Oma juttu Yhteystiedot
ateriataikurit

Kolme tamperelaista kokkia kisaa kouluruokakisan voitosta

04.01.2012 - 14:20

Tampereen Aterian Hatanpään ravintokeskuksen tiimi Ateria-Taikurit on päässyt valtakunnallisen Parempaa kouluruokaa -kisan loppukilpailuun.

Kilpailun tavoitteena on nostaa kouluruoan ammattilaisten arvostusta sekä löytää uusia reseptejä kouluruokailuun.

Dieettikokit Sanna Laitinen, Mari Ranta ja Tuulikki Lampén työskentelevät Tampereen suurimmassa kouluruokaa valmistavassa keittiössä Hatanpään ravintokeskuksessa. Ravintokeskus valmistaa päivittäin koulu- ja päiväkotiaterioita 4500 annosta sekä 750 potilasateriaa.

Kilpailuun osallistuvien joukkueiden tehtävänä oli suunnitella kolme ateriakokonaisuutta 100 ruokailijalle osittain määrätyistä raaka-aineista. Yksi ateriakokonaisuus saa maksaa raaka-aineiden osalta 1 euron. Tuomarit mieltyivät Ateria-Taikureiden lempeään broilerkeittoon, lumoavaan kasvispataan ja kalaisaan pastavuokaan.

Ateria-Taikureiden kolmen ateriakokonaisuuden menu syntyi ruokaohjeita tuunaamalla, omalla tuotekehittelyllä ja kotimaisista raaka-aineista.

Loppukilpailu käydään maaliskuussa Gastro-messuilla Helsingin Messukeskuksessa. Finaalissa tiimit valmistavat ja tarjoilevat suunnittelemansa menun arvovaltaiselle tuomaristolle. Voittajajoukkue pääsee Brysseliin.

Muut finalistijoukkueet ovat Kemiönsaaresta, Kotkasta, Kirkkonummelta ja Korpilahdelta.

Voittoisa resepti annetaan valtakunnallisesti koulukeittiöiden käyttöön.

Moro

Jätä kommentti