanut on helppo jatkaa, sillä sitten kuvaan astuvat myös jengien ja alakulttuurin sisäiset kontrollisäännöt ja kunniakäsitteet. ”Kaveria ei jätetä” – ei edes tenuremmissä.

  Pekka Pälmä
  sd.

 27. 29
  tämä on monen päihteiden käyttäjän tulevaisuus..olla roskana says:

  entäs sitten, jos tämä roska olisi oma lapsi, äiti tai lapsenlapsi?????????

 28. 28
  Suvi says:

  Suomessa yksikään ihminen ei jää asunnottomaksi tai ilman hoitoa. Kyse on omasta valinnasta. Alkoholismi on sairaus, mutta hoitoa on olemassa, Tampereellakin. On ihmisestä kiinni, haluaako parantua vai ei. Eikä kyse ole yhteiskuntaluokasta tai koulutuksesta, moni kokoomuslainen diplomi-insinööri tai lääkärikin saattaa menettää kaiken, jopa ihmisarvonsa addiktion vuoksi. Yhteiskunta ei näitä ihmisiä kuitenkaan voi pakottaa parantumaan, koska siihen ei pysty ystävät, puolisot tai perhekään. Ihminen tekee itse omat ratkaisunsa. Jos joku päättää elää elämänsä kadulla varastamallaa käsidesillä ja roskilla, kanssaihmisten ei tulisi joutua siitä kärsimään.

 29. 27
  humalat ja maltaat sekaisin lekuria myöten says:

  Kamala poru jostain kännikaloista, Suomi on aina ollut humalaisia täynnä. Niistä ei ole ollut mitään vaaraa. Mutta kukaan ei puutu romaanikerjäläisten toimintaan tai ulkolaisten suorittamiin raiskauksiin.

  PS: Eikös joku aika sitten ollut uutinen, että Suomessa lääkärit tappaa 1400 potilasta epäpätevyyttään. Joten voiko tähänkään lääkärin lausuntoon luottaa.

  [Moron toimitus on poistanut osan kommentista.]

 30. 26
  Pekka Heinonen says:

  Viikinsaari olisi mahtava paikka, siellä juoponkin sielu ja ruumis lepäisi ! Saarelle saisi kesäisin mennä myös ne ihmiset jotka eivät sairastu asennevammaan juopon tavattuaan. Ei ole juopoista ollut harmia keskustassa kävellessä, ja jälkikasvukin on oppinut heidät ottamaan ihmisinä, ei minkäänlaisina ”roskina”. Suosittelen kaupunkilaisille asennevammakasvatusta, nyt on siihen erikoistunut lääkärikin tiedossa.

 31. 25
  et silleen says:

  Nämä ”ihmisroskat” elelivät kaikessa rauhassa Ratinanrannassa, ketään häiritsemättä, mutta sitten heiltä vietiin katto päänpäältä pois, ja Antti Hervonen on ollut sitä päätöstä myös tekemässä. Joten kestäkää seuraukset kuin MIES, alkääkä valittako.

 32. 24
  ihmisroska ? says:

  ylimielisyyttä ja itseriittoisuutta näyttää riittävän.

 33. 23
  El Capi says:

  Las Palmasissa tällainen operaatio tehtiin pysyväksi noin 10 vuotta sitten. Ei kuitenkaan mitään leiriä, vaan paikallispoliisin kovin ottein. Kaupunki on nykyään melkko siisti.

 34. 22
  Anonyymi says:

  Minne viedään osaamattomat lääkärit?

 35. 21
  Tuuli says:

  Uskomatonta, pöyristyttävä kommentti lääkäriltä. Olkoonkin vaikka omasta mielestään vitsinvääntöä. Todella ammattitaidotonta. Taidat olla valelääkäri, muuten ei tätä käsitä.

 36. 20
  Minä vaan says:

  Ulkomaalaiset ihmettelee, miksi he muualla asuneinA, IKÄNSÄ PALJON TYÖTÄ TEHNEINÄ, asuvat huonomissa taloissa ja oloissa kuin suomalaiset juopot?!?

  Jotain tässä yhteiskunnassa mättää.

  Liikaa hyysätään ja se ajaa ihmiset tuollaiseen jamaan?

 37. 19
  TKT says:

  Hyvä idea. Lääkäri vaan käytti vääriä, ihmisarvioa alentavia nimityksiä, mikä vei terän pois idealta.

  Tosiasia on se, että katukuva hävettää tavallista suomalaista ja on erittäin huono esimerkki pienille lapsille ja nuorille.

  Parantumattomat juopot pitää siirtää heille oikeaan paikkaan, esim siirtolaan tms, jossa he saavat turvallisemman ympäristön jatkaa juopotteluaan. Voisihan heille tarjota myös työntekoa tms. Nykyiset työttömät, sossun tuella elävät, ohjaamaan, esimerkiski kukin yhdeksi päiväksi viikossa. Näin saadaan kaikki työn pariin ja pois kaiken maailman hullutuksista.

 38. 18
  tommi says:

  poissa silmistä, poissa mielistä?

 39. 17
  Kävelykatu säilytettävä says:

  Tässä on kysymys sosiaalitoimen asiakkaista, jotka on jätetty ilman hoitoa ns. heitteille avohoitoon kadulle. Tarkoituksena on kävelykadun tuhoaminen: kaadetaan puut ja poistetaan penkit, joiden tilalle halutaan pysäköintipaikkoja ja läpiajoliikenne.Pysäköintipaikkoja on kävelykadulla Anttilassa ja ympäristössä riittävästi.

 40. 16
  jj says:

  Mulla on parempi idea, kärrätään ne Turkuun. Rellestäköön siellä.

 41. 15
  Olenko väärässä? says:

  Pois silmistä, pois mielestä. Näinkö politiikkaa harjoitetaan, että lakaistaa ongelma maton alle? Ilmeisesti yhteiskunnan vastuu tästä eteenpäin ei kata syrjäytyneisyyttä tai alkoholiongelmaisia, vaan heidät voidaan laittaa korpeen ettei parempiosaisten tarvitse nähdä mitä ympärillä tapahtuu. PAREMPI IDEA: SULKEKAA KAIKKI SILMÄNNE JA OLKAA HILJAA, EHKÄ NE MENEE POIS! Nyt pitäisi ehkä valita paremmin päättäjät jotka aukoo turpaansa. En tarjoa ratkaisua tähän ”ongelmaan” mutta tämä se ei ainakaan ole. Siirtämällä ongelma kauemmas itsestään on idiotistimiä suurimmassa määrin. Käpyä peppuun ja suu suppuun.

 42. 14
  editor says:

  Miksi hämäläisellä maaperällä puhutaan näin hävyttömiä sairaista ihmisistä? Ovatko kaikki yhtä hölmöjä kuin tuo lääkäriksi itseään tituleeraava ihmispolo?
  Alkoholismihan on sairaus! Eikö silloin tämäkin tämänkin ihmeelisen ihmiskäsityksen omaavan eläkeläisen pitäsi jo lopultakin pystyä ajattelemaan asioita inhimillisesti – vaikka rahaa tuntuu olevankin!

 43. 13
  ismo says:

  ensinnäkin rappioalkoholistit hyvin harvoin aiheuttavat harmia.
  Eivät ainakaan niin paljoa kuin sivistyneet ihmisroskat, jotka pääsevät lausunnoillaan lehtien palstoille.

  Rhdottaisin, että puolueet erottaisivat tällaiset vahinkoa tekevät roskat ryhmistään.

 44. 12
  oho says:

  mahtaako tämän lääkärin asennevamma näkyä myös lääkärintyössä olisiko aihetta tutkia onko ihmisroskat saanut oikeata hoitoa

 45. 11
  JTK-TAMPERE says:

  täällä kysytään ihan tyhmiä???että pitäisikö päihteiden käyttäjät viedä kesäsiirtolaan kesäksi? sittenhän koko kaupungissa ei olisi asukkaita kesällä,kun vain minä ja vaimoni ollaan alkottomia. eikä niin isoa kesäsiirtolaa ole vielä löytynyt,jonne kaikki tamperelaiset juopot mahtuisi. lähes jokaisella on kaupasta tullessaan mäyräkoira tai siideriä joka päivä ostoskärryissä,mihin nämä tapajuopot pistetään,jotka joka ilta tissuttelee? työnantaja kysyy,juotko,poltatko? polttava ei saa työtä,mutta juoppo saa,koska se kuuluu yhteisöllisyyteen. polttaminen on nykyään sakotettavaa,mutta alkoholin aiheuttamia sairauksia on enemmän,kuin tupakanpoltosta. tupakoija harvoin käy toisen päälle,tappaa,mutta viinapäissään tehdään kaikkea. alkoholi on näköjään yhteiskunnan suojeluksessa,ennen urheiltiin ja kuuluttiin raittiusseuraan. nyt jos et juo,niin joudut pois urheiluseurasta. ja mikä huvittavinta,alkoholia saa mainostaa?kyllä jokainen osaa pullon hakea alkosta ilman mainostamista. älkää enään kyselkö kesäleireistä,olipa tyhmä idea?moniko kävelee keskustassa selvin päin?

 46. 10
  JTK-TAMPERE says:

  jos alkoholisoituneet ei saa juopotella kaupungissa,niin olut ja tapahtumateltatkin voidaan häätää kurun korpeen,siellä saa sitten nämä piiloalkoholistit,jotka nyt remuaa luvan kanssa keskustassa joka ilta ,sekoilla fiksusti,juoppoja nekin on mutta ehkä työelämässä. jos ns.laitapuolen kulkijat häädetään,niin kuten jo viisi vuotta sitten ehdotin,että maahanmuuttajat voisi häätää autiolle saarelle ahvenanmaalle ja viljellä siellä maata,sekä kerran viikossa helikopterilla tiputtaa avustuskuorma. kun ne eivät edes halua sopeutua ja tehdä kunnon työtä,muuta kuin käydä varkaissa,myydä huumeita ja miehet paistaa vain lättyjä,niin sopeutukoon omaan kulttuuriinsa saarelle,niin heitä ei kukaan sorra siellä tai nimittele. nyt maahanmuuttajat on sijoitettu lähiöiden vuokra-asuntoihin,joissa muutenkin on katkeroituneita yhteiskunnan hylkäämiä työttömiä ja vain maahanmuuttajia sosiaalitoimistotkin tukee,kaikki annetaan,mitä pyytävät autoista lähtien,kun on uutta orjatyövoimaa porvareille. miksi päättäjät eivät huoli niitä naapureikseen,siksi ettei asuntojen hinnat laske ja turvattomuus lisäänny,kuten helsingin poliisi sanoi,70% rikollisuudesta on ulkomaalaisten tekemiä ja mamu vaan sanoo,ettei ymmärrä,miksei saa raiskata esimerkiksi?hoitakaa nyt oman maan kansalaisten asiat kuntoon ensin,ettei tarvitse inistä syrjäytyneistä. jos ne ei saa juoda keskustassa,niin miksi muut?miksi suomalaisen pitää juoda torilla teltassa,terassilla,miksei kotona ja olla hiljaa,ettei häiritse naapureita?minkä takia kaupunki ei kiellä julkijuopottelua myös parempiosaisilta,samanlaisia sikoja ne on kännissä. onneksi on vaalit ja pormestarin valinta tulossa? asetun ehdokkaaksi pormestariksi,kun kaikkiin ylempiin virkoihin ei ole muita vaatimuksia,kuin merkonoomi ja osaa haravoida,minä osaan varmaan kymmeniä muitakin töitä ja tulen aina linssiluteeksi marttayhdistyksiin,siivoustalkoisiin ja kahvitilaisuuksiin.mutta osaan ottaa kantaakin ja tunnen koko tampereen liike-elämän,liikenteen,kaupunginosat,mutta en ota lahjuksia,ostettuja virkoja,kuten kokoomuslaiset.

 47. 9
  MiraKata says:

  Mikä siinä on, että jos se alkoholin ottaminen on niin paheksuttava asia nykyään, niin miksi se on vielä laillista? Onneksi nää kokoomuspellet ei osaa muuta ku elää toisten rahoilla ja kuvitella olevansa parempia.

 48. 8
  Pinna kiristyi! says:

  Ylimielisyys huipussaan! Tällaista ”kaatopaikkaa” ei saada kansaa maksamaan. Kyllä se, mikä on yhteiseksi tilaksi rakennettu, kuuluu kaikille. Jos itsensä paremmiksi ihmisiksi kuvittelevat eivät halua nähdä, mitä pienen ihmisen alasajosta seuraa, maksakoon kultaisen häkkinsä itse. Nöyryytettyjä ei tarvitse enempää nöyryyttää.

 49. 7
  Kerberos says:

  Minusta Viikinsaari olis aika kiva. Jos mua ei kelpuutettas paikalle niin pöllisin pelastusveneen ja menisin messiin. Ja jos juomat loppuu niin eiku soitamaan.

 50. 6
  Kyuu Eturautti says:

  Pisteet siitä että kerrankin rohkea, konkreettinen, vaikutuksiltaan selvä esitys eikä aina vain sitä voivottelua ja komiteoita.

  Miinukset siitä, että esitys on täysin tarpeeton ja korjaa ongelmaa jota ei ole.

  Vielä kun sen päivän näkisi että vastaavaa karkoitusta ehdotettaisiin henkirikoksiin syyllistyneille.

 51. 5
  Nimetön says:

  Joo, keskitetään ne vaan johonkin leiriin… keskitysleirit on aina ollut hyvä ratkaisu ei-halutuille yhteiskunnan osille..

 52. 4
  TK says:

  Käsitys ihmisarvosta on todella pahasti hukkunut näillä juopoilla.. Juopoilla viittaan toki asemastaan juopuneisiin valtuuteittuihin.

 53. 3
  Nimetön says:

  TV-kamerat vaan mukaan kesäleirille niin saadaan todellisia realitytähtiä ja nuorille alkoholivalistusta!

 54. 2
  Pee Pälmä says:

  Puistot tulisi suunnitella koko yhteisön käyttöön

  Tampereella tuskaillaan penkit ja levähdyspaikat täyttävistä ”oravanpyörästä” tipahtaneista juopuneista, jotka hönöttelevät ja meluavat keskustan puistoissa tai jo muutenkin epämiellyttävän likaisilla kävelykadunpätkillä.

  Mielestäni nykyiset tylsät kukkaistutukset, penkkiryhmät ja ydinkeskustan puistikot ovat kuin tehty näitä veljiämme varten. Ydinkeskustan puistot tulisi suunnitella luovemmin koko yhteisön, lue kaikkien käyttöön. Kaikille, myös ”hanuille” huolella, halpoja kompromissejä välttäen suunniteltu ”yhteisöpuisto” sisältäisi avoimia ja ilmaisia kiinteitä pik-nik pöytiä, vaipanvaihtosuojia, valaistuja lentopallo- ja koriskenttiä, lasten leikkipaikkoja, esiintymisareenoita, grillipaikkoja, sähköpisteitä, BMX -ratoja, vesipisteitä, wc-tiloja jne.

  Naiivi pelko siitä että kaikki aina rikotaan ei saa olla ”yhteisöpuiston” toteuttamisen esteenä. Perinteinen suomalainen positiivisuuteen perustuva kyttääjä-käräyttäjä mentaliteetti takaa että paikat pysyvät kunnossa ja ”hanut” ojennuksessa.

  Pekka Pälmä
  sd.

 55. 1
  Ruisaurinko says:

  http://www.youtube.com/watch?v=cQ9u7uc0lTM

  Toimihan tuo pienemmässäkin mittakaavassa, niin miksei Tampereella :)

Jätä kommentti