Oma juttu Yhteystiedot
mreal12 Panorama

Kommentit (36 kpl)

 1. 36
  hienoja kuvia! says:

  Tyypillistä tamperelaista nillitystä taas tällä palstalla; on se niiiiiiin väärin kun joku toinen pääsee kuvineen lehteen, kun mullakin olis kamera kotona! Muuttakaa jonnekin Teiskon metsään, siellä ei kaupungin valot ja tapahtumat kiusaa, eikä tarvi kadehtia ketään kun naapurina on vaan oravia. Vai on värit rumia, valaistukset on rumia, kuvakulmat ja aiheet vääriä jne. – no ottakaa itse parempia, järjestäkää näyttely ja ihmetelkää sitten sitä negatiivista palautetta. Tässä kaupungissa ei voi tehdä mitään ilman että löytyy joukko hapannaamoja kertomaan miten koko homma oli ihan turhaa touhua ja sitäpaitsi olisin itte tehnyt paremmin. Nämä pysyvästi katkerat, umpimieliset metsäläiset eivät ansaitse kotikaupunkiaan!

 2. 35
  upeita says:

  Hienoja kuvia, taas kateelliset asialla…

 3. 34
  Annie says:

  Upeita kuvia, hienoja kuvakulmia, makeita valaistuksia, kertakaikkiaan mahtavaa katteltavaa! Kiitos!

 4. 33
  Nimetön says:

  Hianoo!

 5. 32
  StinaS says:

  Älkäähän nyt olko niin tiukkapipoisia. Kuvasarja on mitä parhain kooste satukaupungista nimeltä Tampere, esittelisin mielelläni tällaisen kotikaupungin ulkomaalaiselle.

 6. 31
  Raimo says:

  Komeita kuvia oli pimeyden keskellä. Mainitussa virtualtampere.comissa on tosiaan mukavasti pimeiden kuvien sijasta taas talvisia sekä kesäisiä kuvia ympäri kaupunkia.

 7. 30
  Virtuaalipoika says:

  Jos Tampereeseen haluaa kattavasti tutustua panoraamakuvien avulla, kannattaa vilkaista http://www.virtualtampere.com

 8. 29
  aahoo says:

  Kalansilmä pilaa muutaman kuvan todella mallikkaasti ja väärentää katukuvaa niin ettei kaikkia paikkoja heti edes tunnista edes kaupungissa asuva!

 9. 28
  Nimetön says:

  kyllähän se sähkö maksaa, mutta en usko kaupungin julkituoda näiden rakennelmien kuluja saati sitten mitä taiteilijoille on maksettu. Olen nähnyt tällaisia valo instalaatioita esim. Ruotsin
  Linkööpingissä. Siellä ne tais maksaa muutaman
  100.000 SEK.

 10. 27
  yks vaan says:

  Jos viitsisitte edes googlettaa, niin teille selviäisi, että Bobyrev on tunnettu juuri panorama-kuvistaan, joten eiköhän se ole yksi syy, miksi juuri hänet on tilattu kuvaamaan tämä projekti ja tällä tyylillä. Ei kuvaaja yksin ole vastuussa kuvista tilaustöissä, vaan toteuttaa toimeksiantajan ohjeita parhaansa mukaan. Toiseksi, on olemassa panoramakamera ja -linssejä, jolla saa ”vääntyneitä” kuvia ilman Photoshoppia. Kolmanneksi, kuvatessa pimeässä, kamera tallentaa värit yleensä hyvin korostuneesti ja tavalla, jota ihmisisilmä ei normaalisti näe. Mielestäni näiden kuvien hienous on juuri siinä, että ne paljastavat kaupungistamme jotain, jota ei normaalisti pysty näkemään.

 11. 26
  Nimetön says:

  Todella upeita kuvia! Kaikki nuo valaistukset ovat kyllä kivoja katsella, mutta kuinkahan suuri sähkölasku kaupungin maksettavaksi tulee?

 12. 25
  Nimetön says:

  Hyvän kuvaajan kuten Bobyrevin tunnistaa siitä, että hän on kiinnostunut valosta, sommittelusta, väreistä (värikuvissa) ja muodoista. Amatöörinäppäilijä puolestaan katsoo ja kuvaa vain kohdetta. Tuloksena on kuvia, joita voisi ostaa valmiina postikorttimyymälästä.

 13. 24
  Nimetön says:

  Upean mahtavaa! Kiitos Emil Bobyrev!!

 14. 23
  Nimetön says:

  Samaa mieltä, aika ällöttäviä värejä varsinkin kunnianarvoisan Pyynikin näkötornin kyljessä. Postikorttejakaan näistä ei oikein saa, kun tuo panoraama tekee kuvasuhteen vähän hankalaksi. Sitäpaitsi, kun näin paljon vaivaa nähtiin, niin eikö olisi kannattanut samantien ottaa kuvat vähän korkeammalta, erikoisemmasta kuvakulmasta? Tämähän on tavanomainen.

 15. 22
  Nimetön says:

  Kiitos Bobyreville kauniista valokuvista.

  Mutta onko muuten koko projekti jopa harmillista tuhlausta ja jopa mautontakin: valojen värit ovat luonnottomia, välillä jopa sairaita – ja suurin osa valosta karkaa aivan varmasti taivaalle? Luonnollista pimeyttä vastaan taistellaan valosaasteella ja neonväreillä?

  Miten olisi takaisin luontoon eikä luontoa karkuun…?

 16. 21
  Nimetön says:

  Erittäin hienoja ovat! Loistava kuvaaja.

 17. 20
  Nimetön says:

  täällä pimeys käsinkosketeltavaa, eikä riipu vuoden- tai vuorokaudenajasta

 18. 19
  TP says:

  ” kuvaan ammatikseni ja osaan tehdä koska tahansa tuollaisia, mutta en haluaisia missään nimessä niitä julkaistavaksi, koska ne näyttää kamalilta”
  Näytä omat!

 19. 18
  Jp says:

  Suurin osa panoraamakuvia jotka on ei ole panoraama playerissa. Ei tässä nyt kyllä ihan oikeasti ollut mitään jutun aihetta, kuvaan ammatikseni ja osaan tehdä koska tahansa tuollaisia, mutta en haluaisia missään nimessä niitä julkaistavaksi, koska ne näyttää kamalilta.

 20. 17
  Nimetön says:

  Laajakulmalla otettuja kuvia, jotka raportoivat kuvaajan käynnistä paikalla. Jotain parempaa olisi odottanut, suppeampia kuvakulmia johonkin keskittyen.

 21. 16
  Äjjä says:

  Mahtavia kuvia!

 22. 15
  Nimetön says:

  Kannattaisi varmasti kommentoijien lukea juttu, että miksi kuvat on yleensä otettu.
  Hei haloo! Eihän kyseessä ole mikään yleinen maisemakuvaus, vaan yhden tapahtuman ikuistaminen!
  Ettekö osaa lukea vai ettekö ymmärrä?

 23. 14
  Nimetön says:

  Muutama hyvä ja hieno kuva mutta monipuolisempi kaupunkialue näkymä olisi ollut parempi. Jokunen kuva oli ihan turhan aikainen,liekö vain laitettu täytteeksi.Postikorteiksi asti laittaisin vain pari.Anjan kanssa samaa mieltä,komeita kirkkoja,Finlaysonin aluetta,Pispalaa,portaita,siltoja ja puistoja mukaan,unohtamatta näsinneulaa.Kuvattavaa kyllä on jos vaan tahtoo kulkea ja kuvata.

 24. 13
  Nimetön says:

  Emil on varmasti nostettu esiin sen vuoksi, että hän on oikea ammattikuvaaja. Suurin osa muista tamperelaisista ammatti- ja varsinkin amatöörikuvaajista on enemmänkin näppäilijätasoa.

 25. 12
  anonyymi says:

  Osa oli aika luonnottomia panoraamayhdistelmiä. Sellaista Tamperetta, jota ei näe kuin näissä kuvissa.

 26. 11
  Juupeli says:

  Mitä kommentoijat tarkoittavat aidoilla tai paremmilla kuvilla?

 27. 10
  JaBa says:

  Kuvaajalle: Emil on manselainen kuvaaja ja varsin hyvä sellainen. Mansea voi kuvata niin monin tavoin – näissä yksi ulottuvuus.

 28. 9
  Anja says:

  Paljon parempia kuin nykyiset Tampere-aiheiset postikortit. perspektiivin korostaminen ei haittaa, toivoisin lisää Tuomiokirkon läheisyydestä, Finlaysonin rakennuksia, pispalan rappusia ja maisemia, eikä tarvita valotaideteoksia, luonnonvalo riittää. Myyntiin vaan !

 29. 8
  Kuvaaja says:

  Kumma juttu, että nostetaan esille joku Emil, vaikka tarjolla olisi manselaisia ammatti- ja amatöörikuvaajia, joiden kuvat ovat aidompia ja parempia.

 30. 7
  Pirjo says:

  Mielelläni ostaisin tuollaisia Tampere-kortteja, jos olisi saatavilla. Kiitokset kuvaajalle ”uusista” näkymistä.

 31. 6
  Kuvatus says:

  Hienoa väriloistoa ja kauniita muotoja sekä sommitelmaa. Kuvista ei tahtonu välillä oikeen tuntea Tamperetta, kun oli niin mutkalla nuo kuvat.

 32. 5
  kalle says:

  Hienot on värit mutta Liisan kommentti on ok, perspektiivit on pers…. vaikka ko. kuvaaja varmaan osaa sellaista ohjelmaa käyttää.

 33. 4
  Jeppe says:

  Kyllähän sillä photosopilla saa ihan kivoja kuvia tehtyä. Kuvissa kuitenkin aitous olisi kova juttu. Voiko väreihinkään luottaa? Tuskin. HIenoja olivat, mutta eivät todellisia.

 34. 3
  Veevee says:

  Joukossa on helmiä, mutta kuvien määrää olisi pitänyt editoida kahdella kolmanneksella. Nyt samojen aiheiden toistoa on liikaa, eivätkä kaikki kuvat ole vahvoja.

 35. 2
  Liisa says:

  Kuvat ovat toki mielenkiintoisesti käsitelty, mutta eivät mielestäni sovi edustaviksi postikorteiksi.

 36. 1
  -Jaana says:

  Suurkiitos Emilille hianoista kuvista, uutta näkökulmaa vanhoista paikoista kaiken kauneuden lisänä! Ja kiitos myös Morolle kun jaatte nämä ”ulko”tamperelaistenkin näkyville :).

Jätä kommentti