Oma juttu Yhteystiedot
puhdistamo16

Kommentit (15 kpl)

 1. 15
  A.N says:

  Ilman muuta uusi vatkaamo rakennetaan Sulkavuoreen,sen parempaa paikkaa ei löydy vatkaamolle seutukunnalta.

 2. 14
  Aamulehden tilaaja says:

  Mitäs puoluetta pitäisi äänestää, jotta vältettäisiin tuon iljettävän sontasäiliön tulo?

 3. 13
  Sulkavuori huonoin vaihtoehto says:

  Olisi hyvä jos toimittaja sanoisi suoraan miksi hän niin innokkaasti ajaa keskuspuhdistamoa paikkaan joka on logistiselta sijainniltaan erittäin huono, erittäin kallis sekä ympäristön kannalta kaikista tutkituista paikoista huonoin.

  Ihmettelen myös miksi Aamulehteen asiasta kirjoittaa toimittaja, jolla on selvät henkilökohtaiset kytkökset keskuspuhdistamohankkeessa.

 4. 12
  Voiko verrata vai ei? says:

  Mistä johtuu, että osa asiallisista kommenteista listautuu tänne, osa ei useammankaan päivän jälkeen?
  Tampereen kaupungin nettisivuilla on nähtävissä ELY-keskuksen vastine lakisääteiseen, Sulkavuori-hankkeesta 2011 tehtyyn ympäristövaikutusten selvitykseen. Selvitys oli puutteellinen monilta osin ja eräs moitinnan kohde oli Turun puhdistamon käyttäminen haju- ja muiden haittojen suhteen vertailupohjana suoraan. Toiminta ja ympäristö eroavat toisistaan niin paljon, etteivät laitokset ole vertailukelpoisia.
  Tulee myös muistaa, että Turussa hajuhaittojen suhteen ihmiset monesti vertailevat nykyistä hajutilannetta avopuhdistamon aikaiseen tilanteeseen. Tottakai kalliopuhdistamo haisee tällöin vähemmän. Mutta, täysin hajuton se tuskin on. Ja vaikka haju olisi hyvinkin havaittava, tuskin puhdistamoa enää muualle rakentamisen jälkeen siirretään?
  Näsäviisastellen voisin myös todeta, että mikäli mittarina käytetään toimittajan ja varsin vähäisen turkulaisedustuksen neniä, tulisi nenien toimintakyky ensin mitata muutenkin kuin tuomen kukinnan havainnoinnilla.
  Yhtä kaikki, matkassa on monta muutakin mutkaa eikä tamperelaisilla oikeasti olisi tälläiseen edes rahaa, jos sitä pysähdyttäisiin hetkeksikään ajattelemaan.
  En voi olla yhtymättä aiemman kirjoittajan viestiin siinä, että toimittaja Välimäen teksti vaikutti puolueelliselta. Tosin, mielikuvaan saattaa vaikuttaa myös aiempien asiayhteyttä koskevien tekstien välityksellä syntynyt ennakkoajatukseni.
  Toistaiseksi emme kuitenkaan ole nähneet Aamulehdessä yhtäkään Viinikanlahden puhdistamon saneerauksen hyviä puolia korostavaa artikkelia.

 5. 11
  Moron tuottajan vastaus says:

  Edellinen kommentoija arveli, että Sulkavuoren puhdistamohankkeen takana olevat tahot olisivat ottaneet yhteyttä Moron toimittajaan Tuukka Välimäkeen ja pyytäneet häntä tekemään myönteisen jutun.

  Väite on aivan tuulesta temmattu. Välimäki lähti vierailulle Turkuun, koska minä pyysin häntä tekemään niin.

  Kukaan ei pyytänyt minulta myönteistä juttua, vaan kyllä idea Kakolan-vierailusta syntyi ihan omassa päässäni ja vielä työajalla. Minun päätehtäväni on miettiä Moroon mielenkiintoisia jutunaiheita ja mielestäni Välimäen vierailu Turkuun oli myös onnistuneesti toteutettu.

  Käymme muissa kaupungeissa vastakin, jos siihen on aihetta.

  Jari Mylläri
  Moron tuottaja

 6. 10
  Onko erilaisten hankkeiden ajaminen toimittajan tehtävä? says:

  Toimittajan tehtäviin ei ymmärtääkseni kuulu ajaa suurhankkeita. On päivänselvää, että hankkeen lobbaajat ovat olleet yhteydessä Välimäkeen ja pyytäneet kirjoittamaan tällaisen markkinointihenkisen jutun. Yksipuolisuus paistaa. Samana päivänä Aamulehti ylisti puolestaan Ratinan uutta asuinaluetta halutuksi (ja sen takia tulisi sitten äkkiä päästä eroon Viinikanlahden puhdistamosta). Ymmärtääkseni luontoympäristö ja ulkoilumaastot ja turvallisuus ovat tamperelaisten arvostuksessa ykkösiä. Ei liikenteen keskellä olevat asfalttimaisemat, joissa katsellaan pienen pientä ruohokaistaletta ja naapurin lasiparveketta, höh. Pitäsköhän muuttaa pois Tampereelta kun käsitykset tamperelaisten arvostuksista noin kummallisia.

 7. 9
  Sulkavuorelainen says:

  Miten maalämpöantureille käy, jos peruskalliota aletaan räjäyttämään? Kuka korvaa taloille aiheutetut, jopa peruuttamattomat, vahingot rakenteissa?(Ikean räjäytystyömaan taloille aiheuttamat vahingot ovat vielä pääosin korvaamatta.) Voisiko Sulkavuoren jätepuhdistamohankkeesta tehdä jo selkeän ja lopullisen kielteisen päätöksen? Asioita ei ratkaista venyttämällä vaan asiallisella ja muuttumattomalla päätöksellä.

 8. 8
  niina- says:

  Kuinka lääkejäämiä puhdistetaan, vai jäävätkö ne veteen? Entä kemikaalien eri osat?

 9. 7
  Aamulehden tilaaja says:

  Onko Aamulehti tämän kulman asukkaita vastaan? Tässä jutussa jätettiin esimerkiksi rakennusaikaiset haitat kovin vähälle.

 10. 6
  Sulkavuorelainen says:

  Jätevesipuhdistamo ei kuulu Suökavuoreen. Perustelut: Katumme ovat nyt rauhallisia ja turvallisia. Alueella asuu paljon vanhuksia(Taatalan palvelutalo), lapsia(koulut ja tarhat) ja eläimiä(myös luonnonvaraisia kuten siilit ja rusakot). Jätevesipuhdistamo toisi jo rakennusvaiheessaan alueelle jatkuvan edestakaisen rekkarallin(maa-ainesten kuljetukset räjäytystyömaalta). Moni iso ja pieni jäisi jalkoihin ja jopa kuolisi.

 11. 5
  Asian vierestä? says:

  Välimäki tuntuu jostain syystä kirjoittavan mielellään varsinaisen asian vierestä epäolennaisuuksia. Jokainen sisälukutaitoinen voi tehdä tulkintansa sen syistä.

  Sulkavuori-ehdotukseen ei ole yhtäkään järkisyytä. Sopiva paikka löytyy kyllä kauempaa ja ilman haittatekijöitä. Aamulehdestä lukisin mielelläni mitä muita kalliopaikkoja olisi puhdistamolle Tampereella ja lähiseudulla tarjolla.

  Sulkavuorelaiset ovat niin suopeita, että mielellään luovuttavat niin kovin halutun puhdistamon jollekin paremmalle paikalle. Ollaan jo nyt niin onnellisia, että ylpeydenaihe suodaan toisaalle, ihan riidatta.

 12. 4
  Höpö höpö says:

  Kyllä lähialueen ihmiset selityksiä keksivät.

  Helsingissä maan alla toimii puhdistamo Viikissä, eikä sekään aiheuta hajuhaittoja ympäristöön. Luolaston päällä on kerrostaloja, jotka ovat todella lähellä piippua, eikä sielläkään hajuista tule tietääkseni valituksia.

  En ymmärrä, miksi tuo olisi mitenkään huonompi vaihtoehto kuin nykyinen pintavatkaamo? Nykytekniikalla hajuhaitat hoidetaan taatusti pois päiväjärjestyksestä – ihan niinkuin Turussa ja Helsingissäkin.

 13. 3
  Sodittukin on says:

  Sulkavuorella on ollut eräs niistä Suomen harvoista talvi- ja jatkosodan aikaisista ilmatorjuntayksiköistä, jotka vastasivat maamme puolustuksesta. Pirkanmaan Ilmatorjuntaupseerit ja Pirkanmaan Ilmatorjuntakilta Ry paljastivat muistolaatan Tampereen Sulkavuoressa talvisodan syttymisen 60-vuotispäivänä, 30. marraskuuta 1999. Juhlallisuudet aloitettiin seppeleenlaskulla Kalevankankaan sankarihaudoilla, jonka jälkeen Sulkavuoressa paljastettiin jatkosodan aikaiseen betoniseen tykkiasemaan kiinnitetty muistolaatta.

  Tiesittekö? Ja jätevedenpuhdistamo viereen. Kunnioitus kohdallaan, juu.

 14. 2
  Toimittaja toimittaa says:

  Oli huojentava lukea hajuhaitoista Turun kohdalla. Olisin vielä huojentuneenpi jos reportaasia ei olisi yksipuolisesti kirjoittanut asiaa hyvin voimakkaasti ajava Välimäki.

  Mikäli olen oikein ymmärtänyt, myöskään alueen asukkaiden suurin huoli ei ole hajuhaitat. Sulkavuoren kallio on hauras. Se sisältää paljon ennalta arvaamattomia myrkkyjä. Alue on täynnä vanhoja omakotitaloja, joiden perustukset ovat puoliksi kallion päällä ja puoliksi irtokivillä. Miten niiden käy, kun samaista kalliota räjäytellään? Oleellista olisi myös Välimäen uutisoida, että purkuputkea kaavaillaan Pyynikin uimarannan tuntumaan, paikkaan, jossa kesällä ei juuri vesi virtaa. Oikeanlaisella sijoituksella tätä ongelmaa ei olisi ja pahoin saastunut Pyhäjärvi voisi elpyä. Vertailun vuoksi purkuvesi Turussa lasketaan mereen. Entä mitä tapahtuu, jos (ja kun) ongelmatilanteita tulee? Raaka jätevesi lasketaan Vihiojaan!! Kuten Nokialla todettiin, kaikenlaista sattuu ja tapahtuu. Toivoisin, että kun Välimäki aiheesta seuraavaksi kirjoittaa, hän ottaisi huomioon koko suunnitelman, kuten kustannukset, jotka on jo alkuvaiheessa laskettu huomattavasti korkeammaksi kuin Turun reportaasissa.

 15. 1
  Nopsanen says:

  Ehdottomasti uusi jätevedenpuhdistamo Sulkavuoreen.Tampere saa nykyaikaisen ja moderneimman jätevesipuhdistamon Sulkavuoren uumeniin.Sulkavuorelaiset olkaa ylpeitä,kun teille tarjotaan uutta laitosta rakennettavaksi.

Jätä kommentti